Hírmorzsák 2014-11-27 (21:30)

Clifford szerint Stephenson nem sztár, csak megvan a tehetsége ahhoz, hogy az legyen majd - a dobóhátvéd szerint az edző döntése, hogy a negyedik negyedekben nem játszik. Isaiah Thomas örül, amikor pályán van - sem a játékosoknak, sem Hornaceknek nem egyszerű a helyzet a Sunsnál. Tyson Chandler elégedett azzal, ahogy alakultak a dolgai, szerinte minden okkal történik. Sérülések, felépülések: Rose, Noah, Gibson, Westbrook, Durant, Gallinari, Smart. Brad Stevens szerint nem feszültek a Celtics játékosai. Az idény eddigi 10 legszebb blokkja (videó).

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford világosan fogalmazott a Portland TrailBlazers elleni találkozót követően. A tréner megint a teljes negyedik negyedben ültette Lance Stephensont, akinek szerinte csak nehezebb a helyzete azzal, hogy mindenki úgy tekint rá, mintha szupersztár lenne - és ez így volt akkor is, mikor megszerezték. Clifford szerint a dobóhátvédnek megvan a tehetsége ahhoz, hogy sztár legyen, de ebben a ligában ehhez az kell, hogy folyamatosan, éveken keresztül teljesítsen valaki.

Stephenson az újabb végjátékbeli ültetéséről annyit mondott, hogy ez az edző döntése. Elmondása szerint egészséges, már egyáltalán nem zavarja az a sérülés, amellyel még az edzőtáborban, illetve az idény elején meg kellett bírkóznia. Szerinte nincs több kifogás, de Clifford döntése, hogy nem kerül pályára a negyedik negyedekben. Ettől függetlenül folytatja a munkát, keményen dolgozik, és bármit megtesz a győzelem megszerzése érdekében.

A Phoenix Suns hátvédje, Isaiah Thomas a CBS Sports újságírójának elmondta, amíg a pályán van és játszik, nincs gondja, boldog, és szerinte nagyon is képes segíteni jelenlegi csapatát. Thomas Sacramentóban megtanulta, nem aggódhat olyan dolgok miatt, amire nincs befolyása. Mindig készen áll, ha szólítják a padról és be kell mennie játszani, ettől függetlenül azt is elmondta, Phoenixben sem könnyű a helyzet, hiszen másik két All-Star szintű hátvéddel kell osztoznia a perceken. A lényeg szerinte az, hogy ez nemcsak nekik, játékosoknak, hanem az edzőnek, Jeff Hornaceknek is nagyon nehéz, hiszen mesterük folyamatosan próbálja kitalálni, hogyan küldje fel őket a pályára úgy, hogy a legjobb esélyük legyen nyerni.

A Dallas Mavericks centere, Tyson Chandler Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, annak ugyan nem örül, hogy tavaly eltört a lába, de elégedett azzal, ahogyan azóta a dolgok alakultak. Elmondása szerint úgy néz az életre, hogy minden okkal történik, nincsenek véletlenek. Akkor nagyon rosszul élte meg a sérülést, de ezzel is úgy volt később, hogy biztosan nem volt véletlen a dolog.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy a Sportando információi szerint Danilo Gallinari bal térdével nincs semmi gond, csak megelőző jelleggel pihentették ma hajnalban, a Phoenix Suns elleni mérkőzés második félidejében. Az Oklahoma City Thundernél Russell Westbrookot és Kevin Durantet is megvizsgálják hamarosan, elvileg mindkettejüknél van arra esély, hogy holnap, a New York Knicks elleni mérkőzésen már ott legyenek a pályán. A Chicago Bullsnál Derrick Rose és Joakim Noah is edzettek ma, mindkettejüknél van arra sansz, hogy a Boston Celtics elleni holnap meccsen játszani tudnak, Taj Gibson azonban hiába csatlakozott a csapathoz, ő szinte biztosan nem lesz még a Celtics ellen.

A Celticsnél Marcus Smart már elkezdhetett edzeni, de ő biztosan nem lesz még a Bulls ellen, hiszen egyelőre limitáltan vehet részt a tréningeken is. Vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, azt akarják, hogy Smart a lehető legjobban megközelítse sérülés előtti egészségi állapotát, egyébként nem engedik játszani. Mindenek előtt a játékos kondícióját kell felhozni megint egy jó szintre, hiszen az elmúlt három hétben semmilyen munkát nem végezhetett a pályán, és 5-5 ellen sem játszott.

Stevens Chris Forsbergnek (ESPN Boston) azt is elárulta, szerinte egyáltalán nincs akkora feszültség a játékosokban, amekkorának a sajtóban tűnik. A legtöbb nyilatkozat szoros, pár ponttal elbukott meccsek után készül, ilyenkor pedig az emberben még tombolnak az érzelmek és a feszültség is, a napi munkában azonban egyáltalán nem tapasztalja, hogy ilyen idegesek lennének.

A végére pedig a Starters jóvoltából egy hálaadásnapi Top10 a szezon eddigi legszebb blokkjaival:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus