Hírmorzsák 2014-11-11 (13:30)

Deron Williams és Curry a hét játékosai. Leonard szerint a Spursnél fogja tölteni egész karrierjét. Blatt szerint Waiters csereként is sokat fog játszani, fontos lesz számukra. A Lakers kapott egy 1.5 millió dolláros DPE kivételt Randle sérülése miatt. A Raptors vezeti a hatékonysági mutatók közötti különbség alapján felállított listát a második hét után. Vasquez szeret James Johnsonnal játszani. A Rockets a D-Ligába küldte Capelát.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams és a Golden State Warriors játékmestere, Steph Curry lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Williams 3-1-es héthez segítette csapatát, amely során ő maga 20.8 pontot átlagolt 56.9%-os mezőnymutatóval, és volt még 7 gólpassza is meccsenként - először nyerte el a díjat Nets-játékosként. Curry Golden State-je 2-1-es héten van túl, amely során az irányító kereken 30.0 pontot átlagolt - ez a legtöbb volt a héten Kobe Bryanttel társbérletben -, ráadásul tette mindezt 51.9%-os (14/27) triplázással. Volt 7.3 gólpassza és a liga legjobbjának számító 3.33 labdaszerzése is. Klay Thompson után tehát újabb oaklandi játékosé a hét legjobbja cím nyugaton.

Az előző döntő MVP-je, Kawhi Leonard Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, szerinte marad a San Antonio Spursben hosszútávon is. Úgy érzi, a csapat is nagyra tartja, ő is szereti az egész Spurst, és nagyon szívesen töltené karrierjét egyetlen együttesnél, ahogy több korábbi nagyság is tette. Azt is hozzátette, soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, majd meglátja, mi történik jövő nyáron, de elég jó esélyt lát arra, hogy a Spursnél tölti teljes játékospályafutását.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett Dion Waitersről, és arról, hogy inkább egy "második kezdőnek" kellene gondolnia magát. Blatt elmondása szerint nem is szereti a cserejátékos szót, mert nem is így gondol a dobóhátvédre. Szerinte Waiters olyan kosaras, aki sokat fog játszani akkor, amikor szükségük lesz rá. Számára kevésbé fontos az, hogy kezdő-e egy játékos vagy csere, sokkal többet számít, hogy mennyit játszik valaki, és a rendelkezésére álló idő alatt mit tesz hozzá a csapat eredményességéhez.

A Los Angeles Lakers kapott egy 1.5 millió dolláros DPE kivételt Julius Randle egész éves sérülését követően. Az aranysárga-lilák ezt igazolásra vagy cserére is felhasználhatják ebben az idényben.

A második hetet követően is kijött az NBA hatékonysági mutatóinak listája, illetve az a sorrend, amely a támadóhatékonyság és a védőhatékonyság közötti különbséget mutatja - itt nyilvánvalóan minél nagyobb a távolság, annál jobb, hiszen a támadásoknál a minél magasabb érték számít jónak, a védekezésben pedig a minél alacsonyabb mutató. A Toronto Raptors vezeti a listát +12.2-del - a kanadaiak támadójátéka egyelőre a második (113.7 pont 100 támadásonként), míg védekezésben a hatodikok (101.4 kapott pont 100 támadásonként). A Houston Rockets (+11.6) és a Golden State Warriors (+10.2) vannak még a dobogón, a további listát pedig itt találhatjátok!

Szintén a Raptorshoz kapcsolódik, hogy a cseresorban már nagyon jó a kémia az egyes csapattagok között. Greivis Vasquez még alig játszott együtt James Johnsonnal, de Ryan Wolstatnak (Toronto Sun) már elmondta, mennyire értékesnek tartja a kiscsatárt. A venezuelai hátvéd szerint Johnson stílusa kicsit csípős, egy kicsit őrült is, de nagyon imád vele játszani, mert tudja, hogy rá mindig számíthat, akármi is történik.

A Houston Rockets a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez küldte svájci centerét, Clint Capelát. A középjátékos összesen egy meccsen lépett pályára eddig a Rocketsnél, első "küldetése" lesz ez "lent".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus