Hírmorzsák 2014-11-15 (11:00)

Bryant szerint azért nagyobb a fizetése, mint Duncané, mert nagyobb piacon játszik, ma hajnalban karrierje egyik legrosszabb meccsét játszotta. Nash-t még telefonon sem tudja elérni a Lakers. Kupchak elmondása szerint fogalma nincs arról, hogyan kell tankolni. Tyrus Thomast a Lakers és a Grizzlies nézi meg privát edzésen. Hornacek szerint az játszik a három hátvéd közül, aki adott meccsen jó. Wade combhajlítója miatt nem játszott ma hajnalban, de nincs komoly gondja. James szerint túl népszerű a liga ahhoz, hogy újabb lockout legyen. Hairston ellen ejtették a vádakat. Változik az All-Star gála szavazása, mindenkire lehet majd voksolni. Justin Holiday és Kuzmic a D-Ligában.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy Kobe Bryant jó értelemben irigy Tim Duncanre, hogy körülötte hosszú évek óta ugyanaz a San Antonio Spurs magja. Bryant a USA Todaynek azt is elmondta a ma hajnalni Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs mérkőzés előtt, hogy azért akkora a különbség az ő és Duncan fizetése között, mert más piacon játszanak. A San Antonio-i piac sokkal kisebb, mint a Los Angeles-i, nem kötnek 2 vagy 5 milliárd dolláros TV-szerződéseket. Bryant szerint az ő fizetésével is volt elég helyük a sapka alatt, de ami miatt Duncan igazán szerencsés az az, hogy körülötte ugyanazok az emberek szinte egész karrierje során, ez pedig Kobe szerint sokat segít.

Szintén Bryanthez tartozik, hogy karrierje során 1154 meccsen próbálkozott legalább 10-szer a mezőnyből, és ma hajnali 1/14-e, 7.1%-a a legrosszabb mezőnymutatója ezek közül a mérkőzések közül. Byron Scott vezetőedző azt mondta, Kobe nincs jól, de nem a térdével vagy az Achillesével van gond. A játékos annyit mondott, hogy tegnap reggel úgy érezte, kezd elmenni az ereje.

A Lakersnél az 1-8-as kezdés miatt sem túl jó a hangulat, de az egész évre lesérülő Steve Nash-t sem látták azóta, hogy kiderült, a kanadai játékmester ebben az idényben már nem lép pályára. Scott és Mitch Kupchak GM azt remélték, hogy Nash mentorként és dobóedzőként segít majd a fiataloknak, de Scott még telefonon sem érte el a kosarast. A tréner az Orange County Registernek elmondta, ha őt keresné az edzője, ő a lehető leghamarabb visszahívná, de azt is hozzátette, nem haragszik Nash-re.

Scott elmondása szerint tovább próbálkozik majd elérni a kanadait, ha lesz egy kis szabadideje, és tudja, hogy nagyon nehéz időszakon kell keresztülmennie Nash-nek, hiszen a kosárlabda nélküli élethez kell hozzászoknia. A tréner még egyszer elmondta, szeretné, ha a játékmester a csapat körül lenne ebben a szezonban, de nem tudja, hogyan alakulnak majd a dolgok.

Mitch Kupchak egy másik témában is megszólalt, Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) ugyanis elmondta, bár csak akkor marad náluk első körös draftjoguk, ha a Top5-ben maradnak a lottery után, nem fognak direkt veszíteni. A GM elmondása szerint ez egy lottósorsolás, nem jelent semmit. Tavaly a 7. legjobb draftjog lett az övék, és úgy érezte, minden meccset elveszítettek. Fogalma nincs arról, hogyan lehet több meccset veszíteni és direkt a jobb pickre menni, egyszerűen nem tudja, mi a módja ennek.

Még mindig az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Alex Kennedy (Basketball Insiders) információi szerint Tyrus Thomas a Memphis Grizzliesnél járt próbajátékon. Megegyezés nem történt a két fél között, ugyanis az erőcsatár a közeljövőben a Lakersnél is részt vesz egy privát edzésen.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek a New York Post munkatársának nyilatkozott három irányítójáról és az ő rotációjukról. A tréner szerint nem nehéz forgatni a Bledsoe-Dragic-Thomas hármast, hiszen mindig azokat tartja pályán, akik jól játszanak. Néha azonban a játékosok ragaszkodnak a garantált játékidejükhöz, amit néha meg is tehetsz, de itt jön a képbe a trükkös rész szerinte, ugyanis ezt nem könnyű mindig megoldani.

A Miami Heat sztárja, Dwayne Wade ma hajnalban kihagyta első idei meccsét, a combhajlítója húzódott meg a csütörtök hajnali, Indiana Pacers elleni vereség alkalmával. Wade a Sun Sentinelnek azt mondta, természetesen szeretne annyi meccset játszani, amennyit csak tud. Azt is hozzátette, hogy már korábban is elmondta, vannak olyan dolgok, amikre nem tud befolyással lenni. Voltak már rosszabb sérülései is, hamarosan újra pályára léphet, ám ezt olyan állapotban akarja megtenni, amilyenben a szezon elején volt, nem olyanban, amilyenben az utolsó meccsen kellett játszania.

Wade szerint okosnak kell lennie, mert a hétvégén két meccsük is van, úgyhogy lesz alkalma folyamatosan felmérni, mire képes. Jelenleg day-to-day az állapota, és azt akarja tenni, ami a csapat számára a legjobb. A Pacers ellen azt gondolta, az a legjobb, ha megpróbálja végigjátszania a meccset a sérüléssel együtt is, hogy legyen esélyük a győzelemre, de nem szabad túlerőltetnie a dolgot. Erik Spoelstra vezetőedző szerint semmi különös nem történt, szezon van, sok a meccs, Wade pedig nagyon sokat dolgozik, inkább kisebb sérülésekkel is kiültetik, mielőtt nagyobb baj lenne.

Ejtették a testi erőszak vádját a Charlotte Hornets újonc dobóhátvédje, PJ Hairston ellen. Egy középiskolás srác még júliusban vádolta meg Hairstont azzal, hogy megütötte őt egy nyári meccsen - most pont a vádló vonta vissza a keresetet.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a Northeast Ohio Media Group munkatársának azt mondta, az ezen a héten elhangzott éles kijelentések után szeretné, ha minél előbb elkezdenének tárgyalni az új kollektív szerződésről. James szerint valamikor a közeljövőben el kellene kezdeniük legalább beszélgetni a dologról, mert nem akarnak úgy elérkezni a határidőhöz, hogy hatalmas szakadék van a két fél között. Túl népszerű szerinte az NBA ahhoz, hogy egy újabb lockout legyen.

Változás lesz az All-Star gála szavazásával kapcsolatban. A korábbi években ezen a héten indult a voksolás, és konferenciánként csak 60-60 emberre lehetett leadni a szavazatot - ezeket a játékosok a média képviselői választották ki -, ám most december 11-ére tolták el a szavazás kezdését, és a liga összes játékosa megtalálható lesz majd a listán. A 2+3-as rendszer nem változik majd, azaz a centerek nem lesznek különvéve most sem, két hátvéd mellett három "frontcourt" játékost kell választani nyugatról és keletről is.

A Golden State Warriors a D-Ligába, a Santa Cruz Warriorshöz küldte Justin Holidayt és Ognjen Kuzmicot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus