Hírmorzsák 2014-11-12 (20:45)

Rose-t megvédte Thibodeau, Gasol és Dunleavy is. A Clippers MWP iránt érdeklődik. Tobias Harris szívesen igazolna nyáron a Knickshez. Elvették LeBron tegnap hajnali tripla-dupláját. Kenyon Martin edző is lehet a Grizzliesnél. Antetokounmpo egyelőre élvezi az erőcsatár posztot. Vasquez megint dicsérte James Johnsont. Nedovic kérte, hogy tegye őt ki a Warriors. Az idei egyetemi elsőévesek mégsem annyira jók?

Elég nagy visszhangot váltott ki, hogy a Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose már azért ült ki meccseket, mert a kosárlabda utáni karrierjére gondol, a csapatnál azonban többen is megvédték ma. Tom Thibodeau vezetőedző szerint a lényeg az, hogy Rose sérült volt, és a lehető legjobb dolgot tette, olyan pedig mindenkivel előfordult már, hogy olyat mondott, amit jobban is meg lehetett volna fogalmazni, és tudja, min ment keresztül az irányító. Pau Gasol szerint Rose 100%-ig elkötelezett a csapat és a győzelem iránt is, ezt pedig Mike Dunleavy is megerősítette, aki szerint nem is kérdés, hogy jól tette, hogy kiült pár meccset, jó időben tért vissza. Rose nem válaszolt a riportereknek.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippers erősen érdeklődik Metta World Peace iránt, akit szeretnének leigazolni, miután véget ér majd a kínai bajnokság - MWP addig nem hagyhatja ott kínai csapatát. Ezt az infót egyébként a játékos testvére is megerősítette twitteren. World Peace nemrég azt nyilatkozta, hogy szeretne újra az NBA-ben játszani, lehetőleg még ebben a szezonban, a Clippers hármas poszton tapasztalható problémái pedig jó alkalmat kínálnak erre.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris szívesen igazolna a nyáron a New York Knickshez. Harris korlátozott szabadügynök lesz, és a floridaiak azt mondták képviselőinek, hogy tartani fognak minden rá érkező ajánlatot - évi 9 millió dolláros szerződést akartak adni a játékosnak, ezt utasították vissza Harrisék. A játékos jóban van a Knicks sztárjával, Carmelo Anthonyval, többször is edzettek együtt a nyáron, ráadásul Harris új Nike-szerződésében állítólag szerepel egy olyan kitétel, hogy nagyobb piacon több szponzori pénzt kap - ezt így az NBA ugyan tiltja, de adhat nagyobb csekket a Nike az országos TV-s meccsek számának növekedése miatt.

Egy kis érdekesség: a Cleveland Cavaliers sztárjának, LeBron Jamesnek elvették a tegnap hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen elért tripla-dupláját, miután kiderült, hogy egy pattanója és egy gólpassza statisztikai hiba volt, így "csak" 34 ponttal, 11 pattanóval és 9 gólpasszal zárt.

Délelőtt szó volt arról, hogy Kenyon Martin ma a Memphis Grizzlies-zel találkozik egy próbajáték miatt, de Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint egy edzői állásról fognak beszélgetni a felek - hogy végül milyen minőségben számolnak vele, egyáltalán sikerül-e megegyezniük, az hamarosan kiderül.

A Milwaukee Bucks egyik legnagyobb tehetsége, Giannis Antetokounmpo második meccsén is jó volt erőcsatárként - ezúttal Serge Ibaka ellen állt helyt 26 perc alatt 14 ponttal és 9 pattanóval. A görög játékos azt mondta, egyelőre tetszik neki a szerep, Ibaka pedig szerinte gyorsabb, atletikusabb volt, mint első négyes posztos ellenfele, Zach Randolph. Nehezebb volt ellene a támadójáték, de szerinte ezzel nincs is semmi gond, Ibaka az Ibaka, a liga egyik legjobb védője, és nincs túl sok hozzá hasonló erőcsatár.

A Toronto Raptorsnál is másodjára kerül elő rövid időn belül a cserepad, illetve James Johnson teljesítménye. Ezúttal is Greivis Vasquez nyilatkozott a Toronto Sun munkatársának, és most is elmondta a hátvéd, hogy szereti csapattársa őrültségét. Vasquez szerint 21 perc alatt 10 pattanó (ennyit szerzett Johnson az Orlando Magic ellen) nagyon energikus játékot mutat, amit nem lehet tanítani. A venezuelai volt csapattársához, Tony Allenhez hasonlította Johnsont. Szerinte minden csapatba kell egy ilyen őrült, aki bármikor képes harcolni érted, aki meghalna az egész csapatért.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Nemanja Nedovic kérte a Golden State Warriorstől, hogy rakják ki keretükből, mert szeretne rendszeres játéklehetőséget kapni. A hírek szerint a spanyol Valenciával már megegyezett a szerb irányító, de állítólag a török Anadolu Efes is megpróbál még közbeszólni. A játékos ügynöke az NBA csapatokkal már közölte, egyelőre Európában fog játszani a kosaras.

A draftra és a jövő évi újoncokra készülőknek egy nem túl jó hír: egy játékosmegfigyelő a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, az idei egyetemi elsőévesek nem elég tehetségesek, képzettek. Nincs meg bennük a képesség, hogy jobbá tegyék a körülöttük játszókat, csak róluk szól az egész játék, és labdadominánsak. Az egyik legjobban várt magasemberről, Jahlil Okaforról azt mondta a scout, hogy már most NBA-re kész teste van, jó a lábmunkája és a keze is. A kondiján kell még sokat javítani, illetve hogy ne olvadjon bele a meccsekbe, vegye ugyanolyan komolyan az összes mérkőzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus