Hírmorzsák 2014-11-20 (10:30)

LeBron örül, hogy Varejao maradt Clevelandben. Griffin szerint mindenki cserélhető a Cavsnél, védekezésben fejleszteniük kell a keretet, Blatt mellett pedig a gyengébb kezdés ellenére is kiállt. Bledsoe szerint a Kentucky egyetem verné a jelenlegi Sixerst, Calipari nem ért ezzel egyet. McDonough Lent dicsérte. Kobe szerint Howard nem puhány. Nash visszahívta Scottot. Jeffery Taylort 24 meccsre tiltották el. J-Rich még decemberben vissza akar térni. Ainge a Celtics csapatépítési filozófiájáról beszélt. Turner szerint a Sixers nagy csapat is lehet, de be is sülhetnek. Josh Powell a Rockets segédedzője lett. Lucas és Whiteside a Grizzliesnél, Kirk megint a D-Ligában.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Anderson Varejao egyáltalán nem biztos abban, hogy a csapat nem csak azért nem cserélte-e el az előző években, hogy megpróbálják vele visszacsalogatni LeBron Jamest az együtteshez, de bármi is volt a céljuk, kifizetődni látszik. LeBron Ian Thomsennek (nba.com) elmondta, nagy szerepe volt a visszatérésében annak, hogy a brazil játékos még mindig a csapatnál van. Nagyon sokan mondták Varejaónak, hogy el kellene cseréltetnie magát, de maradt, ennek pedig James nagyon örül. LeBron szerint a center nagyon fontos része a csapatnak, hiszen 10 éve a franchise tagja, és nélküle nem lenne ugyanaz a Cavs.

Az ohióiak GM-je, David Griffin Chris Haynesszel (Northeast Ohio Media Group) beszélgetett, és elmondása szerint nem fél lépni, hogy megoldja a csapat védekezésbeli problémáit. Griffin úgy fogalmazott, hogy senki sem érinthetetlen a keretben, és egyébként sem dőlhet hátra soha, hogy kész a csapat, úgyhogy minden adódó lehetőséget figyelnek. Mindig megpróbál mindent annak érdekében, hogy javítson az állományon, de nem keresi a csere lehetőségét, nem kezdeményez, inkább csak figyel. Azt is hozzátette, hogy mások helyében nem sok alapot adna azoknak a pletykáknak, amelyek jelenlegi játékosmozgásokról szólnak a Cavsszel kapcsolatban - tehát a közeljövőben nem sok minden várható náluk.

Griffin az új edzőről, David Blattről is beszélt. Az 5-5-ös kezdés ellenére továbbra is töretlenül hisz benne, szerinte nagyszerű munkát végez a tréner. Nagyon nagy feladatot kapott a nyakába Blatt, és nem is tetszik Griffinnek, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, ha pedig valami nem alakul jól, azonnal hibáztatniuk kell valakit. A valóság ezzel szemben az, hogy ami most történik náluk, az teljesen természetes, és jót is tesz a csapatnak. Blatt arról híres, hogy szeret újítani, képes változtatni, úgyhogy nagyon örülnek, hogy ő ül a kispadon.

És ha már Cavs, akkor egy kisebb hír: Alex Kirköt visszaküldték a D-Ligába, a Canton Charge-hoz. A magasember három napot töltött már lent, hétfőn érkezett vissza a nagycsapathoz.

A Phoenix Suns hátvédje, a Kentucky egyetem egykori játékosa, Eric Bledsoe a SiriusXM egyik rádióműsorában azt mondta, az idei Kentucky megverné a mostani Philadelphia Sixerst egy négy nyert meccsig tartó párharcban. A Kentucky vezetőedzője, John Calipari twitteren cáfolta ezt - ahogy már korábban is elmondta, szerinte bármelyik NBA csapat megsemmisítené őket jelenleg.

Ha már Suns: a Phoenix GM-je, Ryan McDonough az Arizona Republic munkatársának mesélt arról, hogy miért Alex Lent választotta a tavalyi drafton - többek között Nerlens Noel és Ben McLemore helyett. A szakvezető elmondása szerint nagyon sajnálta a centert tavaly, és ahogyan az lenni szokott, túl hamar kezdtek ítéletet mondani róla, hogy milyen játékos vagy milyen kosaras válhat belőle. McDonough szerint Len nagyon mozgékony a magasságához képest, egészséges, így agilitása is a régi lett, és sokkal erősebb fizikailag, mint volt korábban.

Ma hajnalban újra összecsapott a Houston Rockets és a Los Angeles Lakers - az idei első meccsükön Dwight Howard és Kobe Bryant összekaptak a mérkőzés vége felé, Bryant többször is puhánynak nevezte a centert. Most az ESPN újságírója kérdezte Kobe-t, mi a véleménye Howardról, "pussy"-e, ahogyan Kevin Durant hívta a legutóbbi Thunder-Rocketsen. Bryant szerint a Houston középjátékosa egyáltalán nem az, és szerinte Durant sem gondolja ezt, amikor azonban valaki heves szóváltásba keveredik, mond olyan dolgokat idegből, amiket egyébként nem is úgy gondol.

Még mindig Lakers: nagy dolog történt a csapatnál, ugyanis Steve Nash visszahívta Byron Scottot. A vezetőedző Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt mondta, nem beszéltek, de a kanadai hagyott neki egy üzenetet, amelyben az irányító elmondta, nem hallgatta meg a hangpostáját, de hallotta, hogy kereste őt Scott, vissza fogja hívni. Nash azt is hozzátette, reméli minden rendben van a csapatnál, hamarosan vissza is tér az együtteshez, de időre volt szüksége, a tréner pedig azt mondta, ezt a Lakersnél mindannyian megértik.

A Charlotte Hornets swingmanjét, Jeffery Taylort 24 mérkőzésre eltiltotta a liga, miután bevallotta, hogy bűnös egy ellene indított családon belüli erőszak perben - Taylor a barátnőjét bántalmazta egy hotelszobában, amelyet később "át is rendezett". A 24 mérkőzésre természetesen pénzt nem kap a játékos, de az eddig eltelt 11 meccset beszámítják, tehát még 13 mérkőzése van az eltiltásból - már csak 12 a ma hajnali, Indiana Pacers elleni vereség után. Adam Silver azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy a liga érdekében kénytelenek voltak határozott lépésre, de a hírek szerint ez nem standard büntetés, minden hasonló esetnél külön-külön vizsgálják majd meg a körülményeket.

A Philadelphia Sixers veterán játékosa, Jason Richardson Tom Moore-nak (Calkins Media) azt nyilatkozta, kétsége sincs afelől, hogy visszatér még a pályára - J-Rich bal térdét kellett megműteni, ami miatt egy évet kihagyott, majd egy fáradásos törést diagnosztizáltak a jobb lábfejében. Richardson szerint az egészen biztos, hogy az All-Star gála előtt újra játszhat, de megpróbál már januárban, sőt, decemberben pályára lépni - minden attól függ, hogyan reagál szervezete az edzésre, a megnövekedő terhelésre.

Arról már tegnap volt szó, hogy a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egyelőre kitette a "nem eladó" táblát Rajon Rondo nyakába. Howard Becknek (Bleacher Report) adott nyilatkozatában Ainge beszélt a csapatépítési filozófiájukról is. Elmondása szerint természetesen tudják, milyen játékosokat akarnak megszerezni, de azt is tudják, bizonyos kosarasok nem jelentenek akkora pluszt egy csapat eredményessége szempontjából. Nem szórhatják el a cserealapjaikat csak azért, hogy egy játékosnál (Rondónál) bevágódjanak. Okosnak és türelmesnek kell lenniük, de ezzel egyidőben készen kell állniuk arra, hogy egy meghatározó játékosért sok mindent feláldozzanak.

Az egykori Sixer, jelenleg a Bostonnál játszó Evan Turner Mark Murphynek (Boston Herald) nyilatkozott volt csapatával kapcsolatban. Elmondása szerint a Phillynél jó dolgot csinálnak... vagy nem, ezt majd az idő eldönti, mert ez a trend, amit követnek, nagyon beválhat, de be is sülhet. Reményei szerint nem büntetik meg a Sixerst, de ha eleget fejlődnek, idővel nagyon sikeresek lehetnek Brett Brown kiváló vezetői képessége miatt. A lényeg Turner szerint az, hogy egységesek maradjanak, mert csak erre támaszkodhatnak, és minden meccsen készen kell állniuk, hogy azzal a kerettel vonuljanak harcba, ami éppen rendelkezésre áll.

A Memphis Grizzlies leigazolta Kalin Lucast és Hassan Whiteside-ot is. Egyelőre nem teljesen világos, hogyan tehették meg mindezt, hiszen ezzel már 16 fős lenne a keretük, Hardship Exceptiont pedig nem kaphattak annak ellenére sem, hogy betegség támadta meg a csapatot, ezért ma hajnalban öten (Tony Allen, Kosta Koufos, Courtney Lee, Jone Leuer és Beno Udrih) nem tudták vállalni a játékot - egyelőre egyik játékos sem hagyott ki három mérkőzést, nemhogy mindannyian.

Josh Powell a Houston Rockets egyik segédedzője lett - több európai és kínai ajánlatot is visszautasított a magasember, hogy elkezdhesse edzői karrierjét. Egy éves kontraktust kapott a texasiaktól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus