Hírmorzsák 2014-11-23 (11:00)

Westbrook és Durant is elkezdtek a csapattal edzeni, előbbi szombaton talán már játszhat. Ibaka triplázása visszatérésük után is megmarad? Hibbert, Stuckey és Eric Gordon a legújabb sérültek. Dwight Howard visszatérési időpontja a levegőben lóg. Parsons jó kapcsolata megmaradt volt csapattársaival. Claver játéklehetőséget szeretne magának. LeBron szerint könnyen sebezhető a csapatuk. Oden nem foglalkozik egyelőre a visszatéréssel. Változott a Raptors-Bucks végeredménye. Jeff Greennek elege van a vereségekből. Courtney Lee jól érzi magát Memphisben, megfelelő szerepet találtak neki. Bass tudja, milyen fontos, hogy a padról érkezve is pozitív hatása legyen. Clarkson és Henry a D-Ligában.

Az Oklahoma City Thundernél el lehet kezdeni bizakodni, ugyanis Russell Westbrook és Kevin Durant is elkezdtek együtt edzeni a csapattal. A vezetőedző, Scott Brooks szerint végig a kerettel voltak sérülésük alatt, de tegnap volt az első nap, hogy a tréning bizonyos részein is részt vettek - természetesen még csak az ütközések nélküli gyakorlatokba szálltak be. A The Oklahoman úgy tudja, mindketten az előre várt időpontok előtt térhetnek vissza, jobban halad rehabjuk, mint arra számítani lehetett. A Hardship Exception kivétel miatt 28-áig nem térhet vissza egyikük sem, Westbrook viszont szombat hajnalban már ott lehet a pályán - a hírek szerint pedig nem sokkal később Durant is.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy bár még csak egy hónap telt el az idényből, Serge Ibaka már beállította egyéni csúcsát az egy szezonban bedobott (23) és rádobott (60) triplák tekintetében, márpedig a csapat azt szeretné, ha a spanyol magasember kinti dobásainak száma akkor sem csökkenne, ha visszatér Durant és Westbrook. Brooks mester szerint folytatódni fog a tendencia később is, ami nem azt jelenti, hogy Ibaka kint fog kempelni állandóan a triplavonalon és 10 triplát enged el meccsenként, de 3-4 hármas lenne a megfelelő. 38.5%-kal dobja egyébként a triplákat Ibaka, erről pedig annyit mondott Brooks, hogy a spanyol kitűnő kinti dobó, és nemcsak magasemberként nézve.

Ha már sérülések: az Indiana Pacersnek eddig sem kevés problémával kellett szembenéznie, ma hajnalban azonban Roy Hibbert és Rodney Stuckey is lesérültek a Phoenix Suns elleni összecsapáson. Előbbi az első negyedben, a bal bokája ment ki, és bár vissza tudott térni, egy idő után újra az öltözőbe kellett mennie. Utóbbi a negyedik negyedben szenvedett csuklósérülést - egy pályaszéli fotóssal ütközött... Pontosabbat állapotukról egyelőre nem tudni.

A New Orleans Pelicansnél sem lehetnek túl boldogok, ugyanis Eric Gordon bal válla kiment a Utah Jazz elleni találkozón, miután ütközött Alec Burksszel. Azt egyelőre nála sem tudni, mennyit kell kihagynia.

Tegnap délelőtt volt már róla szó, hogy a Houston Rockets magasembere, Dwight Howard átesett az ún. Drakula-terápián. A center állapotával kapcsolatban nem sok hír látott eddig napvilágot, Kevin McHale vezetőedző szerint azonban nincs előre meghatározott időpont, hogy mikor tér majd vissza játékosa - ez, illetve maga a kezelés nem sok jót vetít előre az elkövetkezendő napokra, hetekre.

Ma hajnalban a Rockets Howard nélkül is megverte a Dallas Maverickst, utóbbiak új kiscsatára, Chandler Parsons pedig a találkozót követően a Houston Chronicle munkatársának elmondta, egyáltalán nincsenek benne tüskék a Rockets irányába, hiszen három évig Houston volt az otthona. A dolgok kicsit elmérgesedtek a nyár folyamán, de a Rockets GM-je, Daryl Morey előre megmondta neki, hogy ez így lesz, úgyhogy nem érte meglepetésként. Ez egy üzlet, márpedig az üzletben így mennek a dolgok, a lényeg az viszont szerinte, hogy a barátsága megmaradt volt csapattársaival.

A Portland TrailBlazers spanyol kosarasa, Victor Claver az acb.com-nak adott nyilatkozatot a minap, amelyben elmondta, nem engedheti meg, hogy még egy szezonja új menjen el, hogy nem játszik. Ha erre a Blazersnél nincs lehetősége, akkor találnia kell valami más megoldást. Elmondása szerint imádja Portlandet, a csapatot és a csapattársait is, de a célja az, hogy játéklehetőséget kapjon. Ez a szerződése utolsó éve, és meg akarja mutatni, hogy tud kosárlabdázni, és képes egy csapatot nagyban segíteni a győzelmek megszerzésében.

A Cleveland Cavaliers ma hajnalban újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Toronto Raptors hazai pályán verte őket 110-93-ra. LeBron James a találkozót követően azt nyilatkozta, nagyon törékeny, könnyen sebezhető csapatuk van, amely jelen pillanatban az első kisebb probléma hatására szétesik. Nem aggódik azonban, mert szerinte ez a folyamatos tapasztalatszerzéssel együtt meg fog oldódni. Azt is hozzátette James, hogy az eredményektől függetlenül pozitív a hozzáállása, jóval jobb, mint azt saját maga várta. Szerinte egyáltalán nincsenek a legmélyebb ponton - az akkor következik be, ha például 17 ponttal vezetnek a nagydöntőben a negyedik negyedben, majd elveszítik a meccset, vagy ha 2-1 után három mérkőzést buknak zsinórban, ennek pedig még a közelében sincsenek. Most megnézik, mit rontottak el, mit csináltak jól, és felkészülnek az Orlando Magic elleni összecsapásra.

Az egykori 1/1-es, Greg Oden is megjelent a ma hajnali Cavs-Raptorson. A center Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) azt nyilatkozta, egyelőre nem érdekli a visszatérés, nem ezzel foglalkozik, a magánéletben kell rendbe tennie néhány dolgot.

Szintén a Torontóhoz tartozik, hogy az előző, Milwaukee Bucks elleni találkozójuk végeredménye 124-82-re módosult, miután a liga visszanézte a találkozót, és John Hensonnak tévesen írtak be egy triplát egy dupla helyett.

Ha Rajon Rondo nem is elégedetlen a jelenlegi Boston Celticsszel, ugyanez nem mondható el Jeff Greenről, aki A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) azt nyilatkozta, nagyon elege van már a vereségekből. Szombat hajnalban a Boston a Memphis Grizzliestől kapott ki 117-100-ra, és Green szerint mindent megengedtek ellenfelüknek, a Memphis azt csinált, amit csak akart, megérdemelten szenvedtek vereséget. Green a nyáron kiléphet szerződéséből - Blakely beszélt több csapat vezetőjével is, és állítólag érte legalább akkora a kereslet, ha nem nagyobb, mint Rondo iránt.

Blakely beszélt a korábban a Celticsben, most a Grizzliesben játszó Courtney Lee-vel is. A swingman elmondása szerint nagyon szeretett Bostonban játszani, mert a csapattársai, a vezetőség, a szakmai stáb, mindenki első osztályú volt. Lee egyébként még akkor írt alá a Celticshez, amikor bajnoki címre törtek, egy évvel később azonban elcserélték Paul Pierce-t és Kevin Garnettet is, ő pedig megértette, miért cserélték el. Elmondása szerint nagyon jól érzi magát Memphisben is, mert megtalálták szerepét: csak készen kell mindig állnia, és bedobálni a kiosztott labdákat, ez pedig nagyon is fekszik neki.

A Boston erőcsatára, Brandon Bass Abby Chinnel (Comcast Sportsnet) beszélgetett, és elmondása szerint még csak próbál hozzászokni ahhoz, hogy csereként kerül pályára. Az elmúlt időszakban kezdő volt, idén azonban visszakerült a cserék közé, ezt próbálja megszokni, azt is hozzátette azonban, hogy tudja, milyen fontos, hogy a padról érkező emberek pozitív hatással legyenek a csapat játékára, komoly segítséget tudjanak nyújtani a kezdőknek meccsről meccsre.

A Los Angeles Lakers a D-Ligába, a Los Angeles D-Fendershez irányította Jordan Clarksont és Xavier Henryt. Mindketten másodjára járnak majd lent - előbbi 28 ponttal, 5 pattanóval és 5 gólpasszal, utóbbi pedig 33 ponttal és 4 pattanóval végzett előző mérkőzésén a D-Fendersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus