Hírmorzsák 2014-11-06 (11:45)

Magic szerint a Lakers szórakoztató kosárlabdát játszik, Kobe-nak az MVP-esélyesek között a helye. A Lakers Rondót és Monroe-t nézte ki. LeBron direkt vonul a háttérbe, hagyja, hogy a többiek rájöjjenek, csak csapatként van esélyük a sikerre. Waiters tud catch-and-shoot játékos is lenni, de nem ez az ő játéka. Thompson szerződése nem maximum, fixen 70 millió a 4 évre. Rivers szerint a Golden State 4-0-lal söpörné ki őket, ha ma kezdődne a PO. Saunders szerint Bennett erőcsatár, abba kell hagynia a hármasok dobálását. A Thunder Ish Smith, a Pacers pedig Mekel leigazolásához van közel. Lucas III vissza akar menni a Bullshoz. Jahlil Okafor valószínűleg jelentkezik a jövő évi draftra.

A Los Angeles Lakers történetének egyik legnagyobb alakja, Magic Johnson a hét tweetjeit közölte tegnap este: "Tudom, hogy a Lakers 0-5-tel áll, de szórakoztató kosárlabdát játszanak, Kobe pedig megéri a belépőjegy árát.". Magic nem állt meg itt, szerinte ugyanis Kobe Bryantnek ott lenne a helye jelenleg az MVP-várományosok között LeBron Jamesszel, Chris Paullal, Blake Griffinnel, Anthony Davisszel, Carmelo Anthonyval, Stephen Curryvel, Klay Thompsonnal és Derrick Rose-zal együtt.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint az aranysárga-lilák nagyon szeretnék megszerezni a Boston Celtics irányítóját, Rajon Rondót, aki jövő nyáron szabadügynök lesz. Egy másik név, aki iránt állítólag érdeklődnek Mitch Kupchakék: Greg Monroe, a Detroit Pistons magasembere, aki szintén bárhova szabadon igazolhat majd az off-szezonban.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James tegnap hajnalban még a Portland TrailBlazers ellen kapott ki csapatával - ma hajnalban a Utah Jazz állta útjukat -, az utolsó percekben pedig nem nagyon szakadt meg a pályán. A kiscsatárnak voltak problémái a hátával az edzőtábor alatt, de nem emiatt vonult háttérbe, Brian Windhorst (ESPN) szerint így próbálja meg jó irányba terelni a csapatot. Hagyja, hogy a társai veszítsenek a saját elképzeléseik alapján, így nyitottak lesznek új ötletekre, új hozzáállásra.

James szerint mindenki nyerni akar, a kérdés az, hogy valaki önzően játszik és veszít, vagy hajlandó önzetlenül kosarazni, feláldozni némi egyéni csillogást a győzelem érdekében, ezt kell mindenkinek eldönteni. LeBron a Blazers elleni mérkőzést követően elmondta, nem egy meccsre szól a küldetése, nagyon sok dolgot ki kell javítaniuk a siker érdekében. Csapatként kell játszaniuk, sokat kell passzolniuk, jobban kell védekezniük. James szerint egyértelmű, hogy a fejlődési folyamat közben vannak nem kellemes élmények, de ő csak a végső eredményt nézi, az lebeg a szeme előtt.

Úgy gondolja az utóbbi években nagyon sokat vesztett a Cavs, és sok fontos játékosuk azt sem tudja, mit jelent ténylegesen lényeges mérkőzéseken játszani. Ha majd rájönnek, hogy minden egyes labdabirtoklás számít, hogy egyetlen egy támadást vagy védekezést sem lazsálhatnak el, ha többet járatják a labdát, akkor lesznek jobb csapat. Szerinte több játékosnak teljesen fals fogalma van arról, mi kell a győzelemhez. Sokan gondolják úgy, hogy a pontszerzés elég, illetve mindent maguknak kell megoldani, de ez egy csapatjáték, bíznia kell mindenkinek a csapattársaiban.

Szintén a Cavaliershez tartozik, hogy a nagy hármasuk mellett nem sok helyzetteremtési feladat marad a többieknek, így Dion Waitersnek sem, inkább a catch-and-shoot hármasokat kell jól dobniuk. Waiters 42%-kal dobott ilyen helyzetekből (72/173), ami jobb, mint akár Kyrie Irving, akár Kevin Love mutatója ebben a kategóriában, de az Akron Beacon Journalnek azt nyilatkozta a dobóhátvéd, ez nem az ő játéka. Meg tudja csinálni ezt is, de mindenki tudja, miben hatékony: elzárás-leválásos helyzeteknél a védelem megbontásában és hasonló dolgokban.

A Chicago Bulls egyik nagy nyári kérdése lesz, hogy Jimmy Butlernek milyen szerződést sikerül majd kiharcolnia a csapattól - némi előnye lehet, hogy a dobóhátvéd poszton nagyon kevés igazán minőségi játékos található jelenleg. Vezetőedzőjét, Tom Thibodeau-t kérdezték a kettes poszton található tehetségek elég alacsony számáról, aki azt vászolta, érdekes a kérdés. Szerinte ciklikusan változnak ezek az NBA-ben: volt egy idő, mikor sokan azt mondták, nagyon kevés a jó irányító, aztán most tele van a liga velük, és nincs most annyi igazi center sem az NBA-ben.

Thibodeau a Chicago Tribune-nak adott nyilatkozatában azt is elmondta, nagyon sok jó játékos van ma. Vannak olyan kisemberek, akik képesek centermozgásokra, és olyan magasemberek, akik nagyon jól dobnak kintről. Az ilyen játékosok nagyon meg tudják változtatni egy csapat támadójátékát.

A Golden State Warriors kettesének, Klay Thompsonnak már nem kell aggódnia új szerződése miatt, hiszen négy évre lekötötte őt az oaklandi együttes. Nem maximumért hosszabbítottak vele azonban, ugyanis Thompson szerződése fixen 4 év, 70 millió dollárról szól. Maximum esetében a sapka 25%-ára lenne jogosult, majd onnan évente 7.5%-os emelésre, ám a most előrejelzett 66.5 millió dolláros sapkának megfelelő 15.5 milliót fogja kapni a játékos az első évében, bármi is történik - könnyen elképzelhető, hogy ennél magasabb lesz a fizetési sapka, hogy az új TV-szerződés bevezetésénél ne legyen olyan nagy az ugrás egyik évről a másikra.

A Golden State Warriorsszel játszott ma hajnalban a Los Angeles Clippers, és Doc Riversék tükörsimán kaptak ki az egyelőre hibátlan GSW-től. A találkozót követően a tréner azt mondta az újságíróknak, hogy rájöttek, jelenleg a Golden State sokkal jobb csapat, ha most kezdődne a PO-sorozatuk, 0-4-gyel esnének ki, megsemmisítené őket ellenfelük. Rivers szerint az előző évi rájátszás miatt a Warriorsben sokkal nagyobb volt az akarat - akkor a Clippers ejtette ki őket az első körben -, ők nagyon puhák voltak, főleg a mérkőzés elején, hiszen egyetlen faultot ütöttek az egész első félidőben.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Flip Saunders ennél rövidebben fogalmazott Anthony Bennettel kapcsolatban: "ő egy erőcsatár, abba kell hagynia a triplák dobálását".

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint az Indiana Pacers hamarosan leigazolja a Dallas Maverickstől a szezon kezdetét követően kitett Gal Mekelt. Az izraeli irányítóra nagy szüksége van a Pacersnek, hiszen az egyébként sem túl acélos hátvédsorból egyelőre George Hill és CJ Watson sem tud játszani. Az Oklahoma City Thundernél Ish Smith már a fizikai vizsgálatokon is túlvan, és ha a csapat megkapja a Hardship Exceptiont, akkor még a péntek esti mérkőzésük előtt le fogják igazolni az irányítót.

A RealGM értesülései szerint John Lucas III iránt érdeklődött idén az Oklahoma City Thunder, a Memphis Grizzlies és az Indiana Pacers is, ám mindhárom érdeklődést visszautasította a játékos, mivel mindhárom helyre csak rövidtávú megoldásnak kellett volna. Kínából is keresték már, de a hírek szerint abban reménykedik az irányító, hogy visszatérhet korábbi csapatához, a Chicago Bullshoz, ahol karrierje legjobb évét töltötte.

A Duke egyetem legendás edzője, Mike Krzyzewski nyilatkozott a Herald Sunnak a következő draft egyik legjobban várt játékosáról, Jahlil Okaforról. A tréner szerint egy évig lesz csak náluk a magasember, aztán nagyon előkelő helyen viszik majd el a drafton, úgyhogy Okafor valószínűleg jelentkezni is fog a 2015-ös játékosbörzére - bár addig azért még sok minden történhet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus