Hírmorzsák 2014-11-07 (11:30)

World Peace inkább játszana Angolában, mint az idei Lakersben vagy Knicksben. Kerr örül, hogy újra az NBA-ben dolgozik, élvezi a helyzetet. JVG szerint Draymond Green évi 10-12 millió között kaphat majd, a játékos nem foglalkozik ezzel. A Minnesota szerette volna Lionel Hollinst a nyáron, a Love körüli bizonytalanság miatt döntöttek úgy, hogy nem szerződtetik. A napi stat a Rocketsé. A Houston tulaja szerint nehéz volt a nyár, de jók lettek az igazolások. A Thunder egy második Hardship Exceptiont is kérhet. McRoberts vissza akart térni Charlotte-ba, de úgy érezte, nem mindenki akarja ezt.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders a New York Post újságírójának elárulta, beszéltek Lionel Hollinsszal a nyáron, hogy legyen az edzőjük, de a Kevin Love körüli herce-hurca miatt végül nem lett semmi a dologból. Saunders elmondása szerint sokat tárgyaltak, nagyszerű edzőnek tartja Hollinst, de hozzá olyan csapat illik, amelyet el tud vinni a konferenciadöntőig. Egy tapasztalt keret kell a kezei alá, márpedig ő nem tudta garantálni, hogy ilyen állomány áll majd a tréner rendelkezésére.

Olyan edzőt akartak felvenni, aki tudja, mire számíthat, márpedig ők sem tudták, milyen kerettel futnak majd neki a szezonnak, ezért döntöttek máshogy - Saunders saját magát jelölte ki edzőnek -, de Hollins aközött a 2-3 ember között volt, akivel nagyon komoly beszélgetéseket folytattak, és akinek a szerződtetését nagyon komolyan megfontolták. Hollins csak annyit mondott az egészről, hogy tényleg volt interjún a csapatnál, de ők úgy döntöttek, hogy nem őt választják, ennyi a történet.

A napi stat a Houston Rocketsé, amely úgy kezdett 6-0-val, hogy mind a hat meccsét legalább 10 ponttal nyerte - erre először és utoljára eddig az 1985/86-os Denver Nuggets volt képes.

A Rockets tulajdonosa, Leslie Alexander a Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) adott interjújában elmondta, nem csak az alapján fogja megítélni a lejáró szerződésű Kevin McHale vezetőedző munkáját, hogy meddig jutnak a PO-ban, és dicsérte a vezetőséget is, főleg a Trevor Ariza és a Kostas Papanikolaou igazolások miatt. Alexander szerint nehéz nyáron vannak túl, nagy döntések történtek, amikből nem jöttek ki jól. Nagyon nehéz volt bízni abban, hogy sikerül összeszedniük magukat, és egy olyan keretet összerakni, ami sikeres lehet. Tetszettek neki a nyári szerzemények, ráadásul továbbra is van helyük manőverezni, ami szerinte nagyon fontos.

Az Oklahoma City Thunderre lassan már nincsenek jelzők: a The Oklahoman információi szerint egy második Hardship Exception is kinézhet nekik - legalábbis meg fogják próbálni annak lekérését -, amennyiben Perry Jones III is hosszabb időre dőlt ki térdsérülése miatt, erről még mindig nem tudni pontosabbat.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr visszatért a ligába - korábban a Phoenix Suns GM-je volt, majd szakkommentátorként tevékenykedett -, és eddig úgy tűnik, minden húzása bejött. Kerr Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, újra él, nagyon szereti a versenyhelyzeteket, hogy újra egy csapat tagja, és hogy együtt kell felépíteniük valamit. Az egész intenzitását nem lehet semmivel sem összehasonlítani. A TV-ben arról beszélt, hogy valaki más hogyan végezte a dolgát, most pedig arról folyik a diskurzus, ők mit csinálnak jól vagy rosszul. Ott vannak frontvonalban, ezért ilyen érdekes és szórakoztató ez számára.

Az ESPN egyik szakértője, Jeff Van Gundy szerint a Warriors erőcsatára, Draymond Green elképesztően játszik jelenleg, mostani játékával pedig 10-12 millió dolláros évi fizetésre tehet szert a nyáron, amikor lejár a szerződése az oaklandieknél. Green erre azt mondta, hogy még csak négy meccs telt el az idényből, és ha arra gondolna, hogy 10-12 milliót kereshet, akkor végül ott kötne ki, hogy 2 milliós szerződéseket kapna, mert elvenné a figyelmét a játékról.

A Miami Heat erőcsatára, Josh McRoberts Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett, és elmondása szerint szeretett volna a Charlotte Hornetsnél maradni azt követően is, hogy nyáron kilépett szerződéséből. McRoberts szerint a Heat sokkal többet tett a meggyőzése érdekében még akkor is, ha Michael Jordan is találkozott vele később. Úgy érezte, hogy többen is szeretnék, ha maradna Charlotte-ban, például Steve Clifford vezetőedző, de voltak olyanok is, akik nem, a Hornets pedig csak akkor rakott le az asztalra egy, a Miami által letett 4 éves, 22.65 millió dolláros ajánlathoz hasonlót, amikor a Heat már rég megtette tétjeit.

Metta World Peace (leánykori nevén Ron Artest, most talán Panda Friend) a Dan Patrick Show-ban elmondta, hogy voltak megkeresései az NBA-ből, mielőtt aláírt volna Kínába, és hogy szeretne is visszatérni a ligába, talán még ebben a szezonban - a kínai bajnokság korábban, február környékén befejeződik. Azt is hozzátette azonban, hogy inkább játszik Angolában, minthogy aláírjon az idei Los Angeles Lakershez vagy New York Knickshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus