Hírmorzsák 2014-11-13 (21:15)

Michele Roberts szerint a tulajdonosok pótolhatóak, a játékosok nem, és a fizetési sapkát is törölné. Adam Silver semmivel nem ért egyet. Rose-t nem érdekli, mi a visszhangja legutóbbi nyilatkozatának. Garnett szerint seggfejnek kell lenni ahhoz, hogy valaki sokáig a ligában tudjon maradni. Rondo megerősítette, maradna hosszútávon is a Celticsnél. Fisher szerint nincs időpont, amíg el kell dönteniük, ki képes a Triangle-ben játszani és ki nem. Covington 4 évre 4.2 millióért ír alá Phillybe.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts az ESPN The Magazine-nek nyilatkozott, és elmondta, egyrészt a bevételek 50-50-es elosztásánál jobb arányokat szeretne a játékosoknak a következő kollektív szerződésnél. Roberts szerint nem lennének bevételek, ha nem ezek a játékosok, a világ legjobbjai lennének az NBA-ben - ezt kihangsúlyozta többször is. Hozzátette, hogy szerinte semmi nem történne, ha másik 30 tulajdonos érkezne, ha viszont a játékosokat lecserélnék, nagyon sok minden megváltozna a ligában.

A vezető kitért a fizetési sapkára is - méghozzá olyan stílusban, hogy esélyes, a Játékosok Szakszervezete megpróbálja eltörölni az 1984/85-ös szezon óta érvényben lévő szabályozást. Roberts elmondása szerint a sporton kívül nem tud még egy olyan területet mondani, amelyben mesterségesen mondják meg, ki mennyit keres, indok nélkül, "mert csak" alapon. Szerinte ez Amerikától messzemenőkig távolálló dolog, számára ez sértő.

Adam Silverék nem késlekedtek a válasszal, közleményben mondták el, hogy a kijelentésekkel egyáltalán nem értenek egyet. Silver szerint a sikerességükhöz a csapattulajdonosok, a több ezer alkalmazott, illetve a kivételesen tehetséges játékosok mind kellenek, egyedül egyik csoport sem vinné semmire, de a jelenlegi állapotokat biztosan nem tudnák elérni. Azt is hozzátették a közleményben, hogy semmilyen meglepő vagy Amerikától távol álló dolog nincs abban, hogy egy egységesített iparágban megvan a kollektív rendszer a jutalmazásra, fizetésekre, sőt, ez a normális.

A fizetési sapka rendszeréről annyit írt még a közlemény, hogy azt a liga és a Játékosok Szakszervezete egységesen hozták létre 1982-ben, és ez az alapja az egész liga terjeszkedésének, illetve annak, hogy az NBA játékosok a világ legjobban fizetett sportolóivá váltak az elmúlt évtizedekben.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose ma kamera elé állt, hogy legutóbbi nyilatkozatáról beszéljen, de elmondása szerint nincs nagyon mit mondania. Úgy érzi, máshogy gondolkodik, mint a többiek, sokkal előrébb, nem csak pár évre. Önmagát adta az előző interjújánál is - amikor azt mondta, azért ült ki idén meccseket, hogy később, pályafutása végén ne legyenek mindennapos egészségügyi gondjai -, és nem érdekli, mi a visszhangja ennek. Őt nem nagyon hatja meg az, mit szólnak ehhez mások, a körülötte lévőkre már sokkal nagyobb hatással van az emberek véleménye. Minden egyes meccsen, amin pályára lép, a maximumot adja, de még csak tanulja, mit szabad és mit nem, a teste hogyan reagál bizonyos dolgokra.

A Brooklyn Nets magasembere, Kevin Garnett rövidebben fogalmazta meg a frankót. Rod Boone-nak (Bleacher Report) azt mondta KG, hogy az a játékos nem marad sokáig a ligában, aki csak elvan, a jófiú szerepkört játssza vagy a nők kedvence. Garnett szerint a recept az, hogy seggfejnek kell lenni.

Garnett volt csapattársa, Rajon Rondo a Boston Herald munkatársának elmondta, igaz az, amit Kendrick Perkins nyilatkozott még hajnalban, miszerint hogy a Boston Celticsnél szeretne maradni hosszútávon is. Rondo elmondása szerint a média nap óta ezt hajtogatja, úgyhogy bármi történik a szezonban, imád a Celticsnél játszani.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett arról, hogy szerinte Phil Jackson nem adott meg neki dátumot, amikor legkésőbb döntenie kell 1-1 játékosról, képes-e a Triangle rendszerben játszani. Fisher elmondása szerint ez nem lenne fair, mert bár Jackson sokat tud erről a rendszerről, van, akinek több időbe telik megtanulnia, van, akinek kevesebbe. Szerinte inkább arról szól ez majd, hogy a vezetőség szerint hol tart az egész csapat az eltervezetthez képest. Ő mindenesetre addig edzeni fog minden játékost, amíg a Knicks keretében van, nem az ő döntése lesz, kit küldenek el.

A Philadelphia Sixers és Robert Covington hamarosan megegyeznek, David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint 4 évre 4.2 millió dollárt fog kapni a kosaras.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus