Hírmorzsák 2014-11-05 (11:00)

Lehet, hogy Howard a jövőben térdvédőben játszik. Morrow a vártnál hamarabb is visszatérhet, Perry Jones III a Thunder legújabb sérültje. Draymond Green ügynököt váltott direkt a jövő nyári új szerződése miatt. Harrisnek évi 9 milliót ajánlott a Magic. A Celticsnek nem sietős elcserélni Rondót. Bullock szerint hasznos volt az előző éve úgy is, hogy nem sokat játszott. Cuban szerint az NBA nem NFL, nem kell görcsösen "harcolniuk" az Amerikán kívüli nézők kegyeiért. Morelandet a D-Ligába küldte a Kings.

Alig kezdődött el az idény, Dwight Howardnak már kisebb térdsérülése van egy ütközéstől, ezért azon gondolkodik, hogy térdvédőben játsszon a továbbiakban. A Houston Rockets centere azt nyilatkozta a Houston Chronicle-nek, hogy találnia kell párat azokból a térdvédőkből, amiket Hakeem Olajuwon használt, és szerinte erről beszélgettek már az előző idény végén is a legendával. Úgy néz ki, hogy szüksége is lesz rá, mert amíg 21 éves volt, a félidőben "kipihente" ezeket a sérüléseket, most azonban már nem ez a helyzet.

Szombaton sérült meg, de elmondása szerint a fájdalom jóval elviselhetőbb lett azóta, jóval jobban mozog, mint közvetlenül a sérülését követően. Tegnap már jól érezte magát, és nagyon örül, hogy nem lett komolyabb baja, mert a szombati meccsen nagyon zavarta őt ez a probléma, és ezt többen észre is vették. Tudja, hogy szüksége van a térdeire ahhoz, hogy ezt a játékot jól, hatékonyan tudja játszani.

Az Oklahoma City Thunder egyelőre nem kapta meg a hardship exceptiont, amivel ideiglenesen tudnának igazolni egy 16. embert is, ugyanis egy független orvos vizsgálata szerint Anthony Morrow hamarabb visszatérhet sérüléséből, mint ahogy arra a hivatalos álláspontok szerint számítani lehet. Egyelőre úgy néz ki, hogy ettől függetlenül megkaphatja a csapat a kivételt, főleg miután ma hajnalban Perry Jones III jobb térde is elszállt egy Patrick Pattersonnal történő ütközést követően. Jonest az öltözőbe kellett segíteni, és nem tudott már visszatérni.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green ügynököt váltott, az érdekeit innentől kezdve a Wasserman Media Group, pontosabban BJ Armstrong és Arn Tellem képviseli. Sam Amick (USA Today) jelentette a hírt elsőként, és forrásai szerint a Warriors szeretné megtartani játékosát, aki jövő nyáron lesz szabadügynök. A döntés hátterében Amickék szerint az áll, hogy Green szerette volna, ha olyan képviseli őt a tárgyalásokon, aki maximálisan ki tudja aknázni azokat az erősségeit, amik a statisztikában nem jelennek meg, de a csapat számára borzasztóan fontosak a sikerhez.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint az Orlando Magic évi 9 millió dolláros ajánlatot tett Tobias Harrisnek, a kiscsatár és ügynöke ezt utasították vissza az október 31-ei határidő előtt.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo a vártnál hamarabb tért vissza, miután megműtötték a bal kezét a szezon előtt, és eddig vezeti a ligát 11.7 gólpasszal mérkőzésenként. Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint a Boston ettől függetlenül nem nagyon akar lépni vele kapcsolatban, egyáltalán nem sietős nekik elcserélni az All-Star irányítót.

A Los Angeles Clippers játékosa, Reggie Bullock hétfőn megkapta első lehetőségét a szezonban, és rögtön jó teljesítményt nyújtott: 4/6 volt a mutatója a triplavonalon kívülről. Bullock a Los Angeles Times munkatársának azt mondta, hogy szerinte ez a szezon esély arra, hogy új lapot nyisson, viszont gyorsan hozzátette, hogy az előző idényt is nagyon hasznosnak tartja. Nagyon sokat ért fejben és emberként újonc évében, sokat tanult olyan játékosoktól, akik előtte voltak a rotációban, úgyhogy az az egy év tapasztalat így is sokat ért, hogy nem játszott olyan sokat - mindössze 43 meccsen lépett parkettre.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Dwain Price-nak (Star-Telegram) elmondta, szerinte az NBA nem NFL, nincs szükségük arra, hogy három alapszakaszmeccset is játszanak Londonban. Cuban szerint az amerikai foci liga görcsösen próbálja az Amerikán kívüli nézők érdeklődését is felkelteni, nekik pedig erre nincs szükségük - bár hozzátette, hogy megérti, miért csinálják ezt. A kosarasok is megjárják majd Londont idén - mint az utóbbi években számtalan alkalommal -, a Milwaukee Bucks és a New York Knicks fog összecsapni.

A Sacramento Kings a D-Ligába, a Reno Bighornshoz küldte Eric Morelandet. A magasember eddig idén még nem lépett pályára az alapszakaszban, az előszezonban is mindössze három találkozón szerepelt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus