Hírmorzsák 2014-11-26 (11:00)

Mike Malone szerint Cousins a liga legjobb magasembere. Kobe Marc Gasolt dicsérte. Pierce lehagyta Jerry Westet az örökranglistán. Beal maximum szerződést akar, a Wizards mindent megtesz megtartásáért. Noah szem- és térdsérülés miatt nem játszott, Rose combhajlítójával megint gond van. Jimmy Butler csak a célra koncentrál. Mike Miller szerint könnyű mondani, hogy "feláldozom magam a csapat érdekében", megtenni sokkal nehezebb. Chandler szerint őt kiáltották ki bűnbaknak a Knicksnél. A Lakers megkapta a DPE kivételt Nash sérülése miatt. A Celtics két európai meccset játszik jövő októberben. D-Liga (Adams, Moreland).

A Sacramento Kings magasemberének, DeMarcus Cousinsnak fantasztikus szezonja van eddig, a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni diadalból is 22 ponttal, 12 pattanóval, 5 gólpasszal és 3 szerzett labdával vette ki a részét. A mérkőzést követően vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta, hogy bár természetesen elfogult, de szerinte Cousins a legjobb magasember ma a ligában.

Ma hajnalban a Chicago Bullsnak kevésbé volt szerencsés összecsapása. Joakim Noah már a találkozón sem vett részt egy szemsérülés, illetve a műtött bal térde miatt. Derrick Rose azonban második meccsén csak 10 percet játszott, az első negyed után már nem került pályára. Az irányító azt mondta, kis húzódást érzett combhajlítójában, Tom Thibodeau pedig nem akart kockáztatni, hogy jobban megsérül játékosa. Rose szerint back-to-back második napján játszottak, fáradtak voltak, és nem akar több lépést hátrafelé tenni megint - azt tehát egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyos ez a probléma nála.

A Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler Nick Friedell-lel (ESPN) beszélgetett arról, hogy nem zavarja, hogy a szerződése körül komoly kérdőjelek vannak, és csak arra koncentrál, hogy továbbra is keményen dolgozzon. Butler szerint soha nem volt reflektorfényben, nem ő volt a legjobb játékos, és nagyon sokszor szóltak ellene az esélyek, valahogy mégis mindig elérte, amit akart. Az új szerződése körüli bizonytalanság is egy újabb akadály, amit le kell küzdenie, de úgy érzi, jó irányba halad, és ha csak a cél lebeg a szeme előtt, akkor sikeres lesz.

Még mindig a hajnali meccsekhez kapcsolódik, hogy a Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce 14 pontot szerzett az Atlanta Hawks elleni vesztes mérkőzésen, ezzel lehagyta Jerry Westet az örökranglistán, már ő a 17. 25202 pontjával.

Maradjunk még a Wizardsnál: Shams Charania (RealGM) forrásai szerint a ligában dolgozó vezetők szinte biztosak abban, hogy a fővárosiak dobóhátvédje, Bradley Beal maximum szerződést akar majd kötni - jövő nyáron, egészen október 31-ig aláírhatja az idő előtti hosszabbítást. Ez nem jelenti azt, hogy jó esély lenne a távozására, ugyanis a washingtoniak vezetősége mindenkivel tudatta, bármire hajlandóak, hogy megtartsák Bealt - a múlt hónapban arról szóltak a hírek, hogy már most tervezgetik, hogy nyáron elérakják az új kontraktust.

A Cleveland Cavaliers veterán játékosa, Mike Miller Howard Becknek (Bleacher Report) adott interjút, amelyben elmondta, mindig is az volt a véleménye, hogy nagyon könnyű azt mondani, "kész vagyok feláldozni a statisztikáimat, játékidőmet, dobásaimat a sikerért", de megtenni sokkal nehezebb ezt úgy, hogy senki nem tudja, mi lesz a végeredmény - márpedig ez a feladat most Clevelandben. Fiatal, tehetséges játékosokat kérnek arra, hogy vegyenek vissza úgy, hogy senki nem tudja, mit fognak ezzel elérni. Miller szerint ha nem nyernek bajnokságot, mindenkiben felmerül a kérdés: megérte?

A Dallas Mavericks centere, Tyson Chandler Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, szerinte őt kiáltották ki bűnbaknak a New York Knicks tavalyi szezonjáért. Elmondása szerint többször is érezte, hogy hiába próbál meg vezér lenni, a Knicksnél erre nem vevők, New York azonban sokkal erősebbé tette, jóval könnyebben éli meg most már a megpróbáltatásokat. Szerinte nagyon sok múlik azon, ki mire koncentrál. Ha mindenki egyfelé húz, a sikert akarja, hisz a rendszerben és 100%-ig odateszi magát, nincs probléma. Ha néhány embernek más a sorrend, más a fontos, akkor kezdődnek a gondok.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers Julius Randle mellett Steve Nash sérülése miatt is megkapott egy DPE kivételt, ami a kanadai irányító esetében 4.85 millió dollárt jelent - ennyiért igazolhatnak, vagy a liga pénzügyi szabályainak figyelembe vétele nélkül cserélhetnek. Amint arról tegnap már beszámoltunk, egy harmadik DPE is érkezhet hamarosan, hiszen Randle és Nash után Xavier Henry is egész szezonra kidőlt. A csapat tájékoztatása alapján Henryt tegnap megműtötték, és az előzetes tervek alapján a következő idény kezdetére 100%-os állapotban lesz - viszont szabadügynökként erről meg kell majd győznie a csapatokat.

Az aranysárga-lilák sztárját, Kobe Bryantet Beto Duran (ESPN Radio) kérdezte a Memphis Grizzlies centeréről, Marc Gasolról, és Kobe nagyon dicsérte a spanyol magasembert, szerinte mindent tud a játékról. Érdekesség, hogy testvérével, Pau Gasollal többszörös bajnok volt Bryant, jó viszonyt is ápolnak, és ha nem sikerül magasembert húzniuk a drafton, valószínűleg ők is bepróbálkoznak majd Marcnál - mint minden más csapat, amelynek lesz sapka alatti helye.

Egy jó hír és figyelmeztetés a Boston Celtics szurkolóinak, hogy a csapat jövő októberben két előszezon meccset is játszik Európában - az egyiket Milánóban, a másikat Madridban. Mindkét esetben a helyi csapatok ellen fognak pályára lépni, nem NBA-s ellenfeleik lesznek.

A Memphis Grizzlies a D-Ligába, az Iowa Energyhez küldte Jordan Adamst - ez a második alkalom, hogy az újonc dobóhátvéd lent jár, először 20 pontot, 7 pattanót és 1 gólpasszt jegyzett. A Sacramento Kings visszahívta a Reno Bighornstól Eric Morelandet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus