Hírmorzsák 2014-11-21 (21:45)

Kevin Martin jobb csuklója eltört. Kirilenko és a Nets között teljesen megromlott a viszony. Rondo szerint a Celtics nem tankol. Kobe nem érzi úgy, hogy kevesebbért kellett volna aláírnia, szerinte csak a tulajdonosok nyomásgyakorlása ez. Jeffery Taylor nem fellebbez eltiltása ellen. Bledsoe egész nyáron az egészségére vigyázott, nehogy megsérüljön. Brett Brown szerint nem gondolta sem ő, sem Sam Hinkie, hogy a második évük is ilyen lesz. Derek Fisher nem veszi félvállról a Philly elleni meccset, mivel ők sem nyernek. Calderon már teljes értékű edzésmunkát végzett, Bargnani még csak limitáltat. Jenningst és Nick Youngot floppolás miatt figyelmeztette a liga.

A Minnesota Timberwolvesnál (is) tornyosulnak a sérültek, ugyanis egy MRI vizsgálat kimutatta, hogy Kevin Martin eltörte a jobb csuklóját a New York Knicks elleni mérkőzés első negyedében. A játékosra további vizsgálatok várnak a következő napokban, utána derül ki pontosan, mit is fognak csinálni a sérült testrésszel, és mennyi időbe telik felépülése - egyelőre nem döntött a csapat arról, megműtik-e, de ha kés alá fekszik, akkor 4-6 hetet hagyhat ki a dobóhátvéd. Jelen állás szerint határozatlan időre kiesett a játékból. Az érdekesség az, hogy Martin a Knicks ellen továbbjátszott és 37 pontot szórt összességében.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant a megjelent riportereknek azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy kevesebb pénzért kellett volna hosszabbítania csapatával - ahogy tette azt például Dirk Nowitzki a Dallas Mavericksnél. Kobe szerint ez ma elég népszerű lépés, de ez csak a tulajdonosok nyomásgyakorlása a játékosokra - ők hozzák olyan helyzetbe a kosarasokat, ahol a nyilvánosság elvárása az, hogy kevesebb pénzért írjanak alá, különben állandó kritikát kapnak. Szerinte ez zseniális húzás, de ő nem dől be ennek, ahogy szerinte az NBPA vezetője, Michele Roberts sem.

A Brooklyn Nets és Andrei Kirilenko között egyre nagyobb a feszültség, az orosz játékos egyszerűen otthagyta a csapatot az idegenbeli túra előtt, miután teljesen kiszorult a rotációból, annak ellenére sem játszik, hogy egészséges. Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint a két fél közötti helyzet akkor fog csak megoldódni, ha Kirilenko már más csapatban játszik. Lionel Hollins vezetőedző ma azt nyilatkozta a riportereknek, fogalma sincs, mikor csatlakozik hozzájuk újra az oroszok kiválósága, már ha egyáltalán visszatér még Kirilenko a Netshez. Tim Bontemps (New York Post) értesülései szerint vagy kivásárolják a játékost vagy cserélik, de előbbiről tárgyalásokat még nem kezdtek a felek, utóbbi pedig valószínűleg nem történik meg december 15-e előtt - onnantól kezdve cserélhetők például a nyári igazolások is.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo gyorsan tisztázta a helyzetet az idei csapattal kapcsolatban. A játékmester Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, bár az emberek úgy nézik, hogy ez még egy újjáépülő év náluk, és még idén is tankolnak, ők egyáltalán nem így állnak a szezonhoz. Szerinte kelet nem annyira erős, egyértelműen PO-ba akarnak kerülni.

A Charlotte Hornets 24 meccsre eltiltott dobóhátvédje, Jeffery Taylor konzultált képviselőivel és tanácsadóival, majd úgy döntött, nem fellebbez eltiltása ellen - állítólag az ügynöke javasolta ezt neki. Michele Roberts, a Játékosok Szakszervezetének vezetője nem sokkal korábban adott ki nyilatkozatot, amelyben azt mondta, szerinte 10 meccsnél kevesebb eltiltás lett volna megfelelő, ő azt gondolta 3-4 mérkőzés lesz Taylor büntetése.

A Phoenix Suns irányítója, Eric Bledsoe Chris Mannixnek (Sports Illustrated) azt nyilatkozta, soha nem aggódott amiatt, hogy a csapat tehetséges egyeseket szerzett be a nyár folyamán (a draftról Tyler Ennist, a szabadügynökpiacról pedig Isaiah Thomast), egészségére sokkal jobban odafigyelt. Bledsoe úgy fogalmazott, hogy folyamatosan az edzőteremben volt, hogy jó kondiban maradjon és ne sérüljön meg, az ügynöke pedig egyfolytában hívogatta, ne menjen el mindenkivel kosarazni. Úgy érezte magát, mintha egy védőbuborékban töltötte volna a nyarat.

A 0-11-gyel álló Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Philadelphia Inquirernek azt nyilatkozta, nem siránkoznak mérlegük miatt, nem is várnak szimpátiát senkitől, dolgoznak tovább. A tréner szerint sem ő, sem a GM, Sam Hinkie nem gondolta, hogy a második év is így fog eltelni - bár nagy javulással azután nem számolhattak, hogy a Top10-ből egy egész évben sérült, illetve egy Európában maradó játékost választottak. Brown erről azt mondta, hogy hoztak egy döntést, amelyről úgy gondolják, hosszútávon a legjobb lesz a csapat számára. Az idő majd eldönti, igazuk volt-e, de most is ezeknek a döntéseknek a következményeivel élnek együtt - ezért van olyan állományuk, olyan kevés tapasztalattal bíró keretük, amilyen.

A New York Knicks holnap találkozik a Sixersszel, de vezetőedzőjük, Derek Fisher nem veszi félvállról az összecsapást. Amikor azt kérezték tőle, hogy áll a találkozóhoz, ahol az ellenfél még nem nyert, csak annyit mondott: "mi se nyerünk". Szintén a Knickshez tartozik, hogy Jose Calderon ma már teljes értékű edzésmunkát végzett, Andrea Bargnani azonban még mindig csak limitáltan vehetett részt a tréningen. Elvileg úgy volt, hogy az olasz szombaton, a Philly ellen bemutatkozhat, de lehet, hogy ez tolódik.

Az NBA két játékost figyelmeztetett floppolás miatt. Az egyik Brandon Jennings, aki még a szerdai, Suns elleni összecsapáson próbálta meg becsapni a bírókat, a másik pedig Nick Young, aki az Atlanta Hawks elleni összecsapáson vétett a fair play ellen. Mindketten első intésüket kapták - másodjára 5.000 dollárt kell befizetniük.

A Los Angeles Lakers a mai Gal Mekel, Dwight Buycks-féle edzésre meghívta Roscoe Smith-t is - utóbbi a Los Angeles D-Fendersnél, a D-Ligában játszik jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus