Hírmorzsák 2014-12-03 (12:00)

Love tervei szerint hosszútávon marad a Cavsnél. LeBron nem akar egy clevelandi All-Staron részt venni - de csak viccelt. Paul gólpasszai és labdaeladási a napi statisztikák. Hinrich és Thibodeau is magára vállalta a Bulls hajnali vereségét. Parsons még csak szokja a Mavs rendszerét, saját szerepét. Steph Curry bokaműtétjei miatt elégedett volt hosszabbításával. Afflalót 15.000 dollárra büntette a liga. Brett Brownt a ligából többen figyelmeztették, félreállíthatja őt a Philly. Noel csípője megsérült, nem siettetik visszatérését. Claver közel áll ahhoz, hogy elhagyja a Blazerst. D-Liga (Jerrett, McGary, Murry).

A Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love kissé megnyugtatta a Cavsért szorítókat, Chris Mannixnek (Sports Illustrated) ugyanis elmondta, a clevelandi együttes tagja, és tervei szerint az is marad még jó sokáig. Korábban voltak olyan spekulációk, hogy teszteli a piacot és kilép szerződéséből, de ha utóbbit meg is teszi, ez alapján a nyilatkozat alapján jó esély van rá, hogy hosszabbít Ohióban - idén egyébként 17.3 pontot és 9.5 pattanót átlagol.

Szintén a Cavaliershez tartozik, hogy LeBron James az ESPN-nek viccesen azt nyilatkozta, túl sok lenne számára, ha Cleveland All-Star gálát rendezne - a csapat tegnap indult hivatalosan is a 2018-as gála rendezéséért. James azt mondta, a városnak és a franchise-nak nagyszerű lehetőség lenne, de reméli, hogy nem lesz elég jó abban az évben, amikor megkapják a lehetőséget. Nem akarja ezt, ott vannak a barátai, a családja, egyszerűen nem szeretné. Mivel írásban ritkán jön át a szarkazmus, ezért a csapat gyorsan ki is adott egy nyilatkozatot, amelyben leírják, LeBron csak viccelt.

A napi statisztika Chris Paulé, aki a labdaeladások 1977-es dokumentálása óta az első játékos, aki egy idény első 17 meccsén legalább 160 gólpasszt osztott ki és maximum 26 eladott labdát jegyzett. A Los Angeles Clippers irányítójának AST/TO mutatója jelenleg 6.3, egészen elképesztő magasságokban jár.

A ma hajnal nagy műsorát a Chicago Bulls - Dallas Mavericks mérkőzés szolgáltatta, amelyet előbb egy buta fault után mentett hosszabbításra a texasi gárda - Monta Ellisnek tripladobás közben ütött oda Kirk Hinrich -, majd Derrick Rose kissé hihetetlen triplája után jöhetett a második ráadás. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ő kérte Hinrichot, hogy üssön oda a rendes játékidő végén, úgyhogy ez az ő hibája. Az irányító azonban szintén magára vállalta a felelősséget, elmondása szerint túl sokáig várt, előbb oda kellett volna ütnie, nagyon buta hibát vétett.

A Dallasnál Chandler Parsons még a mérkőzés előtt nyilatkozott arról Tim MacMahonnak (ESPN Dallas), hogy még csak próbálja megtalálni a helyét a csapatban. Szerinte az emberek nem is tudják, milyen nehéz egy új csapatban, egy új rendszerben, új csapattársakkal játszani. Időbe telik, amíg az ember megszokja, ez egy hosszabb folyamat. Az emberek csak a statisztikáit látják, és azt, hogy ezek lejjebb mentek, de a szerepe is más, mint az előző idényben. Sokkal több tempót dob és sokkal kevesebbszer van a labda a kezében.

A hajnal egy másik nagy mozdulata Stephen Curryé volt, aki clutch szituációban értékesített hármast az Orlando Magic ellen, és elég régóta az egyik legalulfizetettebb játékosnak tartják a ligában. Curry a Sporting News munkatársának elmondta, hogy természetesen úgy számolt az aláíráskor, hogy fejlődni fog, de különleges helyzetben volt, és nagyon elégedett volt a hosszabbításával, miután több bokaműtétje is volt. Tudta, hogy képes lesz újra kiválóan teljesíteni, csak azt nem tudta, mennyi idő kell majd neki ahhoz, hogy újra 100%-os legyen, és hogy játékát a következő szintre emelje.

A Denver Nuggets dobóhátvédjét, Arron Afflalót 15.000 dollárra büntette a liga azért a súlyos szabálytalanságért, amelyet Alec Burksön ütött tegnap hajnalban - a hivatalos verzió szerint a váll fölötti túlzott mértékű kontaktus az oka a büntetésnek. Afflalót azonnal kiállították Flagrant 2-vel.

Ha már Jazz: a Utah visszahívta a D-Ligából, az Idaho Stampede-től Toure Murryt. Az irányító hat meccsen szerepelt lent, ezeken 14.0 pontot, 5.5 pattanót, 5.0 gólpasszt és 2.3 labdaszerzést átlagolt. Az Oklahoma City Thunder Grant Jerrettet és Mitch McGaryt is visszarendelte az Oklahoma City Blue-tól.

A Philadelphia Sixers vezetőedzőjét, Brett Brownt egyre többet kérdezik arról, nem tart-e attól, hogy még azelőtt menesztik, hogy a Sixersnek ténylegesen jó állománya lenne. Brown annyit mondott a San Antonio Express-Newsnak, hogy nem lehet lépéseket kihagyni egyszerűen, a játékosokkal minél jobb (munka)kapcsolatot kell kiépíteni, és ezt is értékelni kell. Olyan viszonyban kell lenniük, hogy folyamatosan számon lehessen őket kérni, ezáltal a fejlődés egy idő után majd a pályán is észrevehető lesz. Brownt állítólag már többen figyelmeztették a ligában, hogy a Philly könnyen félreállíthatja, még mielőtt ennek a javulásnak kézzel fogható eredménye lenne.

Brown a CSN Phillynek Nerlens Noelről is nyilatkozott, akinek a csipőjével vannak gondok, a legutóbbi edzésen megsérült a magasember. A tréner azt mondta, hogy nagyon óvatosak Noellel, nem akarnak egy lépést előre, majd hármat hátrafelé tenni, mert szerinte játékosa eddig nagyon jó irányba halad. Nem fognak elkapkodni semmit, mert Noel egészsége most a legfontosabb számukra. Brown azt is elmondta, hogy szerinte hamarosan visszatérhet a pályára a kosaras, de nem tudja, hogy pontosan mikor.

A Portland TrailBlazersnél hamarosan 1-gyel kevesebben lehetnek, miután a SuperDeporte.es spanyol honlap értesülései szerint Victor Claver közel van ahhoz, hogy elhagyja az együttest. A spanyol játékos játszani akar - idén egyetlen percet sem töltött a pályán -, és az ügynöke az NBA-ben és Európában is keresi már új csapatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus