Hírmorzsák 2014-12-04 (21:30)

Popovich előbb dicsérte a Spurs magját azért, mert nem pénzéhesek, majd a Nets elleni meccs után szidta a kezdőket, főleg Parkert. Cunninghamet leigazolta a Pelicans, közel állnak a megegyezéshez Mekellel is. Mike Miller a Grizzliesnél akarta befejezni pályafutását. Monroe egyelőre nem gondolkodik azon, mi lesz nyáron. Ainge folyamatosan próbál jó palánk alatti védőt szerezni. Noah szerint esélyük van a bajnoki címre, ennél többet nem kérhet. Gasol szerint minden akadályon túllépnek csapattársai, ezért is igazolt a Bullshoz. Ranadive 300 millió dollárral lett gazdagabb. Goodwin és Gerald Green zsákolóversenye a Suns edzésén (videó). A Timberwolves-Sixers meccset rossz irányba kezdték el (videó).

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich a sztárjátékosai hozzáállását dicsérte Harvey Aratonnak (New York Times) - mint ismert, Tim Duncan, Manu Ginobili és Tony Parker is jóval piaci értékük alatt írtak alá pályafutásuk során, ennek köszönhetően tudtak köréjük ennyire jó kiegészítő személyzetet felépíteni. A vezetőedző ezzel azoknak üzent, akik mindig elmondják, hogy ezt vagy azt adták fel szerződéseikkel, vagy hogy mennyi mindenről mondtak le. Popovich szerint a mag folyamatosan kevesebbet keresett, mint a hasonló játékosok a ligában, ők tényleges pénzmennyiségről mondtak le. Úgy érzi, Duncanék inkább az életük minőségével vannak elfoglalva, nem a pénzzel, és ez meg is látszik a pályán a játékstílusukon is.

Popovich-nak a ma hajnali, Brooklyn Nets ellen elszenvedett vereséget követően is volt mondanivalója, de kevésbé kedves stílusban. Elmondása szerint nagyon rosszul játszottak a kezdők, a Nets egyszerűen jobban akarta a sikert. Talán nem értenek vele játékosai, de nem nagyon érdekli, mit akarnak mondani, mert úgyis neki van igaza. Tony Parkerrel különösen elégedetlen volt, ő mindössze két és fél percet játszott a harmadik negyed után - a hétfői meccset egy bordasérülés miatt hagyta ki a francia irányító. Popovich szerint egyáltalán nem volt sérült játékosa, egyszerűen gyengén játszott elöl és hátul is. Ha fáj valamije, az jó indok a gyenge teljesítményre, de akkor a tréner szerint szólnia kellett volna valakinek.

Történt egy igazolás a mai napon: Dante Cunninghamet szerződtette a New Orleans Pelicans - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint egy évre a veterán minimumért. A magasember végre csapatot talált áprilisi letartóztatását követően - a családon belüli erőszak vádját ejtették ellene később, mégsem tudta nevét teljesen tisztázni. A liga szóvivője szerint folynak még a vizsgálatok, de egyelőre semmi olyat nem találtak, ami miatt Cunninghamet büntetéssel, eltiltással kellene sújtaniuk. Az előbb említett Stein úgy tudja, Gal Mekellel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a Pelicans.

A Cleveland Cavaliers veterán swingmanje, Mike Miller nyilatkozott Jonathan Abramsnek (Grantland) arról, hogy a Memphis Grizzliesben gondolta el karrierje hátralévő részét. Miller elmondása szerint nagyon szeretett volna hosszabbítani a Grizzlies-zel, mert nagyjából 3-4 évet érez még magában, és Memphisben akarta tölteni ezt az időt, nagyon jól érezte magát, boldog volt a csapatnál. Vince Carter leigazolása tette világossá neki, hogy a Grizzlies másképp gondolkodik erről, ezután írt alá a Clevelandhez.

Ha már Cavs: megint visszaküldték a D-Ligába Alex Kirköt - a magasember ebben a szezonban negyedjére jár majd lent a Canton Charge-nál.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe beszélgetett már Jeff Greennel arról, hogy egy csapatban játszanának - Monroe a szezon végén szabadon igazolhat bárhova -, de elmondása szerint csak viccelődtek ezzel, egyelőre komolyan nem fontolt meg semmit ezzel kapcsolatban, azt sem, hogy a Boston Celticshez igazol esetleg. Monroe a WEEI.com munkatársának elmondta, csak arra koncentrál most, hogy minél jobban teljesítsen a Pistonsnál. Majd ha eljön az ideje, akkor megnézi, mik a lehetőségei, de egyelőre nem foglalkozik ezzel.

A Celtics GM-je, Danny Ainge a 98.5 The Sports Hub bostoni rádióadó műsorában elmondta újra, szeretne minél előbb egy jó palánk alatti védőt szerezni. Ainge szerint mindig szeretne javítani a minőségen, jobb játékosokat beszerezni, olyanokat, akik nagyobb hatással vannak a játékra. Azt tudja, hogy a belső védekezés egyelőre gyenge, de jó belső védőt nagyon nehéz találni és szerezni. Talán a draftról vagy a szabadügynökpiacról sikerül majd, de folyamatosan azon dolgoznak majd a deadline-ig is, hogy mihamarabb megoldást találjanak erre a problémára.

A Chicago Bullsnál egyelőre minden rendben van a 12-7-es kezdés ellenére is - ami némileg elmaradt a vártaktól. A gárda centerét, Joakim Noah-t kérdezték Carmelo Anthonyról, és ő Nick Friedellnek (ESPN) elmonda, hogy bár nyáron megpróbálta meggyőzni a kiscsatárt, hogy igazoljon hozzájuk, ő a jelenlegi kerettel is több mint elégedett. Noah szerint bár sokan úgy gondolják, hogy sok szupersztárt kell összegyűjteni és az majd megold magától mindent, de ő teljesen másképp nézi a kosárlabdát. Úgy tud edzésre menni minden nap, hogy tudja, nagyon sok még a dolguk, de a lehetőség bennük van, hogy bajnoki címet nyerjenek, játékosként pedig ennél többet nem kérhet.

Csapattársa, Pau Gasol Sam Smith-nek (Bulls.com) elmondta, többek között azért is igazolt a Chicagóhoz a nyáron, mert olyan módon reagálnak egy kétszeri hosszabbításos vereségre, ahogyan tették ezt ma hajnalban, a Charlotte Hornets elleni győzelem alkalmával. Gasol szerint nagyon sok csapattársa nagyon sok dolgot átélt már, súlyos és hosszú sérüléseket és hasonló akadályokat kellett legyőzniük pályafutásuk során, és ennek ellenére képesek nagyon magas szinten teljesíteni. Úgy érzi, az ő csatlakozásával a dolgok csak még jobbra fordultak a Bullsnál.

A részvényesek túlnyomó többsége áldását adta a Tibco Software Inc. nevű cég 4.3 milliárd dolláros eladására - ezt a céget a Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive alapította és vezette, az indiai üzletember markát pedig 290 millió dollár üti, amikor lezárul hivatalosan is az adásvétel.

A végére pedig a szórakozás: Gerald Green és Archie Goodwin rendeztek egy kis zsákolóversenyt a Phoenix Suns edzésén.

A ma hajnali Minnesota Timberwolves - Philadelphia Sixers meccsnek pedig már az indítása sem volt egyszerű, rossz irányba kezdtek ugyanis a csapatok:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus