Hírmorzsák 2014-11-22 (10:30)

Kirilenkóról és Karasevről tárgyal a Nets és a Sixers. LeBron egyre idegesebb. Gibson is lesérült a Bullsnál, Hinrich nem tud mély levegőt venni. Thibodeau szerint Gasol igazi csapatember, nemcsak mondja, de csinálja is, amit kell. Aaron Gordont megműtötték, legalább 6-8 hetet kihagy. Dwight Howardon elvégezték az ún. "Drakula-terápiát". Paul George lassan újra elkezdhet pályán is tréningezni, Vogel szerint továbbra is valószínűtlen, hogy ebben a szezonban visszatér a kiscsatár. D-Liga mozgások (Sampson, Moreland).

Mint arról tegnap este beszámoltunk, Andrei Kirilenko és Brooklyn Nets között visszafordíthatatlanul rosszra fordultak a dolgok, a játékos nincs a csapattal az idegenbeli túrán. Ohm Youngmisuk (ESPN New York) úgy tudja, a Nets már folytatott puhatolózó tárgyalásokat a Philadelphia Sixersszel arról, hogy utóbbi átveszi Kirilenkót és a Brooklyn másik orosz játékosát, Sergey Karasevet is. Valószínűleg picket kell adnia még a Netsnek ahhoz, hogy a Sixers átvegye Kirilenko 3 milliós fizetését, a Brooklyn pedig semmit nem akar cserébe. Az oroszok klasszisától a hírek szerint azonnal megszabadulna a Philly, menne is rögtön szabadlistára, de egyelőre még nincs közel a megegyezés.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy a D-Ligába, a Delaware 87ershöz küldték JaKarr Sampsont. A játékos 9 meccset játszott idén a Phillynél, de úgy döntötték, mégis jobb lesz most neki egy rövidebb ideig lent. Még egy D-Liga mozgás volt tegnap: a Sacramento Kings a Reno Bighornshoz küldte Eric Morelandet - másodjára fordul ez elő az erőcsatárral ebben a szezonban.

A Chicago Bullsnál egyre nagyobb a probléma, ma hajnalban ugyanis Taj Gibson bal bokája ebben a szezonban már harmadjára ment ki. Tom Thibodeau vezetőedző szerint nem komoly a probléma, a röntgen negatív lett, tehát törés nincs, állapota day-to-day, az erőcsatár azonban mankóval és járógipsszel a lábán hagyta el a csarnokot. Thibodeau azt is elmondta, hogy Kirk Hinrich hiába day-to-day, tegnap nagy fájdalmai voltak. Maga a játékos azt nyilatkozta, hogy a bordái zúzódtak meg, nem nagyon tud mély levegőt venni, ő egy ideig szinte biztosan nem lesz. Arra van remény, hogy Derrick Rose kedd hajnalban, a Utah Jazz elleni találkozón már játszik, de ha mégsem teheti, KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Bulls fontolóra veszi, hogy igazolnak egy irányítót.

Thibodeau arról is beszélt Steve Aschburnernek (nba.com), hogy Pau Gasol nagyon sokat segít Nikola Miroticnak, hiszen minden, amin a veterán magasember átment újoncként, most ott tornyosul honfitársa előtt. A tréner hozzátette, Gasol egyik legjobb tulajdonsága, hogy nemcsak elmondja, mit kellene tenni, de meg is csinálja - ezzel nagyon sokan nincsenek így Thibodeau szerint. Minden nap keményen edz, odafigyel magára, folyamatosan tanul, majd a pályán megvalósítja azokat a dolgokat, amiket kérnek tőle. Emellett a csapatért játszik - nem veri a mellét, hogy "engem nézzetek", inkább engedi, hogy a csapat kerüljön előtérbe.

A Cleveland Cavaliersnél lesznek gondok lassan sérülések nélkül is. A csapat ma hajnalban újabb vereséget szenvedett, LeBron James pedig utolsóként jött ki az öltözőből. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) szerint a fejét vakargatta és csóválta, nagyon nem tetszik neki valami, és egyre nagyobb a feszültség a csapaton belül. James a mérkőzést követően le is nyilatkozta, van mit alakítaniuk a játékukon, nagy meló előtt állnak még.

Az Orlando Magic hivatalos közleményben jelentette be tegnap este, hogy Aaron Gordon bal lábfejét megműtötték. A hivatalos álláspont szerint továbbra is határozatlan ideig nem áll készen a játékra, de az biztos, hogy legalább 6-8 hetet kihagy az újonc csatár, ennyi idő múlva vizsgálják meg újra. Természetesen minden attól függ, hogyan reagál a szervezete a rehabra, lesz-e visszaesés állapotában vagy minden a legnagyobb rendben fog menni.

A "visszatérőkről" is vannak hírek. Egyrészt a Houston Rockets centere, Dwight Howard ugyanazt a kezelést kapta a jobb térdére, amit anno Kobe Bryant - saját vérét fecskendezték vissza neki az ún. "platelet-rich plasma therapy", vagy magyarul "Drakula-terápia" során. Howard nem tudja, pontosan mikor és hogyan sérült meg térde, de a Memphis meccs után nagyon fájt neki, most jóval jobban érzi magát. Az Indiana Pacers lábtörésből lábadozó kiscsatára, Paul George lassan a pályán is edzhet - eddig medencében erősíthetett csak. Már mankó nélkül közlekedik egy ideje, és szeretne még ebben az idényben visszatérni, de Frank Vogel vezetőedző szerint ez továbbra is nagyon valószínűtlen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus