Hírmorzsák 2014-11-14 (11:30)

Cousins nem tiszteli Barkley-t, soha nem is fogja. Rose combhajlítója húzódott meg, Noah szerint mindenkinek le kellene nyugodnia... Bryant irigyli a Spurst, hogy a mag ilyen sokáig együtt tudott maradni. Livingstonnak a jó csapat mellett a pénz is fontos szempont volt a nyáron. Ronnie Price-t egy meccsre eltiltotta a liga. Warren, Murry és Ennis a D-Ligában.

A Sacramento Kings magasembere, DeMarcus Cousins a Bleacher Reportnak elárulta, egyáltalán nem tiszteli Charles Barkley-t és nem is fogja soha tisztelni - mindketten Alabamából származnak egyébként. Cousins szerint ha találkoznak sem fognak beszélgetni, nincs mondanivalója Barkley-nak. A Kings játékosa szerint gyerekként nagyon nehéz volt feldolgoznia, hogy azt hallotta a legendától, "nem is annyira jó játékos", pedig Barkley Alabama történetének egyik legjobb kosarasa, olyan ember, akire felnéznek az emberek. Úgy emlékszik erre, mintha csak tegnap lett volna. Aztán újonc évében azt is mondta Barkley megvédvén egykori edzőjét, hogy ő - mármint Cousins - a legrosszabb dolog, ami valaha történt Sacramentóval országos TV-ben. Ezekre a kijelentésekre mindig emlékezni fog.

Ma hajnalban a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose megint lesérült, ezúttal a bal combhajlítója húzódott meg. Maga az érintett nem tűnt túl idegesnek, elmondása szerint egy kisebb görcsről van szó, nincs komoly baj, de a csapat a biztonság kedvéért lehívta a pályáról. Rose szerint egy kis jegeléssel orvosolható a dolog, megpróbál ma edzeni, aztán meglátják, szombaton tud-e játszani. Az irányító azt is hozzátette, két év után tért vissza, aztán jön egy ilyen összeesés a semmiből, indok nélkül. Próbál ettől függetlenül minden nap ugyanolyan keményen, egyenletesen dolgozni, és megpróbál ugyanolyan magabiztos maradni.

Csapattársa, Joakim Noah a sajtónak azt mondta, mindig, amikor történik valami Rose-zal, az emberek úgy csinálnak, mintha eljött volna a világ vége, ez pedig kicsit szánalmas már. Szerinte sokszor teljesen másképp festik le Rose-t, mint amilyen egyébként, két évnyi sérülésből egyébként sem tud visszatérni az ember anélkül, hogy ne lenne teljesen elkötelezett a sport iránt. Nagyon csalódott, hogy fals kép alakult ki az irányítóról, de két komoly műtét után szerinte teljesen érthető, ha óvatosak vele. Bármilyen kis dolog történik, a saját testére kell hallgatnia Rose-nak, inkább, mint bárki más véleményére, úgyhogy "mindenkinek le kellene nyugodnia a ...". A vulgáris kifejezésekért elnézést kért, de nem szereti a padlón látni csapattársát, és azt sem szereti, mikor hamis képet festenek le róla.

Noah még a mérkőzés előtt is reflektorfénybe került, miután a sajtónak azt nyilatkozta, lenyűgözte, hogy a Torontóba tartó gépen látta, Pau Gasol épp a Toronto Raptors előző mérkőzését elemzi a Philadelphia Sixers ellen, mert a francia saját szavaival élve "azt a sz*rt" biztosan nem nézte volna meg.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant egyszer már elmondta, mennyire irigyli a San Antonio Spurs nagy hármasát, hogy együtt tudtak ilyen sokáig maradni, és újra elismételte ezt Mike Bresnahannek (Los Angeles Times). Bryant elmondása szerint nem is biztos, hogy szavakba tudja önteni, mennyire irigyli Tim Duncant, Tony Parkert, Manu Ginobilit és Gregg Popovichot, amiért ilyen sok időt töltöttek egy csapatban. Szerinte ez olyan, mintha Pau Gasol, Lamar Odom és Phil Jackson még mindig a Lakersnél lenne.

A nyáron csapatot váltó, a Brooklyn Netstől a Golden State Warriorshöz igazoló Shaun Livingston Stefan Bondynak (New York Daily News) nyilatkozott off-szezonban hozott döntéséről. A hátvéd szerint maximalizálni akarta a lehetőségeit a bajnoki cím megnyerésére úgy, hogy közben meg is fizetik. A terveiben a pénz is komoly szerepet játszott, szerette volna, ha az értékének megfelelő fizetést kap, de egyáltalán nem lehetett ebben biztos, korábban sokszor maradt hoppon, mikor azt gondolta, most majd normális ajánlatokat kap. 2007-es térdsérülésénél például hosszabbítás előtt állt, amit nyilvánvalóan nem kapott meg utána, 2009/10-ben pedig jó éve volt a Washington Wizardsnál is, aztán a fővárosiak az 1/1-gyel John Wallt húzhatták ki.

A Los Angeles Lakers irányítóját, Ronnie Price-t egy meccsre eltiltotta a liga, miután a New Orleans Pelicans elleni meccsen megütötte Austin Rivers fejét.

A Utah Jazz a D-Ligába, az Idaho Stampede-hez küldte Toure Murryt - az irányító először jár majd "lent" ebben az idényben. A Phoenix Suns ugyancsak a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldte két újoncát, TJ Warrent és Tyler Ennist.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus