Hírmorzsák 2014-11-20 (21:15)

Popovich LeBron játékintelligenciáját Birdéhez, Magicéhez és Duncanéhez hasonlította. Rivers szerint Vucevic All-Star kaliber, Willie Green pedig a szakmai stábjában kap helyet visszavonulása után. Nick Young szerint olyan nyomot hagy a pályán levonulásakor is, mint Michael Jackson vagy Prince. Carter elérzékenyült a torontói fogadtatásról. Rose és Gasol sem játszik ma, előbbi valószínűleg ezen a héten már nem lép pályára. Gay a hosszabbítás okairól beszélt, Collison szerint nagy lépést tettek ezzel jó irányba. Kerrnek nehéz volt visszautasítani Phil Jacksont, Bogut szerint Kerr jelentett karrierjében fordulópontot. Wroten szerint Bledsoe őrült, nem verné meg őket a Kentucky. Rondo jól érzi magát Bostonban. Durant új szponzori szerződése. Glen Rice Jr. a D-Ligában.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a Cleveland Cavaliers elleni összecsapás előtt mondott pár kedves szót LeBron James irányába. A tréner úgy érzi, az újságíróknak mindig kell valamiről írni, valami nagyot mondani. Ha LeBron jobbra ment, akkor balra kellett volna, ha dobott, akkor passzolnia kellett volna, ha meg passzolt, akkor dobnia kellett volna. Popovich szerint ez csak süket duma, mindig is az volt.

Jamest egy nagyszerű játékosnak tartja, aki nem csak atletikus, de úgy érti ezt a játékot, ahogy Magic Johnson, Larry Bird vagy Tim Duncan. Jóval többet tud arról, mit csinált és mit csinál jelenleg is, mint az újságírók együttvéve. Azt is hozzátette az edzőlegenda, hogy szerinte LeBron jó ember is, akinek nagy szíve van. Akkor is boldog lett volna, ha úgy dönt a kosaras, hogy Timbuktuba megy, mert azt kell csinálnia, ami számára és családjának a legjobb, mindenki más meg mehet a saját dolgára. Mindenki azt csinál, amit akar, és ezt a lehetőséget Jamesnek is meg kell adni.

Ma hajnalban a Toronto Raptors fennállásának 20 éves évfordulója miatt Vince Carterről is megemlékeztek, aki a Memphis Grizzlies játékosaként volt jelen az összecsapáson. Carter láthatóan elérzékenyült - elmondása szerint elképesztő volt számára újranézni a jeleneteket, látni, hallani a szurkolók reakcióját, a könnyei pedig a pillanatnak szóltak, őszinte válasz volt tőle erre a visszaemlékezésre. Csapattársa, Quincy Pondexter azt mondta a Toronto Star munkatársának, hogy mikor még fiatalok voltak, mind tanúi voltak annak, mit vitt véghez Carter a Raptorsnál. Ő Air Canada, a vezér, és szerinte Carter egy része örökre Torontóban maradt. Egymás mellett ülnek a gépen, és érezte rajta, hogy nagyon koncentrál erre a meccsre, sokat jelent neki ez a találkozó.

A ma hajnali Orlando Magic - Los Angeles Clippers összecsapás után a vendégek vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel), hogy Nikola Vucevic All-Star szintű játékos, és ő a legjobb kosaras a ligában, akivel szinte senki sem foglalkozik, és akiről alig tudnak valamit. Rivers Dan Woikének (Orange County Register) arról is mesélt, hogy Willie Greent ugyan kitették a keretből, de újra akarták igazolni - ahogy azonban Joe Ingles esetében a Utah Jazz, úgy Greennél az Orlando Magic szólt közbe, nem is örültek ennek. Rivers szerint Greennek helye van mellette segédedzőként, amint befejezi játékospályafutását.

Az már a mai mérkőzésekhez tartozik, hogy a Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau bejelentette, Derrick Rose és Pau Gasol sem játszanak a hajnali, Sacramento Kings elleni mérkőzésen. KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint könnyen elképzelhető, hogy Rose ezen a héten már nem játszik, Thibodeau azonban nem pánikol - szerinte ha egy játékos kiesik, jön a következő és a helyébe lép, ez van, mióta ő a Bullsnál edzősködik.

Ha már Kings: tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a csapat hosszabbított Rudy Gay-jel. A kiscsatár Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt nyilatkozta, hogy természetesen szerződésének vége felé gondolt arra, hogy nyáron megnézi, ki mit kínál fel neki a szabadügynökpiacon, de úgy volt vele, hogy ha a Kingsnél mindent megkap, akkor minek keresgélne tovább. Elmondása szerint a tulajdonos, Vivek Ranadive és a GM, Pete D'Alessandro meggyőzték arról, hogy a Kings már nem az a szedett-vedett franchise, amiről olyan sokat hallott. Az is segített neki, hogy a nyarat DeMarcus Cousinsszal töltötte, jó kapcsolatot ápol az új irányítóval, Darren Collisonnel is, és a sacramentói közösségben is egyre jobban érzi magát.

Gay hosszabbításáról a már említett Darren Collison azt nyilatkozta James Hamnek (Cowbell Kingdom), hogy nagyon örül neki, mert ez egy nagy lépés a jó irányba szerinte. Az irányító úgy gondolja, azért nagy dolog ez, mert meg kell nézni, milyen messziről indult a Kings, most pedig DeMarcus Cousins egyre érettebb, jobb játékot nyújt, igazi vezér, Gay-t meg tudták tartani, ő is szívesen igazolt a csapathoz, úgyhogy látszik a fejlődés és az, hogy mit és hogyan szeretne a Sacramento. Collison szerint nagyon szép jövő áll a csapat előtt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, profi pályfutása legnehezebb döntése volt, hogy visszautasította Phil Jacksont és a New York Knicks kispadját. Kerr szerint egykori mesterének köszönheti gyakorlatilag karrierjét, hiszen Chicagóban szerzett tapasztalata, élményei segítettek neki abban, hogy aztán San Antonióba kerülhessen, ahol még több tapasztalatot szedett össze. Pályafutása Lute Olstonnal (Arizona egyetem edzője) kezdődött, de Jackson hozta olyan helyzetbe, hogy most olyan lehetőségei vannak, amilyenek.

Kerr-ről saját játékosa, Andrew Bogut nyilatkozott a The Age-nek arról, hogy nem is fizikálisan van sokkal jobb állapotban, mint korábban, sokkal inkább mentálisan. A vezetőedző bízik benne, és még úgy is az az utasítás felé, hogy legyen agresszív, keresse a pontszerzési lehetőségeket, hogy olyan scorereik vannak, mint Stephen Curry vagy Klay Thompson. Számára nagyon fontos az önbizalom, Kerr pedig eddig szerinte fantasztikus munkát végez velük. Sokkal több labdát kap a festék tetején, és a passzolási képességét is többet használják, mint az elmúlt években.

Az egykori 1/1-es úgy érzi, Kerr fordulópontot jelent pályafutásában, mivel újra elkezdte használni támadásban. Az ausztrál center úgy gondolja, mestere nagyon sokat tanult Gregg Popovich-tól és Phil Jacksontól, de folyamatosan tanul most is, ebből pedig az egész csapat képes erőt meríteni. Nagyon pozitív ember egyébként Kerr, és ez is átragad a körülötte lévőkre, nagyon szeret vele dolgozni Bogut, és úgy érzi, ez a helyzet egyre csak jobb lesz.

A Philadelphia Sixers hátvédje, Tony Wroten válaszolt arra az Eric Bledsoe által tett kijelentésre, hogy a Kentucky egyetem jelenlegi csapata megverné a Sixerst. Brandon Davies és Hollis Thompson inkább nem kommentálták a dolgot, Wroten viszont még a kérdések előtt elmondta a CSN Phillynek, hogy nem, nem verné meg őket a jelenleg legjobbnak tartott egyetemi csapat, szerinte Bledsoe megőrült. Elmondása szerint elég sértő ez számukra, és akár komolyan is gondolhatta a Suns hátvédje azt, amit mondott, de ismeri Bledsoe-t, nem fogja személyes sértésként kezelni a dolgot.

A Suns másik hátvédje, Isaiah Thomas a WEEI.com újságírójának elmondta, a Boston Celtics volt az első csapat, amely a nyáron megkereste őt. Thomas elmondása szerint ő bármelyik csapatban szívesen játszott volna, amelyik érdeklődik iránta, márpedig ha ők keresték először, akkor valószínűleg a Celticsnél ez volt a helyzet, ők azonban elmentek egy irányba, ő pedig a sajátjába, így kötött ki végül Phoenixben.

A Celtics jelenlegi irányítója, Rajon Rondo annyit mondott Chris Forsbergnek (ESPN Boston), hogy nagyon sok fiatal tehetségük van, akik hallgatnak a szép szóra és nagyon odateszik magukat a pályán, ennél többet pedig nem is kívánhatna - úgy tűnik tehát, hogy jól érzi magát Bostonban egyelőre.

Az Oklahoma City Thunder sérült sztárja, Kevin Durant a Sonic autós gyorséttermi lánccal kötött szponzori szerződést. A dolog azért érdekes, mert ebben az évben a második olyan céggel köt megállapodást a kiscsatár, akiknek Oklahoma Cityben van a központjuk.

A Washington Wizards a D-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez küldte Glen Rice Jr.-t. A fiatal dobóhátvéd 5 meccsen lépett idén pályára a fővárosiaknál.

A végére pedig a Los Angeles Lakers. Egyrészt holnap csinálnak egy újabb összevetést Dwight Buycks és Gal Mekel között - valószínűleg kettejük közül kerülhet ki a legújabb Laker. Másrészt Nick Young óriási nyilatkozatot tett, miután ma hajnalban csapata megverte a Houston Rocketset is - így Swaggy P-vel a soraiban 2-0-ra állnak az aranysárga-lilák, míg nélküle 1-9 a mutató. Young szerint már annak is jelentősége van, ahogyan levonul a pályáról - olyan a megjelenése, mint Michael Jacksonnak vagy Prince-nek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus