Hírmorzsák 2014-11-12 (11:15)

Joe Johnson kifakadt csapattársaira. Dirk és Kobe rekorddöntései, Duncan mérföldköve. Phil Jackson szerint december környékén változások várhatóak. Waiters szerint a mostani gondoktól csak jobb csapat lesznek, LeBron szerint még sok munka van előttük. Brooks megint elmondta, nem fognak tankolni. A Grizzlies Kenyon Martint, a Lakers Majokot és Quincy Millert hívta próbajátékra. Ellington apját lelőtték, határozatlan időre távozott a Lakerstől. Covington a Sixers játékosa lesz. Nedovicot kitette keretéből a Warriors.

Az egészen jó szezonkezdet ellenére sincs minden rendben a Brooklyn Netsnél, hiszen a vasárnap esti, Orlando Magic elleni sikert követően Joe Johnson twitteren kifakadt. Tette mindezt eléggé kódnyelven, több dologra is lehetett következtetni, de Tim Bontemps (New York Post) értesülései szerint a dobóhátvédnek a jó mérleg ellenére sem tetszik az, ahogyan az utóbbi két meccsen játszott a Nets - előbbi kikaptak a Minnesota Timberwolvestól, majd megverték az Orlando Magicet, de nem annyira meggyőző játékkal. Johnson szerint túlságosan önzően kosárlabdáznak, csak az 1-1 megy, és ennek így hosszútávon nem lesz eredménye. Elég komoly kritika ez a kinti újságírók szerint, mert Johnson általában nagyon nyugodt ember, az ilyen kirohanások, főleg a közösségi médiában nem jellemzőek rá.

A nap két kiemelkedő statisztikája Kobe Bryanté és Dirk Nowitzkié. A Los Angeles Lakers sztárja megelőzte John Havliceket, már ő hagyta ki a legtöbb mezőnykísérletet az NBA történetében (13.418) - emellett szinte eltörpül, hogy megelőzte Michael Jordant is, a liga történetének harmadik legtöbb mezőnydobását vállalta el Bryant. A Dallas Mavericks német ikonja pedig az All-time pontlista 9. helyére lépett, miután ma hajnalban 23 pontot szórt a Sacramento Kings ellen. 26.953 pontjával megelőzte Hakeem Olajuwont, ezzel ő minden idők legeredményesebbje az Egyesült Államok területén kívül születettek közül. Ezek mellett szinte alig kapott reflektorfényt Tim Duncan hajnali mérföldköve: a San Antonio Spurs legendája 13 lepattanójával átlépte a 14.000-es határt.

A Cleveland Cavaliers játékosai Jeff Zilgitt-tel (USA Today) beszélgettek. Dion Waiters elmondása szerint a szezon elején előkerülő gondok által csak jobb csapat lesznek. LeBron James azt is hozzátette, hogy mikor egy ilyen új csapat összeáll, akkor fölösleges azonnali sikerekről beszélni, és úgy érzi, még nagyon sok mindenen kell dolgozniuk.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Scott Brooks megint válaszolt Mark Cuban azon felvetésére, miszerint tankolnia kellene a Thundernek Kevin Durant és Russell Westbrook sérülései miatt. Brooks azt mondta Sean Deveney-nek (Sporting News), hogy nem érdekli, mások mit gondolnak a csapatról, tudja, hogy milyen a Thunder felfogása, és ebbe a tankolás nem fér bele. Szerinte egyik csapatnak sem célja ez: mindegyik klub profi, azért fizetik a játékosokat és az edzőket, hogy játszanak, méghozzá a tőlük telhető legjobban, adjanak ki mindent magukból. Éppen ezért fel sem merült bennük az, hogy a tankolás felé forduljanak.

A liga komisszárja, Adam Silver a legutóbbi Knicks-meccs előtt azt nyilatkozta egy félmosollyal az arcán, hogy a New York játékosai még csak tanulják a Triangle-t. A csapat elnökének, Phil Jacksonnak nem tetszett a commish megjegyzése, de azt ő is elismerte, hogy még nagyon hosszú út áll előttük. Jackson azt is elmondta Marc Bermannek (New York Post), hogy lassan itt az ideje, hogy konklúziót vonjanak, december környékén lehetnek változások. Az elnök elmondása szerint folyamatosan segíti Derek Fisher munkáját, ötleteket ad, jegyzeteket ír, de próbál annyi szabad teret engedni a vezetőedzőnek, amennyit csak lehet. Jackson beszélt már James Dolannel is a szezon kezdete óta, de meglepetésre a tulajdonos elégedett azzal, amit lát. Azt is elmondta az edzőlegenda, hogy a játékosügynökökkel a GM, Steve Mills tárgyal.

A héten több privát edzést is tartanak majd a csapatok. A Memphis Grizzliesnél láthatóan magasembert, csere erőcsatárt keresnek, mivel a RealGM információi szerint Kenyon Martint hívták meg egy próbajátékra, a veterán játékost még a mai napon teszteli Dave Joerger és szakmai stábja. Mivel a Memphis kerete csak 14 főt számlál, így rosterátalakítás nélkül leigazolhatják, ha szeretnék és meg tudnak egyezni az anyagiakban.

Érthető módon az idényt pocsékul kezdő Los Angeles Lakersnél a legnagyobb a felfordulás, ők a héten megnézik Ater Majokot és Quincy Millert is. Előbbit a 2011-es draft 58. helyén húzták ki az aranysárga-lilák, 2012-ben pedig ott volt a nyári ligás csapatban is, de eddig túl sok esélye nem volt az NBA-be bekerülni. Millert nemrég rakta ki a Denver Nuggets, ezt követően több csapat is érdeklődött iránta - többek között az Indiana Pacers és a Houston Rockets is. A Lakers kerete 15 fős, de Ronnie Price és Wayne Ellington szerződése is nem garantált, november 15-én válnak részlegesen garantálttá.

Ha már szóba került Wayne Ellington, akkor egy szomorú hír: édesapját vasárnap, Philadelphiában lelőtték és meg is halt. A Lakers engedélyt adott a dobóhátvédnek, hogy meghatározatlan ideig távol legyen a csapattól.

A Philadelphia Sixers pár hete már megpróbálta leigazolni Robert Covingtont, akkor a felek nem tudtak megegyezni - állítólag a szerződés hosszában. A játékost azóta 1/1-gyel elvitték a D-Liga draftján, és Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a közeljövőben meglesz a megállapodás a két fél között, úgyhogy Covington mégis csatlakozik a Sixershez. Mivel 15 fős a Philly állománya, így ez valakinek rosszat jelent majd a jelenlegi keretben.

A Golden State Warriors nagyon nem volt elégedett szerb irányítójával, Nemanja Nedoviccsal, ugyanis garantált szerződése ellenére is szabadlistára tették tegnap este. Két napig lesz waiveren Nedovic, után szabadon igazolható, de pár napja már felröppent, hogy a spanyol Valencia érdeklődik iránta eléggé élénken - lehet, hogy nemcsak az oaklandiektől, hanem az NBA-ből is távozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus