Hírmorzsák 2014-11-30 (11:30)

DeRozan ágyékában elszakadt egy szalag, határozatlan időre out. Wroten egy hétig pihen jobb térde miatt. Popovich ma visszatérhet. Meeks még csak most kezdett futni. Noah szerint még ebben az idényben 100%-os lesz. Rose magabiztos, csak sokat kell játszania. Kirilenko egy családi ügy miatt januárig vagy februárig még maradhat a Netsnél. A Lakers DPE-t és Hardship Exceptiont is akar Henry sérülése miatt. A Timberwolves leigazolta Adrient, a Rockets nem fogja Harringtont.

A Toronto Raptors jó időre elvesztette dobóhátvédjét, DeMar DeRozant, miután a bal ágyékánál elszakadt egy szalagja. A jövő héten derül ki, hogy pontosan mit is kell majd csinálni a sérült testrésszel, egyelőre nem eldöntött, hogy meg kell-e műteni vagy sem. Az átlagos felépülési idő 6-7 hét műtét nélkül, de ha kés alá kell feküdnie, akkor 12 hét, tehát három hónap is lehet a kihagyás.

A Philadelphia Sixers hátvédjének, Tony Wrotennek még a csütörtök hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozón zúzódott meg a jobb térde, ő legalább egy hetet kihagy, utána vizsgálják majd meg állapotát.

A San Antonio Spurs vezetőedzőjéről, Gregg Popovich-ról még mindig nem tudni, milyen beavatkozást végeztek el rajta, de a távollétében megbízott főedző, Ettore Messina azt nyilatkozta a San Antonio Express-Newsnak, hogy szerinte ma, a Boston Celtics elleni összecsapáson már megint Popovich irányítja majd az együttest. Beszéltek ugyan, de Popovich állapotát sem ő, sem maga az érintett nem hozta szóba, ettől függetlenül Messina úgy érzi, jó irányba halad "mestere", egyre jobb állapotban van, és a nagyon közeli jövőben vissza fog térni.

A Detroit Pistons dobóhátvédjénél, Jodie Meeksnél még októbertben diagnosztizáltak fáradásos törést a hátában, a játékos pedig még csak a héten kezdett el futni. Meeks azt mondta, jól érezte magát, semmi gondja nincs, úgyhogy meglátják, mennyire lehet terhelni a továbbiakban, felépülésének ideje ettől függ.

A Chicago Bullsnál Joakim Noah kezd egyre inkább formába lendülni, és a center KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, kétsége sincs afelől, hogy még ebben a szezonban közel lesz a 100%-os állapotához. Az a lényeg, hogy pozitívan álljon a dolgokhoz, tudja, milyen sokat javult állapota akár csak az elmúlt egy hónapban is. A francia középjátékos azt is hozzátette, komolyabb műtétje volt májusban, mint arra ő vagy a csapat számított, nemcsak kitakarítani kellett térdét, így tudták, hogy hosszabb lesz felépülési ideje is. Azt azért elmondta, hogy nem olyan súlyos a dolog, hogy ne tudna teljesen felépülni belőle még ebben az idényben.

A gárda talán legnagyobb sztárjának, Derrick Rose-nak is jó meccse volt legutóbb, a Boston Celtics ellen. Ő annyit mondott Nick Friedellnek (ESPN), hogy magabiztos, nincs szüksége még több önbizalomra, tudja, hogy milyen jó, és hogy mennyire jó lehet még a későbbiekben, egyszerűen csak játszania kell minél többet. Tom Thibodeau vezetőedző elmondása szerint is a meccsrutinra van szüksége Rose-nak. Ő a szerda hajnali, Denver Nuggets elleni 10 percét is pozitívan értékelte, mert back-to-back második napján voltak, mégis tudott játszani. Látta, milyen keményen dolgozott ezután Rose az edzéseken, és minél több meccset játszik, annál inkább dobja majd le magáról a rozsdát, amit az elmúlt három évben szedett fel a folyamatos sérülések miatt.

A Brooklyn Netsnél Andrei Kirilenko ügye nem biztos, hogy lezárul a közeljövőben, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint egy családi ügy miatt praktikusabb Kirilenkónak, ha januárig vagy februárig még New Yorkban marad. Az orosz kiscsatárt szeretné ugyan elcserélni a Nets, de reálisabb forgatókönyv, hogy kivásárolják, majd aláír valamelyik bajnokesélyes csapathoz ezt követően - a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Clippers is szóba került nála. Kirilenkónak azonban nem kötelező belemennie egy kivásárlásba, kivárhat akár a cserehatáridő végéig is, hogy utána kerüljön a piacra.

A Los Angeles Lakers beadta kérelmét egy DPE és egy Hardship Exception kivételre is Xavier Henry egész éves sérülése miatt. Mint ismert, előbbivel egy, a sérült játékos fizetésének maximum 50%-ával egyenlő kivételt kapnának, ezzel igazolhatnának - de ez jelen esetben alig lenne több fél millió dollárnál. A másodikkal pedig ideiglenesen 16 fős keretet tarthatnak.

A Minnesota Timberwolvesnál annyi a sérült, hogy ők is megkapták a Hardship Exception kivételt, amelyet fel is használtak már: Jeff Adriennel egyeztek meg, az erőcsatár csatlakozott a csapathoz.

Ha már igazolások: a korábbi pletykákkal ellentétben a Houston Rockets nem fogja leigazolni Al Harringtont, jelentette Jonathan Feigen (Houston Chronicle). A játékost nemrég vásárolta ki kínai csapata, miután Harrington bejelentette, vissza akar térni az NBA-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus