Hírmorzsák 2014-12-02 (11:00)

Leonard Jordan post up játékát tanulmányozta a nyáron. Cousins ma sem biztos, hogy játszik. Billy King már lépéseken gondolkodik a Netsnél, Williams szerint az állandóan változó rendszer miatt gyengék, Karasev több játéklehetőségéért pedig édesapja "kampányolt". Duncan negyedmillió dollárt adományozott egy rák elleni kutatómunkára. Cunningham már próbajátékon is volt a Pelicansnél. Leginkább Hendersont cserélné a Hornets. Reggie Jacksonnak az a célja most, hogy a Thunderé legyen a legjobb kispad a ligában. Conley arról beszélt, mennyire megértik egymást a pályán Marc Gasollal. D-Liga (Stokes, Kirk).

Ma hajnalban a San Antonio Spurs legutóbbi döntő MVP-je, Kawhi Leonard beállította karriercsúcsát 26 ponttal. A találkozót követően a kiscsatár elmondta, nyáron az egyik legnagyobb figyelmet Michael Jordan palánknak háttal végzett támadójátékának elemzésére fordította. Leonard azt mondta, várja, hogy meccsen is legyen pár figura erre, és versenyhelyzetben is gyakorolhassa ezt a fajta játékot. Gregg Popovich vezetőedző elmondta, hogy mivel a jövőben Leonard nagyon fontos lesz számukra, így próbálnak minél több dolgot engedni neki, hadd szélesítse repertoárját.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy ikonjuk, Tim Duncan 247.000 dollárt adományozott a San Antonio 1000 Cancer Genome nevű kutatásra. A projektet azért hozták létre, hogy meggyorsítsák a rák gyógymódjának megtalálását - teljeskörű vizsgálatokat folytatnak normál és rákos szövetek génállományán, a kapott adatok pedig ingyen elérhetőek lesznek minden kutató számára világszerte.

A Sacramento Kings magasembere, DeMarcus Cousins a ma esti, Toronto Raptors elleni összecsapáson sem biztos, hogy játszik, tegnap újabb vizsgálatokat végeztek rajta, miután megtámadta egy vírus. Michael Malone vezetőedző elmondta, nem volt velük tegnap a játékos, csak remélni tudják, hogy ma csatlakozik hozzájuk, és tud is játszani.

Jimmy Smith (The Times Picayune) értesülései szerint a New Orleans Pelicans nemcsak szemez Dante Cunninghammel, de vasárnap próbajátékon is volt náluk az erőcsatár. Smith úgy tudja, hogy a csapat most annak jár utána, mi volt pontosan a háttérben a családon belüli erőszak ügyében - amelyet ejtettek a nyáron -, de akár leigazolják Cunninghamet, akár nem, egy vagy két szerződtetés várható a héten náluk.

Arról is írtunk tegnap este, hogy a Charlotte Hornetsnél lépésre szánták el magukat. Úgy tűnik, hogy Gerald Henderson az egyik, aki nagyon a végét járja már a csapatnál, Sam Amick (USA Today) forrásai szerint ugyanis őt már hetek óta elérhetővé tették Rick Chóék a többi csapat számára.

A Brooklyn Netsnél nem élnek meg túl szép időket, a GM, Billy King pedig a The Brooklyn Game munkatársának el is mondta, gondolkodik néhány lépésen. Mikor megkérdezték, hogy a Deron Williams, Brook Lopez, Joe Johnson mag köré szerinte lehet-e még ütőképes csapatot alkotni, akkor csak egy "meglátjuk"-kal felelt. Williams szerint megint mindent elölről kell kezdeniük, hiszen ez a harmadik év alatt a harmadik új rendszer, amiben játszanak. A vezetőedző, Lionel Hollins elmondása szerint a három említett játékosra épít, de nem próbál meg rájuk erőltetni olyat, amit nem tudnak, mert Dwight Howard és a Los Angeles Lakers esetében látta, hogy az nem működik.

A Brooklynnak nemcsak az egyik orosszal, Andrei Kirilenkóval van most baja, hanem a másikkal, Sergey Karasevvel is, akinek az édesapja, Vasily Karasev nyilatkozott egy orosz újságírónak, miszerint fiának játékidőre van szüksége. A Zenit Szentpétervár vezetőedzője szerint egy évet már lehúzott a kispadon fia, még egy év nem mehet el így 21 éves korában - ezt Sergey is tudja, és elég ideges is emiatt. Nem érdekli a fiát a pénz, játszani és fejlődni akar, de mivel nem fér be Hollins mester rotációjába, így nehezen fogja ezt megtenni.

Az Oklahoma City Thunder hátvédjét, Reggie Jacksont sokan támadták amiatt, hogy a nyáron csak azzal volt elfoglalva, hogy nagy szerződést kapjon majd, de egyelőre a csapatot helyezte előtérbe ebben a szezonban. A Russell Westbrook visszatérése után újra a kispadon kezdő Jackson azt nyilatkozta Darnell Mayberrynek (The Oklahoman), hogy az, hogy megint csere, egy újabb kihívás előtte, aminek próbál megfelelni, és mindent megtesz azért, hogy a liga legjobb cserepadja az övék legyen.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Elmondása szerint az évek óta együttlévő mag az, ami miatt ilyen jó a Grizzlies. Hosszú ideje együtt játszanak Marc Gasollal is, ismerik egymást már, tudják, hogyan játszik a másik, és a spanyol center nagyon önzetlen, öröm vele együtt kosarazni. Tudja, hol szeret labdát kapni Gasol, és ez fordítva is így van, már nem is kell beszélniük, csak egymásra néznek, és tudják, mi fog következni - egy hátsó befutás, vagy egy sima passz, vagy bármi. Szerinte nagyon jó a kapcsolatuk.

Szintén Grizzlies: a D-Ligába, az Iowa Energyhez küldték Jarnell Stokest. Egyetlen meccset töltött eddig lent a magasember, azon 13 pontot és 13 pattanót szerzett. A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Alex Kirköt - a magasember 16 ponttal és 9 pattanóval végzett a Charge vasárnapi meccsén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus