Hírmorzsák 2014-11-18 (21:45)

Bosh azért sem ment Houstonba, mert az újabb Big3 nagyobb nyomást helyezett volna rá. Durant és Payton is nekiesett Dwight Howardnak. Kirilenko azt nem tudja, miért esett ki az aktív rotációból, Gallinari pedig azt nem, miért nem kezdő. Duncan tiszteli Jamest, hogy hazatért. LeBron és Blatt között folyamatosan fejlődik a kapcsolat. Early térdét megműtötték, egy hónapot kihagy. Nick Young ma visszatér. A Kings megfellebbezte a Grizzlies elleni vereséget. Draymond Green mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, lejáró szerződése ellenére is.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh a CBS Sports munkatársának azt nyilatkozta, azért sem igazolt a Houston Rocketshez, mert ott egy újabb Big3 összeállása megint csak nyomás alá helyezte volna. Bosh azt mondta, hogy bár megérti, sokak szerint vonzó cél lehetett számára a Rockets, hiszen azonnal a bajnoki címet tűzhették volna ki, ha csatlakozik Dwight Howardhoz és James Hardenhez, de szerinte ez nem garantált volna semmit, csak hatalmas terhet. Ügynöke, Henry Thomas azt mondta Ken Bergernek (CBS Sports), a lényeg az, hogy Bosh élvezte az előző négy évet a Heatnél, és hisz abban, hogy még mindig képesek harcba szállni a bajnoki címért.

A Cleveland Cavaliers és a San Antonio Spurs csütörtök hajnalban csapnak majd össze, ennek apropóján kérdezték LeBron Jamesről Tim Duncant. A Spurs legendája azt nyilatkozta a San Antonio Express-Newsnak, hogy nem is gondolta volna, hogy az egyáltalán lehetőség, hogy James visszatér Clevelandbe. Nagyon tiszteli LeBront a döntése miatt, hogy hazament, hogy otthon próbál meg egy jó csapatot összerakni és bajnoki címet nyerni. Egyelőre nem sokat látta a Cavst, de tehetség szempontjából természetesen kiváló csapatnak tartja őket. Vannak All-Star játékosaik, jó kosarasaik, most pedig minden arról szól, össze tudnak-e állni, meglesz-e a kémia közöttük. Duncan hozzátette, reményei szerint nem találják meg a közös hangot egyhamar.

LeBron James is nyilatkozott, méghozzá a Northeast Ohio Media Group újságírójának, akinek a David Blatt-tel való kapcsolatáról mesélt. James szerint minden nap egyre többet tudnak meg egymásról, ez az ismerkedési folyamat természetes része. LeBron szerint a tréner nagyon heves vérmérsékletű, nagyon akar nyerni, és mindezt a helyes módon akarja megtenni. Ha valamit elrontanak, kijavítja őket, ha viszont jól csinálnak valamit, akkor dicséretet kapnak Blatt-től. Egyelőre előbbiből van több, de James szerint ez jó dolog a csapat számára. Az edző a Denver elleni vereséget követően azt mondta, szerinte nem ugyanolyan hozzáállással léptek pályára, mint a korábbi meccseken, nem tettek annyi energiát a játékba - James ezzel nem értett egyet.

A sérülések rovatba ma a New York Knicks újoncát, Cleanthony Earlyt lehet beírni, akinek a jobb térdét kell kitisztítani az oda nem illő dolgoktól, és legalább egy hónapot kihagy - akkor vizsgálják majd meg újra. Van visszatérő is, ugyanis a Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Nick Young egy rögzítővel a kezén fog játszani, de hajnalban pályára lép az Atlanta Hawks elleni találkozón - első meccse lesz ez ebben az idényben, és természetesen egyelőre a cserepadról fog érkezni.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard kapja az ívet mostanában. Legutóbb az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen ment a savazás, még az egyébként nem túl nagy "trash talker" Kevin Durant is nekiesett, állítólag egész meccsen azt kiabálta a centernek, hogy "Puhány vagy!" - Szerk.: ennek lenne más fordítása is, az olvasók fantáziájára bízzuk ezt. Másrészt a Durantnél jóval szabadszájúbbnak ismert Gary Payton sem fogta vissza magát, szerinte az a probléma, hogy a középjátékos folyamatosan mosolyog a pályán is, ez pedig rettenetesen idegesíti a többieket, nem véletlenül fakadt ki most már Durant is.

Újra előkerült Draymond Green nyári szabadügynök státusza. Egy játékosmegfigyelő a Bleacher Reportnak azt mondta, Green nagyjából hasonlóan értékes a Golden State Warriorsnek, mint Taj Gibson a Chicago Bullsnak, vagy Tayshaun Prince volt a Detroit bajnokcsapatának, úgyhogy nagyjából évi 8 millió dollár körül várható majd a fizetése. Maga a játékos azt mondta, hogy hazugság lenne, ha azt mondaná, nem gondol a nyárra, de semmit nem csinál másként, mint eddig. Ha változtatna, minden rosszra fordulna, mert a rossz dologra fókuszálna. Egész szezonban ideges lenne, ami egyenlő a gyenge teljesítménnyel, ami egyenesen a rossz szerződéshez vezet. Szeret a Golden State-nél játszani, ennyi biztos, és ha a pénzügyi dologban sikerül megegyezniük, valamint szeretnék, ha maradna, akkor szívesen hosszabbít a nyáron.

A Brooklyn Netsnél Andrei Kirilenko annak ellenére sem a rotáció tagja, hogy egészséges. Az orosz klasszis a New York Post újságírójának azt mondta, nem könnyű a jelenlegi helyzete, de nem tud mit tenni, nem ő hozza a döntéseket, úgyhogy van, ami van. Kirilenko elmondása szerint Lionel Hollins vezetőedző nyíltan beszélt vele arról, hogy nem számít rá egyelőre, ezt nagyra is értékeli, de azt is hozzátette, ettől nem lett könnyebb számára a dolog. A játékos elmondása szerint fizikailag rendben van, és fogalma sincs, mit kellene ahhoz tennie, hogy játéklehetőséghez jusson.

Hasonló, bár azért egyelőre jobb helyzetben van Danilo Gallinari a Denver Nuggetsnél - ő a La Gazzetta dello Sport olasz napilapnak mondta el, hogy lövése nincs arról, miért került a cserepadra, miért nem kezdő. Nem szokott ehhez hozzá, hiszen korábban ilyen nem fordult vele elő, nem is könnyen dolgozza fel, de meg kell szoknia olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet.

A Sacramento Kings tegnap este hivatalosan is benyújtotta fellebbezését a ligánál a Memphis Grizzlies elleni vereségük miatt. Mint ismeretes, 0.3 másodperc volt hátra, amikor egy oldalbedobás után Courtney Lee ziccerével nyert a Memphis, a Kings szerint viszont Ryan Hollins már a bedobás után beleért a labdába, akkor viszont nem indult el az óra, ezért volt csak ideje Lee-nek a győztes kosarat megszerezni. A Grizzlies GM-je, Chris Wallace ma azt nyilatkozta, bármivel is próbálkozik a Sacramento, szerinte náluk marad a siker.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus