Hírmorzsák 2014-11-22 (21:30)

Kobe szerint eleget engedett fizetéséből, hogy a Lakers bajnokesélyes legyen, Cuban kicsit be is szólt ezért neki. Nowitzki jó csapatban akart játszani, ezért írt alá olcsóbban. Cousins a Team USA-ben nagyon hasznos tapasztalatokat szerzett. LeBron egyelőre nem türelmetlenkedik, szerinte hasonló problémáik vannak, mint a Sixersnek vagy a Heatnek. Harden Arizát dicsérte, Parsons elmondása szerint nem figyeli utódja idei játékát. Spoelstra szerint Chalmersnek sokat segített az előző hat év abban, hogy most olyan jó legyen, amilyen. Brand örül, hogy a Hawkst választotta. Bargnani ma sem mutatkozik be, a vádlija húzódott meg ezúttal.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant tegnap este adott nyilatkozatot, ebből már olvashattatok is részleteket. Bryant nem állt meg ott, hogy a tulajdonosok nyomásgyakorlásának nevezte azt, hogy a játékosok kevesebbért írnak alá. Saját magával kezdett kérdezz-felelekbe: "Engedtem a maximumhoz képest? Igen. Annyit engedtem, amennyit néhány szurkoló várt? Nem. Elég sokat-e ahhoz, hogy bajnokesélyes csapatot lehessen körém felhúzni? Igen."

A Dallas Mavericks német csillaga, Dirk Nowitzki másképp közelítette meg a dolgot - ő alig több mint 8 millió dollárt keres már csak évente. Dirk Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, jó csapatban akart játszani karrierje utolsó éveiben, a legmagasabb szinten akart versengeni. A bajnoki cím utáni évek nagyon nehezen teltek számára, hiszen egyszer lecsúsztak a rájátszásról, kétszer pedig nyolcadik kiemeltek voltak, ezért döntött úgy, hogy jóval kevesebbért ír alá. Szerinte össze is jött, amit akart, hiszen megszerezték Chandler Parsonst és Tyson Chandlert is. Úgy érzik, jó keret jött össze most Dallasban, és esélyük van újra nagyot alkotni.

Nowitzki "főnöke", a Dallas tulajdonosa, Mark Cuban annyit tett ehhez hozzá Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles), hogy az erőcsatár új fizetése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy olyan jó legyen az állományuk, amilyen. Számára nem a pénz, hanem a siker a fontos, és szerinte minden játékos más hozzáállású. Cuban szerint elképzelhető, hogy valaki 24 millió dollárt keressen a jelenlegi fizetési sapka mellett, és emellett őszintén ki tudja jelenteni, hogy a győzelem fontos szempont számára, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy meg kell győznie a többieket, hogy játszanak a minimumért.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins a Basketball Insiders munkatársának elmondta, nagyon sokat segített neki a világbajnokságon való részvétel, a válogatottba való bekerülés abban, hogy érettebb a játéka és a hozzáállása is ebben a szezonban. A legtöbbet arról tanulta, mennyi mindent kell feláldozni a csapat érdekében, és a kis dolgokat is meg kell csinálni a győzelemért. Nagyon tehetséges kerettel játszhatott a Team USA-ben, úgyhogy arra a játékra nem volt szükség, amit ő általában játszott a Kingsnél, sok minden másra azonban igen.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden az előbb már említett Tim MacMahonnal beszélgetett arról, milyen változásokat hozott a csapathoz Trevor Ariza. Harden szerint a vezetői képessége, a védekezése és a pontos dobásai mind nagyon fontosak a csapatnak, és mind nagyon hiányoztak a Rocketsnek az előző idényben. Mint ismeretes, Chandler Parsons távozása után Harden próbálta csökkenteni ennek jelentőségét a nyilatkozatokban. A Dallasba távozó kiscsatár azt nyilatkozta, nem figyeli, hogyan játszik Ariza. Úgy gondolja, nagyon sok játékos pótol egy másikat, minden évben ugyanígy van ez, ettől nem lesz különleges a helyzetük - bizonyítottan jó játékosnak tartja egyébként a Houston hármasát.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, egyáltalán nem vesztette el a türelmét a kezdeti nehézségek ellenére sem, és bár kikapni nem szeret, tetszik neki az az energia, amit a csapat a meccsekbe belead. Azt mondta James, hogy az újjáépülés szót nem akarja használni, mert a szurkolóknál az azt jelenti, hogy az alapoktól kezdenek építkezni. Nagyon sok új játékosuk és új edzőjük van viszont, úgyhogy hasonló gondjaik vannak, mint például a Miami Heatnek vagy a Philadelphia Sixersnek. Persze a tehetség minden csapatnál más szinten van, de meg kell tanulniuk együtt játszani, egy új rendszerben hasznosan kosarazni, ez ugyanaz a folyamat mindegyik együttesnél.

A megemlített Heatnél Mario Chalmers szerepe, és a csapat felé támasztott elvárásai is jócskán változtak, erről beszélt a gárda vezetőedzője, Erik Spoelstra a FOX Sports újságírójának. A tréner szerint ez a bajnokesélyes csapatokban lévő játékosok feladata, mindenkinek fel kell áldozni valamit azért, hogy összességében sikeresek tudjanak lenni - emiatt senki nem is sajnálja az ilyen kosarasokat, akik nagyszerű csapatokban játszhatnak. Most más Chalmers szerepe, amit el is fogadott, és nagyon jól is játszik. Spoelstra úgy érzi, az előző években szerzett tapasztalatai sokat segítettek a hátvédnek ahhoz, hogy most ilyen magas szinten teljesítsen.

Az Atlanta Hawks veterán magasembere, Elton Brand Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) azt nyilatkozta, örül, hogy úgy döntött, az Atlanta Hawkshoz tér vissza, mivel azt kapta, amire számított. Volt pár csapat, amely a nyáron megkereste, és nagyon jól szerepelnek most - ilyen például a Dallas, amely rákérdezett nála, nem akar-e visszatérni. Olyanok is voltak, ahol sokat játszhatott volna, de nagyon gyengék egyelőre. Összességében Atlantában jól érzi magát, és hisz abban a keretben, ami a Hawksnál összejött.

A New York Knicks erőcsatára, Andrea Bargnani mégsem mutatkozik be ma este, miután megsérült a tegnapi edzésen - ezúttal a jobb vádlija húzódott meg, miután a combhajlítósérüléséből felépült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus