Hírmorzsák 2014-11-25 (10:30)

Lou Williams és Cousins a hét játékosai. Anthony hátsérülést szenvedett. Xavier Henry befejezte a szezont (Achilles-szakadás). Durant és Westbrook már ütközésekkel együtt is edzettek. Kevin Martint megműtik ma (6-8 hét). A Pacers nem hisz George 2014/15-ös visszatérésben. A Lakers csak Melóra és Jamesre ment rá a nyáron, Nash-sel nem véletlenül bánnak jól. Exum helyesen táplálkozik. A Heat leigazolta Whiteside-ot, kitették Shannon Brownt. Ray Allenre még mindig a Cavs a legesélyesebb. A Raptors nem hagyta magát lerabolni a drafton a Suns által. A Sixers cseréli Embiidet vagy Noelt, ha övék az 1/1? D-Liga mozgások (Sampson, Nick Johnson, Ledo, James Young, Kirk).

Lou Williams és DeMarcus Cousins lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Toronto Raptors hátvédje 3-0-s héthez segítette hozzá a kanadaiakat, miközben ő 23.7 pontot és 2.0 labdaszerzést átlagolt. A Sacramento Kings magasembere 2-1-es héten van túl csapatával, ő pedig 25.7 pontot átlagolt 57.7%-os mezőnypontossággal, emellett volt meccsenként 16.3 pattanója és 1.66 blokkja is.

A New York Knicksnél sokasodnak a gondok. Nem elég, hogy pocsék szezonjuk van, de ma hajnalban megsérült Carmelo Anthony háta az első félidő végén. A csapat tájékoztatása alapján "csak" görcsről van szó, de azt nem tudni, mennyit kell kihagynia Melónak.

Anthonyhoz tartozik az is, hogy tegnap délelőtt készített vele interjút Al Iannazzone (Newsday) arról, hogy az őt leigazolni kívánó Dallas Mavericks és a Houston Rockets is jól kezdték az idényt - mindkét csapattal találkozik a héten a Knicks. Carmelo azt mondta erre, hogy persze, tudja, hogy így van ez, de egyszerűen nem ülhet le és kérdezheti azt magától, mi lett volna, ha... ő nem ilyen ember, úgyhogy nem is fogja megtenni. Elmondása szerint elég sokat beszélt Dwight Howarddal, utána járt a houstoni dolgoknak a döntése előtt, de végül nem Howard vagy James Harden miatt döntött így vagy úgy, ő akart maradni New Yorkban, ezért hosszabbított a Knicksszel.

Nem Anthony volt az egyetlen, aki tegnap sérülést szenvedett: Xavier Henry a Los Angeles Lakers edzésén sérült meg. Az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy elszakadt a hátvéd bal Achillese, meg is műtik ma, és a szezon hátralévő részét kénytelen lesz kihagyni, ő tehát mindössze 9 meccsel be is fejezte erre az idényre.

A Lakers és Melo egy hírben is szerepeltek, miután Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint az aranysárga-lilák csak rá és LeBron Jamesre mozdultak rá igazán a nyáron, senki másra. Lowe úgy tudja, hogy Kyle Lowry iránt érdeklődött a csapat, de megmondták az ügynökének, hogy Anthony és James döntésére várnak, míg Lance Stephenson iránti érdeklődésük megmaradt egy alapszinten, komolyabb tárgyalások nem folytak a két fél között - más másodvonalas sztárt pedig meg sem kerestek.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy Steve Nash úgy tervezi, élete hátralévő részét Los Angelesben éli majd le, és a franchise-zal szoros köteléke lesz akkor is, ha nyáron lejár a szerződése. A kanadai ikon múlt héten együtt reggelizett Mitch Kupchak GM-mel, és a Lakers egyik szóvivője megint elmondta, Nash csatlakozni fog a csapathoz, ha készen áll rá, most hagynak neki időt, hogy feldolgozza, vége szezonjának és valószínűleg karrierjének is. Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint Jeanie Buss hisz a karmában, és abban, hogy ha jól bánnak az emberekkel, azt majd valahogyan viszonozza is az élet - többek között ezért is értékes még Nash a csapatnak, mert úgy gondolkodnak, hogy a vele való jó bánásmód majd vonzó lesz a szabadügynököknek, akik látják, milyen lojális a Lakers a játékosaihoz.

Bár Paul George nemrég azt nyilatkozta, mindent megtesz azért, hogy még ebben az idényben visszatérhessen, azt már Frank Vogel vezetőedző is elmondta, hogy nincs erre sok esély, Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint pedig a csapat vezetői sem reménykednek már ebben, a kiscsatárt valószínűleg csak 2015/16-ban látjuk újra a pályán.

Ha George-ot nem is láthatjuk már ebben az idényben, Kevin Durantet és Russell Westbrookot hamarosan valószínűleg igen, ugyanis Anthony Slater (The Oklahoman) forrásai szerint mindketten részt vettek tegnap az Oklahoma City Thunder edzésének nagy részén, sőt, az ütközésekkel együtt végrehajtott gyakorlatokban is. Elvileg péntek előtt egyikőjük sem léphet pályára, de ha Durant még novemberben visszatérne, az több héttel az előre kiírt időpont előtt történne.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Minnesota Timberwolves dobóhátvédjét, Kevin Martint ma megműtik. A játékos csuklója még a múlt héten tört el a New York Knicks elleni találkozón. Nagyjából 6-8 hetet kell majd kihagynia a beavatkozás után, de pontosabbat csak a műtétet követően lehet majd tudni.

A Utah Jazz újonc hátvédjének, Dante Exumnak gyorsan megjött az esze - a Yahoo Sportsnak elárulta, nemcsak erősít, de nem is fogyaszt már gyorskaját, hogy ezzel is jobb legyen az állóképessége. Az ausztrál tehetség 14 meccs után 5.3 pontot, 2.7 gólpasszt és 1.6 pattanót átlagol idén.

A Miami Heatnél bekövetkezett, amit már tegnap "megjósoltak" a kinti újságírók: leigazolták Hassan Whiteside-ot. Miután 15 fős volt a floridaiak kerete, így egy embertől meg kellett szabadulniuk: Shannon Brownt ítélték fölöslegesnek, ő szabadlistára került.

Tegnap este írtunk róla, hogy Ray Allen iránt még mindig több csapat érdeklődik. Ken Berger (CBS Sports) jelentette este, hogy forrásai szerint továbbra is a Cleveland Cavaliers a favorit abban az esetben, ha a dobóhátvéd úgy dönt, folytatja pályafutását.

Azt nem lehet mondani, hogy a Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough ne próbálkozna, Michael Grange (Sportsnet) ugyanis azt írta, a Toronto Raptors visszautasította a Suns azon ajánlatát, amelyben megkapták volna az idei draft 1/18-as pickjén kihúzott Tyler Ennis játékjogát az idei draft 1/20-as választási jogáért, illetve azért a 2016-os első körösért, amit majd a New York Knickstől kap a kanadai alakulat.

A Philadelphia Sixers ma hajnalban folytatta sorozatát, hiszen megint kikaptak, ezzel 0-14-gyel állnak már. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Sixers egyik mérkőzésen sem lesz favorit ebben a szezonban - a legjobb esélyeket a március 30-ai meccsükre adják az oddsmesterek, amikor a Los Angeles Lakerst fogadják majd, és 44.6%-os esélyük van papíron a győzelemre. Szintén hozzájuk tartozik, hogy JaKarr Sampsont visszahívták a D-Ligából, a Delaware 87erstől.

Még mindig a Philly: Adam Zagoria (SNY.tv) információi szerint a Sixers valószínűleg elcseréli valamelyik magasemberét - Joel Embiidet vagy Nerlens Noelt -, amennyiben övék lesz az 1/1 és esélyük lesz kihúzni Jahlil Okafort. Egy licitháború jó lehet a Philly számára, bár Sam Smith (Bulls.com) forrásai szerint a csapatok vezetői nem nagyon akarnak megfelelő ellenértéket adni értük, mert egy folyamatosan veszítő csapatból érkeznek, ezt a kultúrát pedig nehéz kiölni belőlük.

Nemcsak a Philly hívott vissza embert a D-Ligából: a Cleveland Cavaliers Alex Kirköt rendelte vissza a Canton Charge-tól. A magasember a Cavsnél kettő, míg a Charge-nál három meccsen szerepelt - a Cantonnál 23.7 pontot, 9.7 pattanót és 2.0 blokkot tett a közösbe fellépésenként. A Dallas Mavericks Ricky Ledót hívta vissza a Texas Legendstől - a hírek szerint nagyon elégedettek voltak a munkájával. James Young is visszatért a Boston Celticshez a Maine Red Clawstól - a dobóhátvéd 22 pontot és 8 pattanót tett a közösbe a Maine vasárnapi mérkőzésén. A Houston Rocketsnél Nick Johnson tért vissza a Rio Grande Valley Viperstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus