Hírmorzsák 2014-11-06 (22:00)

LeBron és Irving szóváltásba keveredtek. A Cavs egyelőre nem túl fényes statisztikái. Ray Allen Chicagóban - állítólag nem a Bulls miatt. Mekel vízumproblémák miatt nem lesz a Pacers játékosa, AJ Price viszont igen. Green marad a Golden State kezdőjében, Lee újra megsérült, Kerr mindkettejükkel elégedett. JR Smith-t egy meccsre eltiltotta a liga, hajnalban már letöltötte, de a Játékosok Szakszervezete megfellebbezi a döntést. A Jazz kitette Hamiltont.

Megvolt az első összezörrenés az új Cleveland Cavaliersnél, Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a tegnap hajnali, Portland TrailBlazers elleni mérkőzést követően ugyanis LeBron James és Kyrie Irving a megszokottnál kicsit hevesebb szóváltásba keveredtek. A beszélgetés után Irving sietve távozott az öltözőből, a média munkatársaival sem beszélt egy szót sem.

Windhorst úgy tudja, hogy azért nem "anyázásba" ment át a dolog, csak LeBron kicsit tudatta, hogy a támadójátékuk nem a jó irányba halad - ez lehetett az oka annak is, hogy látványosan kivonta magát a játékból a negyedik negyedben. Az incidenst követően James azt nyilatkozta, hogy nagyon sok rossz szokást vettek fel az elmúlt években, és sok energiába telik majd ezeken változtatni.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy egyelőre a második leglassabban támadnak a ligában - igaz, a négymeccses statisztika erősen torzít még. A gólpasszarányt tekintve még rosszabbul állnak, ott az utolsók, és védekezésben is csak a 27. pozíciót foglalják el összességében.

Kapcsolódik Clevelandhez, igaz nem túl szorosan, hogy a velük szinte már összeboronált Ray Allen a héten Chicagóban jár, de ügynöke, Arn Tellem elmondása szerint ennek nincs köze a Bullshoz. Mint ismeretes, a dobóhátvéd egyelőre kivár, megnézi, mely csapatok hogyan szerepelnek, és később dönt arról, kihez akar aláírni - érdeklődött iránta többek között a Chicago is nyáron.

Az Indiana Pacersnél váltás lesz az eredeti elképzelésekhez képest: tegnapi hír, hogy Gal Mekelt akarták szerződtetni irányító posztra, de mivel nincs túl sok idejük késlekedni, az izraeli játékmesternek pedig vízumgondjai akadtak, így elálltak szerződtetésétől. Mekel helyett az új kiszemelt AJ Price, aki éppen Boston felé tart, hogy aláírja szerződését a csapattal, és már a holnapi mérkőzésen pályára léphessen.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green ma hajnalban 24 pontos karriercsúcsot ért el, és David Lee újabb sérülése miatt marad az oaklandiek kezdőötösében továbbra is. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta a San Jose Mercury Newsnak, hogy 4-0-lal állnak, Green kezd és ott is marad. Lee újra meghúzta a combhajlítóját, de tetszett neki, amit tőle látott, azonnal nagy hatással volt a játékra. Ha egészséges lesz Lee, Kerr szerint ő és Green tökéletes kettőst fognak alkotni, függetlenül attól, ki kezd és ki lesz a csere.

Egy mérkőzéses eltiltást kapott JR Smith, amiért lágyékon vágta Glen Rice Jr.-t a Washington Wizards elleni mérkőzésen. Eltiltását ma hajnalban le is töltötte, csapata a Detroit Pistonstól is kikapott, a Játékosok Szakszervezete azonban meg fogja fellebbezni a döntést, szerintük ugyanis nem volt szándékos az ütés.

A Utah Jazz szabadlistára tette Jordan Hamiltont, a Toronto Raptors által a szezonkezdet előtt waiverre tett, onnan a Jazz által "felszedett" swingman tehát újra csapat nélkül van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus