Hírmorzsák 2014-11-24 (21:00)

Eric Gordonnak elszakadt a vállizma. Kirilenkót szeretné visszaszerezni a Jazz. Rondo azt akarja, hogy Marc Gasolt szerezze meg a Celtics a nyáron. Ray Allen iránt még mindig érdeklődik hét csapat, köztük a Cavs, Spurs, Bulls, Wizards négyes. Speights folyamatosan magyarázott Perkinsnek a meccsen, majd beszólt neki a mérkőzés után is. Sérülések, felépülési időpontok (Howard, Beverley, Rose, Pau Gasol, Gibson, David Lee, Barbosa).

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon tegnap hajnalban sérült le - mára kiderült, hogy ugyanolyan vállizom szakadása van, ami Dwight Howardnak is volt a Los Angeles Lakersnél. Gordon a bal válla miatt határozatlan időre esett ki a játékból. Azt sem tudni egyelőre, hogy megműtik-e, további vizsgálatok várnak még rá.

A mai meccsek sérülésrovatához tartozik, hogy a Houston Rocketsnél Dwight Howard (jobb térd) és Patrick Beverley (combhajlító) biztosan nem játszanak a New York Knicks ellen. A Chicago Bullsnál Pau Gasol szinte biztosan játszik ma, ő felépült sérüléséből. Derrick Rose játéka ma még kérdéses, de az irányító azt nyilatkozta, hogy ha ma nem, akkor holnap Denverben szinte biztosan játszik, közel áll a visszatéréshez. Mint azt reggel megírtuk, Taj Gibsont hazaküldték további vizsgálatokra, ő ezt a két mérkőzést biztosan kihagyja, és a csapatorvosoktól függ, hogy pénteken, Bostonban játszhat-e.

Gibsonhoz hasonlóan a Golden State Warriors erőcsatára, David Lee sem játszhat egyelőre - miután újra meghúzta combhajlítóját néhány mérkőzéssel ezelőtt. Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint a Warriors idegenbeli túrájának végén, a Charlotte (péntek) vagy a Detroit (vasárnap) ellen térhet vissza a játékos. A Golden State sérüléseihez tartozik, hogy LeAndro Barbosa bal térde megsérült az Oklahoma City Thunder ellen, így ő is harcképtelenné vált egy időre - hogy pontosan mennyit hagy ki, azt nem tudni.

Ha már szóba került a Warriors - Thunder mérkőzés, akkor itt kell kitérni arra, hogy Marreese Speights nem véletlenül volt különösen jó - 28 pontot szerzett a magasember. Folyamatosan magyarázott egész meccsen az Oklahoma City kispadjának, onnan is leginkább Kendrick Perkins volt a kiszemeltje. A mérkőzést követően Speights a San Francisco Chronicle-nek azt nyilatkozta, Perkins azt gondolja magáról, hogy kemény fickó, de a lényeg az, hogy nagyon gyengén játszik. Minden egyes alkalommal, amikor egymás ellen játszottak, valamit mondott neki, ez pedig nagyon motiválta őt, úgyhogy elismerése Perkinsnek azért, hogy ilyen jó teljesítményre sarkallta.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint hét csapat még mindig érdeklődik Ray Allen iránt - köztük van a Cleveland Cavaliers, a San Antonio Spurs, a Washington Wizards és a Chicago Bulls is. A dobóhátvéd Miamiben tartózkodik jelenleg, edz, próbálja formában tartani magát.

Arról írtunk délelőtt, hogy Andrei Kirilenko iránt a vártnál nagyobb az érdeklődés - Marc Stein (ESPN) információi szerint a Utah Jazz szeretné megszerezni az orosz kosarast, aki legszebb éveit éppen a Utah-nál töltötte. Az ő ajánlatukhoz várni kell december 15-ig, ugyanis Jeremy Evanst és Toure Murryt adnák Kirilenkóért, az irányító azonban a jelzett időpontig nem cserélhető, mint nyári igazolás.

Marc Gasol szabadügynöksége még odébb van, nyáron azonban nagy lesz iránta a verseny. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a New York Knicks és a San Antonio Spurs is kinézte magának a spanyol centert, a CLNS Radio forrásai szerint pedig a Boston Celtics is rá fog mozdulni Gasolra, miután Rajon Rondo egészen a vezetőséghez ment, hogy elmondja, nagyon szeretné, ha meg tudnák szerezni a középjátékost. A Memphis GM-je, Chris Wallace azt nyilatkozta, mindent megtesznek azért, hogy Gasollal hosszabbítsanak - igaz, szabadon igazolhat majd a center bárhova.

A Philadelphia Sixersnél nemsokára új játékos mutatkozhat be, ugyanis Furkan Aldemir elhagyta a Galatasarayt, miután nem kapott fizetést már jó ideje. A török magasember a 2012-es draft 53. választottja volt, és 2013 nyarán szerezte meg őt egy cserében a Sixers. A kosaras már alá is írta szerződését a Phillyvel, 2+2 éves kontraktusban egyezett meg Sam Hinkie-ékkel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus