Hírmorzsák 2014-11-19 (21:15)

Ainge azt mondja a többi csapatnak, Rondo (egyelőre) nem eladó. Dragic nyáron kilép szerződéséből és teszteli a piacot, szerinte a három irányító miatt nem működik egyelőre jól a Suns támadójátéka. A Lakersnél öten lesznek a héten próbajátékon (Quincy Miller, Hamilton, Tyrus Thomas, Buycks, Mekel). A Rockets minél előbb szeretné felhasználni a Lin-csere miatt keletkező TPE-t, 10-12 játékost is kinéztek maguknak. Carmelo a szezon második meccse óta fájós bal térddel játszik. Jason Collins visszavonult. Új Foot-Locker reklámok: Duncan, Rose; Harden (videó).

Más csapatok vezetői a Bleacher Reportnak azt nyilatkozták, hogy Danny Ainge közölte velük, a Boston Celtics nem cseréli el Rajon Rondót, legalábbis egyelőre biztosan nem - pedig szerintük ez lenne a helyes lépés. A játékmester képviselői a hírek szerint maximum szerződést akarnak majd a nyáron - ez 5 évre 106 millió vagy 4 évre 79 millió dollárt jelenthet. A játékos saját elmondása szerint sokkal jobban érzi magát, mint tavaly, erősebbek a lábai. Könnyen jut el a festékbe, amivel az előző idényben komoly gondjai voltak, úgyhogy most egy lépéssel gyorsabb is. Ainge azt mondta, hogy szerinte Rondo legjobb éve jön, mert meg akarja mutatni, hogy a liga legjobb irányítói közé tartozik. A szakvezető szerint Rondo fontos része annak, amit felépítettek Bostonban, de természetesen nagy a körülötte lévő bizonytalanság, mivel nyáron lejár a szerződése.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint Goran Dragic nyáron kilép szerződésének utolsó évéből, és tesztelni fogja a piacot - ebben az esetben pedig a Houston Rockets és a Los Angeles Lakers fognak rámozdulni. Korábban olyan hírek jöttek ki, hogy azért lép ki a szlovén hátvéd kontraktusából, hogy egy hosszabb szerződést írjon alá a Sunsszal, de egyelőre nem érzi magát túl komfortosan a három irányítós rendszerben. Dragic tegnap azt nyilatkozta Paul Corónak (Arizona Repuclic), hogy szerinte a Suns szezon eleji "döcögésének" az az oka, hogy csak egy labda van, és mindhárman (ő, Eric Bledsoe és Isaiah Thomas) is irányítók, szerinte ez a teljesen egyértelmű indok.

Ha már szóba került a Lakers és a Rockets is, akkor következzen ez a két csapat. Az aranysárga-liláknál a héten több edzést is tartanak majd, amelyeken szabadügynököket fognak megnézni. Quincy Millerről és Tyrus Thomasról hallhattunk már korábban, ám úgy tűnik, hogy Dwight Buycks, Gal Mekel és Jordan Hamilton is tiszteletét teszi náluk a héten - egyelőre 15 fős a keretük, tehát valakitől meg kell szabadulniuk, ha igazolni akarnak.

A Houstonnál másról van szó: Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint a csapat egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy beváltsák a Jeremy Lin-csere miatt keletkező 8.4 millió dolláros TPE kivételüket - ezzel ugye egy maxikum ugyanekkora szerződést át tudnak venni a fizetési szabályok figyelembe vétele nélkül is. A hírek szerint több együttessel is folyamatosan tárgyalnak, 10-12 játékos van képben náluk, köztük például a korábban velük kapcsolatba hozott Corey Brewer és Chase Budinger is.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a szezon második mérkőzése óta úgy játszik, hogy fáj a bal térde - azt nem árulta el, milyen súlyos problémáról van szó, csak hogy folyamatosan vizsgálják állapotát. Melo a Newsday újságírójának arról beszélt, hogy a Cleveland elleni meccs óta fáj a bal térde, de megpróbál úgy meggyógyulni, hogy közben nem hagy ki egyetlen találkozót sem, megpróbál nem gondolni erre. Elmondása szerint egyes napokon jobban érzi magát, máskor viszont nem ennyire fényes a helyzet. Azt is hozzátette, szerinte nem súlyos a dolog, hiszen képes játszani így is.

Jason Collins ma egy Sports Illustrated cikkben bejelentette, hogy visszavonul - állítólag az esti Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks meccsen lesz hivatalosan is bejelentve a dolog. Mint ismeretes, Collins tavaly az első sportoló lett az amerikai major sportok történetében, aki aktív pályafutása közben jelentette be, hogy saját neméhez vonzódik.

A végére pedig két új Foot Locker reklám. Az egyikben Tim Duncan és Derrick Rose, a másikban pedig James Harden a főszereplő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus