Hírmorzsák 2014-12-06 (23:00)

A Lakers és a Celtics a nyáron már beszéltek Rondo cseréjéről. Burks bal vállát nem kell megműteni, akár decemberben visszatérhet. Deng jobb keze fáj. Január 10-ig cserélni fog a Cavs, Prince az egyik kiszemeltjük. A Knicks nem nagyon hisz már Marc Gasol leigazolásában. A Sixers kitette Drew Gordont, leigazolta Malcolm Lee-t. Russ Smith a D-Ligában.

Ahogyan az várható volt és írtuk is, beindultak a cserepletykák Rajon Rondo és a Los Angeles Lakers körül, miután az irányító együtt reggelizett Kobe Bryanttel. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a két csapat már tágyalt egymással Rondóról a nyáron, de a Celtics egyelőre úgy érzi, jó esélyeik vannak arra, hogy hosszabbítson náluk a játékmester. Ha mégis úgy dönt a Boston, hogy lépne még a deadline előtt, valószínűleg legalább egy első körös draftjogot kérnének Rondóért, Shelburne pedig úgy tudja, hogy miután a Lakers inkább draft pickeket gyűjtött az elmúlt időben - náluk van például a Houston első köröse, amit Jeremy Linnel együtt szereztek -, nem valószínű, hogy most elcserélnének akár egyet is.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Alec Burksnek nem két meccset kell kihagynia a bal válla miatt, hanem határozatlan időre esett ki a játékból. A Utah Jazz dobóhátvédje több vállspecialistával is találkozott, és arra a döntésre jutottak az orvosokkal, hogy nem kell műteni a sérült testrészt, elég lesz egy agresszív rehabprogramot végigcsinálnia ahhoz, hogy válla visszanyerje erejét. A legjobb forgatókönyv szerint még decemberben visszatérhet valamikor.

A Miami Heat kiscsatárának, Luol Dengnek is ki kell hagynia egy kis időt, mert jobb keze fáj. Az angol játékos mutató- és hüvelykujjával vannak gondok, és bár a röntgen szerint nincs törése, a folyamatos fájdalom miatt még egy MRI vizsgálatot is elvégeznek rajta. Még csütörtök hajnalban, az Atlanta Hawks ellen sérült meg, és egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers december 15. és január 10. között cserélni fog - 15-e után lesznek cserélhetőek a nyáron aláíró játékosok. Windhorst úgy tudja, a Cavs egyik kiszemeltje Tayshaun Prince, aki a Memphis Grizzlies rotációjában szinte már egyáltalán nem kap szerepet.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks úgy érzi, nincsenek túl jó esélyeik Marc Gasol leigazolására a nyáron. Mint ismert, a Knicks centert akar igazolni mindenképpen, mert a jelenlegi magasemberállományából Cole Aldrich-on kívül valószínűleg senkit nem fognak megtartani - és ő sem oszt vagy szoroz túl sokat. Gasolra többen is rá fognak mozdulni a nyáron, a Memphis pedig egy plusz évvel többet tud adni.

A Philadelphia Sixers kitette keretéből Drew Gordont és leigazolták Malcolm Lee-t a D-Ligából.

A New Orleans Pelicans a D-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez küldte Russ Smith-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus