Hírmorzsák 2014-11-24 (11:00)

Butler nem haragszik a Bullsra a hosszabbítás elmaradása miatt. Jeff Green cáfolta, hogy cserét kérne Bostonból. Smart a hét közepén elkezdheti az edzéseket. Kirilenko iránt egyre nagyobb a kereslet. Deron Williams is irigyli a Spurst. Klay Thompson apja szerint fiának most bizonyítania kell, hogy megéri a pénzét, a Golden State dobóhátvédje motivációnak használja, hogy bízik benne a csapat. Cliffordnak tetszik eddig, amit Stephensontól, Marvin Williamstől és Brian Robertstől látott. Napier mindig tudta, hogy helye van a ligában, soha nem fél senkitől. Whiteside a Heatnél. Payne-t visszahívta a Hawks a D-Ligából.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler eddig kiváló idén: 20.4 pontot, 6.2 pattanót, 3.5 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést átlagol. A játékos Sam Amicknek (USA Today) elmondta, egyáltalán nincs benne semmiféle rossz érzés a Bulls irányába azért, mert nem sikerült idő előtt megegyezniük a hosszabbításról. Imádja Chicago városát, ezt mindenki tudja róla. Úgy érzi, győzelmekhez kell segítenie az együttest, bajnoki címet akar nyerni. A pénz nem probléma számára, hiszen egy Tomball nevű texasi kisvárosban nevelkedett, amit most keres is jóval több a semminél.

A Boston Celtics játékosa, Jeff Green a Boston Globe munkatársának azt nyilatkozta, nem tudja, honnan indult el a pletyka, de marhaság az, hogy szeretné, ha elcserélnék. Ő annyit mondott, hogy a vereségekből van elege, nem a csapatból, úgyhogy ha nem személyesen tőle hallanak valamit, akkor azt szeretné, ha nem írnának róla hamis pletykákat, cikkeket. Green szerint ha nem akarna a Boston játékosa lenni, nem írt volna anno alá a csapathoz. Szereti a csapattársakat, a vezetőket, a szakmai stábot. Évek óta nem volt ilyen boldog, úgyhogy nagyon jó helyen van ott, ahol most van.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy a CSNNE értesülései szerint a november 7-e óta bokasérülése miatt "parkolópályára" szoruló Marcus Smart a hét közepén elkezdheti az edzéseket - azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy mikor térhet vissza. A gárda vezetőedzője, Brad Stevens szerint jó ideje kondizik már az újonc hátvéd, de hogy pontosan mennyi idő kell neki onnantól, hogy a pályán is elkezdheti a tréningeket, azt egyelőre nem tudni.

Klay Thompson édesapja, az egykori 1/1-es Mychal Thompson Billy Witznek (New York Times) mondta el, milyen tanácsokat adott fiának, mikor az megkapta hosszabbítását. A jelenleg a Lakers kommentátori csapatába tartozó Mychal azt mondta Klaynek, hogy egy ilyen megállapodás nagy felelősséggel jár. Eddig azt kellett bizonyítania, hogy alul van fizetve, most azonban azt kell megmutatnia, megér ennyi pénzt, ami azt jelenti, hogy minden meccsen a legmagasabb szinten kell teljesítenie.

A fiú, Klay Thompson is megszólalt, ő Tim Bontempsnek (New York Post) mesélt arról, mennyire megkönnyebbült, hogy sikerült ezt a hosszabbításos ügyet lezárniuk még az október végi határidő előtt. A dobóhátvéd szerint azt is jó volt látni, mennyire szeretné őt megtartani a Golden State Warriors, mennyire hisznek benne és abban, hogy a jelen és a jövő csapatának egyik fontos alkotóeleme lehet. Ebből merít erőt és motivációt, hogy minden nap a tőle telhető legtöbbet adja ki magából.

A Brooklyn Netsnél mostanában zajlik az élet - főleg Andrei Kirilenko miatt kerültek az utóbbi napokban a hírekbe. Robert Windrem (Nets Daily) értesülései szerint ligaszerte az a hír járja, hogy az orosz iránt egyre nagyobb a kereslet, és nemcsak az érte érdeklődő csapatok száma nő, de az is, hogy mennyit kaphat érte a Nets egy cserében. Szintén a Brooklynhoz tartozik, hogy irányítójuk, Deron Williams beállt Kobe Bryant mögé a sorba, és nagyon irigyli a San Antonio Spurst azért, mert nagyon régóta ugyanazt a rendszert használják, ugyanaz az edzőjük és a játékosok többsége is.

Bár gyengén kezdte az idényt a Charlotte Hornets - ma hajnali vereségükkel már 4-10-zel állnak -, a vezetőedző, Steve Clifford azt nyilatkozta Rick Bonnellnek (Charlotte Observer), hogy tetszik neki, amit eddig a csapat három legfontosabb nyári szerzeményétől, Lance Stephensontól, Marvin Williamstől és Brian Robertstől látott. Clifford szerint mindhármuknak időre van még szüksége a teljes beilleszkedéshez, de mindhárman letesznek olyan dolgokat a parkettre, ami segíthet nekik a jobb játékban és a győzelmek elérésében.

A Miami Heat újonc irányítója, Shabazz Napier Shandel Richardsonnal (Sun-Sentinel) beszélgetett, és elmondása szerint soha nem volt kétsége afelől, hogy neki helye van az NBA-ben. Napier nemrég 17 pontot dobott a Los Angeles Clippers elleni vereség alkalmával. Erről az élményről azt mondta, hogy bár Chris Paul volt az egyik, akire gyerekként felnézett. úgy állt hozzá a meccshez, hogy ez jó lehetőség számára, hogy megmutathassa, mit tud igazából. Soha nem fél senkitől, és ha a pályán van, akkor elámulni sem fog senkitől, akkor sem, hogy ha az ellenfél éppen Paul.

Szintén Heat: szerződést kötöttek Hassan Whiteside-dal - a center eddig a D-Ligában, az Iowa Energynél játszott ebben az idényben, de leigazolta már egy rövid időre a Memphis Grizzlies is.

Az Atlanta Hawks visszahívta a D-Ligából Adreian Payne-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus