Hírmorzsák 2014-11-18 (11:15)

Lillard és James a hét játékosai. Bryant nem akar ennyit rádobni, de hátrányban kénytelen. Nowitzki újabb mérföldköve. Scott szerint a magasemberek miatt gyenge a védekezésük, Boozer nem ért ezzel egyet. Henryt dobhatja ki a Lakers, ha leigazolják Quincy Millert. Ryan Kelly és James Johnson is súlyosan megsérült. Gasol vádlijával vannak gondok, a Lakers no-trade-t ajánlott neki nyáron. Connelly szerint mindenki cserélhető a Nuggetsnél, Fariedet állítólag nem tartják túl sokra a vezetőségben. AJ Price még 10 napig marad a Pacersnél.

LeBron James és Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Cleveland Cavaliers 3-0-s héten van túl, ami alatt a kiscsatár 35.0 pontot, 7.0 pattanót és 7.7 gólpasszt tett a közösbe meccsenként, ráadásul 59.4%-kal célzott mezőnyből és pontosan 50%-kal a triplavonalon túlról. A Portland TrailBlazers szintén 3-0-s héten van túl, az irányító pedig 28.0 pontot, 4.7 pattanót, 8.7 gólpasszt és 1.33 szerzett labdát átlagolt 58.8%-os mezőnymutatóval.

Kobe Bryant sokadjára vállalt a soknál is többet a Los Angeles Lakers tegnap hajnali, Golden State Warriors elleni mérkőzésén, miután 34 mezőnykísérlettel ért el 44 pontot. A találkozót követően a sztár a média képviselőinek elmondta, nagyon is szeretne kicsit visszább venni, szerinte őrült, aki úgy gondolja, 36 évesen ennyit akar rádobni és végig ilyen agresszív akar lenni. Mindig is azt szerette, ha a többieket is bevonja a játékba, minden egyes meccset így kezd most is. Azt is hozzátette, hogy akkor azonban a kezébe kell vennie a dolgokat, ha gödörbe, 10-12 pontos hátrányba kerülnek.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a vezetőedző, Byron Scott szerint a magasembereik védekezése az, ami miatt gyengén teljesítenek hátul, Carlos Boozer azonban a Los Angeles Daily Newsnak elárulta, ő nem ért azzal egyet, hogy a felelősség nagy része az övék lenne. Még mindig az aranysárga-lilák: Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint Xavier Henry lesz a fölösleges személy, amennyiben a csapat úgy dönt, hogy leigazolja Quincy Millert. Henry nyáron egy évet hosszabbított a csapattal, de alig tudott pályára lépni ebben a szezonban.

És még mindig Lakers, de már sérülés: magasemberük, Ryan Kelly legalább hat hetet kihagy, miután szakadást találtak a jobb combhajlítójában - a játékos az előbb említett Lakers - Warriors összecsapáson sérült meg.

Kellyhez hasonlóan komoly gondban lehet majd James Johnson is, akiről a Toronto Raptors hivatalos közleményben azt írta, súlyos bokaficama van, egyelőre nincs meghatározott időpont, mikor kezdhet el újra edzeni.

A napi statisztika Dirk Nowitzkié, aki a negyedik ember lett a liga történetében, aki egy franchise-zal elért 27.000 pontig.

A Chicago Bullsnál hajnalban Derrick Rose mellett Pau Gasol sem játszott - a spanyol magasember bal vádlija húzódott meg, játéka kérdéses egyelőre a péntek hajnali, Sacramento Kings elleni találkozón is. Gasol egy, a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni mérkőzés előtti interjúban azt is elárulta, a Lakers no-trade lehetőséget rakott abba a szerződésbe, amelyet nyáron felajánlottak neki. Elmondása szerint mindig is kötődni fog korábbi csapatához, de úgy érezte, tovább kellett lépnie. Nagyobb motivációt keresett, és mivel a Lakersnél kinézett egy újabb olyan szezonban, amelyben több a vereség, mint a győzelem, váltott és a Bullst választotta.

A Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly tegnap több dologról is mesélt. Mint arról tegnap beszámoltunk, kapkodni nem fognak, de azt is elmondta a szakvezető, mindenki cserélhető a keretükből. Connelly úgy fogalmazott, hogy persze senki sem akarja cserealapnak nézni a játékosokat, de egy vezetőségi tagnak brutálisan őszintén, objektíven is meg kell tudni ítélni, ki mennyit ér ligaszinten. Kevin Arnovitz (ESPN) úgy tudja, hogy Kenneth Faried egyáltalán nem győzte még meg a csapatot arról, hogy hosszútávon is meg kellene tartani, inkább csak egy PR-lépésnek szánták, hogy hosszabbítanak vele, miután az erőcsatár igen népszerű lett a vb-n mutatott teljesítménye miatt.

Az Indiana Pacers kapott még egy Hardship Exceptiont, így AJ Price még 10 napig a keretükben lesz - az irányító 13.0 pontot és 2.8 gólpasszt átlagolt eddig hat találkozón. Paul George, David West és George Hill idén még nem léptek pályára, és jelenleg CJ Watson, valamint Rodney Stuckey is sérültek, így kapta meg a kivételt a Pacers.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus