Hírmorzsák 2014-12-05 (12:30)

Marc Gasol térdsérülést szenvedett, ma lehet, hogy nem játszik. Rubio és Kevin Martin is csak januárban térnek vissza. LeBron kiállt Waiters mellett. McMillannek tetszik, hogy segédedzőként nincs reflektorfényben. Cunningham örül, hogy újrakezdheti karrierjét a Pelicansnél. Rondo és Bryant együtt reggeliztek, azonnal beindultak a találgatások. Scott szerint a Lakers még mindig képes nagynevű szabadügynökök leigazolására, és szerinte egyáltalán nem biztos, hogy Kobe visszavonul 2016 nyarán - Bryant szerint ez fizikai állapotától függ, és attól, akar-e még minden nap keményen dolgozni. D-Liga (Smart, Young, Powell, McGary, Ledo).

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol térdsérülést szenvedett a legutóbbi, Houston Rockets elleni találkozón. A spanyol magasember már túl van az MRI-n, ami alapján csontzúzódás van a jobb térdében, ezért játéka kérdéses ma este, a San Antonio Spurs elleni összecsapáson.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders tegnap bejelentette, hogy Ricky Rubio egészen biztosan nem tér vissza már ebben a naptári évben, csak januárban játszhat újra a spanyol játékmester. Csapattársa, Kevin Martin szintén 2015 első hónapjában léphet újra pályára.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint ő és a csapat többi tagja is nagyon jó játékosnak tartják Dion Waiterst - a dobóhátvéd nagyon nem találja helyét egyelőre a rotációban, a Bucks ellen például csak 9 percet játszott. Ha pályára küldik, szerinte az a legjobb, ha valaki minden erejét beleadva küzd, és nem azon aggódik, vajon bemennek-e a dobásai, ezt pedig szerinte mindannyian tudják. Vagy bemennek ezek a dobások vagy nem, de az csak rajtuk múlik, milyen keményen játszanak, mennyit adnak a csapatnak, és mennyit hajlandóak feláldozni a sikerért.

A korábban vezetőedzőként is dolgozó, jelenleg az Indiana Pacers segédedzőjeként tevékenykedő Nate McMillan örül annak, hogy most nem ő van a reflektorfényben. A tréner Jabari Youngnak (CSNNW) azt mondta, nagyon élvezi a helyzetet, nagyon sokat tanul, és csak az edzősködéssel kell foglalkoznia, mással nem. Csak megtartja az edzést, majd hazamegy, míg Frank Vogel edzést tart, majd a média munkatársaival is beszélnie kell folyamatosan. Segédedzőként is fejlesztheti a játékosokat, de a többi dologgal szerencsére nem kell foglalkoznia.

A tegnap este a New Orleans Pelicans által leigazolt Dante Cunningham nyilatkozott Jim Eichenhofernek (nba.com), hogy szerinte a Pelicans tökéletes hely arra, hogy újrakezdje karrierjét. Nagyon nehéz hónapok vannak mögötte, de szerencsére már túl van ezeken. Sokat tanult ezekben az időkben, érettebb is lett és erősebb ember is. Most, hogy azt csinálhatja megint, amit szeret, nagy kő esett le a szívéről. A neve tisztázódott, most megpróbálja újra felépíteni magát és a hírnevét is.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo és a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant közösen reggeliztek tegnap. A dologban alapvetően semmi pláne nincsen, a két játékos nagyon kedveli egymást, sokra is tartják a másikat, a Lakers pedig a Boston ellen játszik éjszaka, mégis beindultak a találgatások, milyen cserét hajthat végre a két gárda azért, hogy az irányító Los Angelesben kössön ki. Mint ismert, Rondo az idény végén szabadon igazolhat bárhova, a legegyszerűbb forgatókönyv szerint így alá is írhat a Lakershez, amelynek lesz rá helye a sapka alatt, de pont ez lehet a Celtics motivációja, hogy esetleg most még kapjanak érte valamit, amennyiben nem bíznak abban eléggé, hogy meg tudják tartani.

A Lakersnél egyébként a vezetőedző, Byron Scott több interjút is adott. Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, szerinte a csapat még mindig képes top szabadügynököket magához csábítani, és elmondása szerint Mitch Kupchak GM és Jim Buss tulajdonos elég részletesen felvázolták neki a nyáron, milyen újjáépülési tervet akarnak. Kobe esetleges visszavonulásával kapcsolatban azt mondta Scott Adi Joseph-nek (USA Today), hogy szerinte mindenki láthatja, van még bőven Bryantben, úgyhogy majd meglátja, mi lesz. Scott úgy érzi, ha sikerül olyan állományt összerakniuk, ami Kobe-nak is tetszik, érdekesnek találja, akkor lát arra esélyt, hogy a sztár azt mondja, "játszom még egy évet, próbáljuk meg".

Bryant az előbb említett Medinának elmondta, még mindig attól függ, folytatja-e jelenlegi szerződése után is, hogy milyen lesz a fizikai állapota, illetve kész lesz-e arra a munkára, amit minden szezon előtt muszáj elvégezni. Kobe úgy fogalmazott, hogy mindig is ő maga döntött, a saját feje után ment. Ha játszani akar, fog is, ha nem, akkor nem. Minden attól függ, elég erősnek érzi-e magát, hogy minden nap készen álljon a munkára, és el tudja-e kötelezni magát teljesen emellett.

Vissza a Celticshez: a D-Ligába, a Maine Red Clawshoz küldték Marcus Smartot, James Youngot és Dwight Powellt is. Utóbbi kettő többször is járt már lent idén, előbbi pedig bokasérülése óta még nem lépett pályára, őt a formába lendülés érdekében irányították a "fiókcsapathoz". Az Oklahoma City Thunder az Oklahoma City Blue-hoz küldte le Mitch McGaryt, míg a Dallas Mavericks a Texas Legendstől rendelte vissza Ricky Ledót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus