Hírmorzsák 2014-11-13 (11:15)

Howard csalódott Kobe-ban a Lakersnél eltöltött éve alatt. Perkins szerint Rondo marad a Celticsnél, ő pedig visszamenne a Bostonhoz. Nick Young elkezdett dobálni, jövő hétig még biztosan nem tér vissza. Kerr (egyik) példaképe Hornacek. Vogel szerint Stephenson marad a Pacersnél, ha tudja, mi történik George-dzsal. Bennett szerint Vince Carterrel kezdődött a kanadaiak kosárlabda iránti szeretete. Fisher még mindig játszana, ha nem lehetett volna azonnal edző. A Cavs már augusztusban árulta Waiterst(?). Griffint beperelték tettlegesség miatt. Porzingis is beleszólhat az 1/1-be.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard az EPIX.com dokumentumfilmjében beszélt az Orlando Magictől való távozásról, a Los Angeles Lakersnél töltött egy évről, és arról a 2013-as hátműtétről, amiről az egyik őt műtő sebész azt gondolta, jó esély van rá, hogy veszélyezteti egész karrierjét. Howard azt mondta ebben a filmben, hogy mielőtt a Lakershez került volna, beszélt Kobe Bryanttel, aki sokat segített neki, felvázolta neki, hogyan legyen az a játékos, aki mindig is szeretett volna lenni. Felnézett rá, nagyra tartotta őt és mindent, amiért kosarasként kiállt. A szezon végén nagyon fájt neki és csalódott is volt, hogy semmi nem úgy alakult Bryanttel, ahogyan azt képzelte - nem egy olyan csapattársa lett Kobe, aki a szárnyai alá vette volna, és megmutatta volna, hogyan legyen sikeres.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint Nick Young elkezdett rögzítő nélkül dobálni - egy szalag volt elszakadva a jobb hüvelykujjában. Byron Scott vezetőedző azt nyilatkozta, hogy már képes volt labdát vezetni Young és dobálni is, de egyelőre még nem adtak neki zöld utat az orvosok, hogy a csapattal együtt eddzen. Ütközésekkel együtt még nem tréningezhet, erre jó esetben valamikor a következő héten kerülhet sor, majd 5-5 elleni játékban is látni akarja játékosát, utána lehet szó arról, hogy Young megkezdje ezt a szezont.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Paul Coróval (Arizona Republic) beszélgetett, és elmondása szerint volt csapattársa, a Phoenix Suns jelenlegi trénere, Jeff Hornacek az egyik példaképe - az 1988/89-es Phoenixben játszottak ők együtt. Kerr elmondása szerint nagy motivációt nyert mindabból a sikerből, amit Hornacek újonc edzőként elért a Sunsszal. Nagyon sok videót néz a Phoenixről, nagyon tiszteli a munkát, amit kollégája végez az arizonai csapattal. Kerr szerint nagyon sok újító dolog van a Suns támadójátékában, és mindig nagyon keményen játszanak.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta Ian Thomsennek (nba.com), hogy szerinte Lance Stephenson maradt volna náluk, ha tudja, mi történik Paul George-dzsal. A tréner szerint mindkét fél, a dobóhátvéd és a csapat is máshogy állt volna a tárgyalásokhoz. A pénzben így is meg kellett volna egyezniük, de szerinte a játékos oldaláról sokkal több érv szólt volna a maradás mellett, mint szólt júliusban, mikor aláírt a Charlotte Hornetshez.

Az utóbbi két draft 1/1-ese kanadai volt, ami nem véletlen, az északi ország kosárlabdája rohamléptekben fejlődik, ez pedig nagyban köszönhető Vince Carternek. A 2013-as első kiválasztott, Anthony Bennett azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy amikor folyamatosan nézték Carter játékát, zsákolásait, akkor kezdődött a játék iránti szeretetük.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins továbbra is Rajon Rondo egyik legközelebbi barátja, és a középjátékos szerint a Boston Celtics irányítója szeretne jelenlegi csapatánál maradni. Szerinte jó hely a játékmesternek Boston, maradnia kellene a Celticsnél, és ha az ő helyében lenne, ő biztosan nem menne sehova. Perkins szerint tökéletes a helyzet Rondónak, hiszen jó játékosok veszik körbe - pl. Jared Sullinger, Jeff Green, Kelly Olynyk -, jó edzője van, és ez az ő csapata. Úgy játszhat, ahogy szeret, és ennek eredményeként majdnem tripla-duplát is átlagol. Azt is hozzátette, hogy ha lehetősége lesz rá, visszamegy a Celticshez, de el kell érnie, hogy akarják - nyáron szabadügynök lesz.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher azt nyilatkozta a Wall Street Journalnek, hogy ebben az idényben is játszana, amennyiben nem adódott volna a lehetőség, hogy azonnal elkezdhet edzősködni - így a játékospályafutás befejezését választotta.

Bradford Doolittle (ESPN.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers augusztusban már árulta Dion Waiterst, ám akkor nem találtak vevőt a dobóhátvédre - valószínűleg a kereslet most sem lett nagyobb iránta.

A Los Angeles Clippers sztárját, Blake Griffint beperelték tettlegesség miatt, miután a nyáron megütött egy embert egy Las Vegas-i szórakozóhely előtt. Az erőcsatárnak állítólag a kamera állandó villogása nem tetszett, ezért megfogta az embert a nyakánál fogva, és a telefonját is elvette. Hat hónap börtön és/vagy 1.000 dollár büntetés várhat a játékosra, ha bűnösnek találják, de a börtönre szinte semmi esélye nincs, mivel korábban semmilyen problémája nem akadt a törvénnyel, az 1.000 dollár pedig nem fogja hazavágni az idén több mint 17.6 millió dollárt kereső sztárt.

Chad Ford (ESPN) pár európai játékosmegfigyelő véleményére alapozva azt állítja, hogy a lett magasembernek, Kristaps Porzingisnek van a legtöbb esélye arra, hogy megtréfálja a Jahlil Okafor, Karl Towns, Emmanuel Mudiay triót az 1/1-ért folytatott versenyben. A 210 centis lett játékos csak áprilisban lesz 20 éves, és idén a spanyol első osztályban 8.8 pontot és 4.4 pattanót átlagol 21.8 perc alatt. Ford szerint a scoutok arra esküsznek, hogy ő a legjobb játékos a 2015-ös kínálatból, de az újságíró szerint meg kell nézni, mit csinál majd ebben a szezonban - jelenlegi számai nem túl magasak, de életkorához és a liga színvonalához képest nem is elhanyagolhatóak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus