Hírmorzsák 2014-12-07 (21:15)

Rose "I can't breathe" pólója és a történet háttere - Noah és LeBron is támogatta az irányítót. Drummond nem túl szerencsés fotója. Turner dicsérte Pierce-t, Rivers szerint a kiscsatár mindig is Celtic lesz. Változások a Lakers kezdőjében a ma esti meccsen. LaVine tanulni akar a hibáiból. Sérülések: Papanikolaou (1.5-2 hét), Mahinmi (6-8 hét), Brook Lopez. Howard még egy ideig nem tér vissza, Cousins is kihagyhat még akár másfél hetet is, Splitter kedden már játszik. Popovich újabb szurkálódása Phil Jackson irányába. Reggie Jackson csak a jelenre koncentrál. Faried szerint a mély rotáció miatt nincs idejük felvenni a ritmust. Carlisle nem lepődött meg azon, hogy Kidd jó edző. D-Liga (Young, Powell, McGary)

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose ma hajnalban "I can't breathe" feliratú pólóban melegített, méghozzá nem véletlenül. Júliusban ugyanis a rendőrség letartóztatott egy Eric Garner nevű férfit, aki illegális cigarettákat árult. A letartóztatás közben azonban az egyik rendőr fojtogatni kezdte a férfit, aki később a kórházban meg is halt. Az esetet valaki felvette és fel is került az internetre - jól hallhatóan azt mondja a férfi többször is, hogy "nem kapok levegőt". A rendőrt szerdán felmentette a legfelsőbb bíróság, emiatt elég komoly tiltakozás kezdődött Amerika szerte.

Az irányító nem nyilatkozott a médiának a találkozót követően, viszont csapattársa, Joakim Noah azt mondta, nagyon tiszteli Rose-t, aki szerinte egyértelmű üzenetet küldött a pólóval. Noah szerint a rendőri brutalitás létező dolog. Nem minden rendőr rossz ember, ahogy nem minden afroamerikai ember sem az. A francia center szerint ezek alapján senkit nem lehet elítélni, de Rose egyértelműen tudatta a pólóval, melyik oldalon áll az ügyben. LeBron Jamest is megkérdezték, és ő is azt mondta, hogy szerinte nagyszerű lépés volt ez, majd utalt rá, hogy elképzelhető, holnap ő is viselni fog egy ugyanilyet.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond is a figyelem középpontjába került egy rosszul sikerült fotóval. A középjátékos éppen a michigani autópályán autózott, mikor úgy gondolta, meg is örökíti ezt a pillanatot. A gond az, hogy a fotón látszik, Drummond majdnem 100 mérföld/óra sebességgel vezet, ráadásul Michigan állam törvényei szerint nem lehet üzenetet küldeni és fotózni vezetés közben. Drummond legalább nem kertelt, bevallotta, hogy hibázott, és azt is, hogy ő vezetett, elmondása szerint többet nem fog előfordulni a dolog - hogy milyen büntetést kaphat, azt nem tudni.

Ma este összecsapott egymással a Washington Wizards és a Boston Celtics - ez volt Paul Pierce első fellépése ebben az idényben Bostonban. A mérkőzés előtt Evan Turner dicsérte a Celtics korszakos játékosát: szerinte Pierce egy igazi old-school játékos, aki mindig a nagy meccseken teljesített a legjobban, "tökös fickó". Pierce volt edzője, Doc Rivers a Washington Post munkatársának elárulta, szerinte a kiscsatár egy Celtic, aki éppen más csapatban játszik, ő legalábbis így tekint rá. Ő nem egy Wizard, ezt pedig szerinte mindenki tudja.

A mai játéknaphoz tartozik az is, hogy a Los Angeles Lakersnél változás lesz a kezdőcsapatban. Ezt már előre bejelentette Byron Scott pár nappal ezelőtt, most pedig kiderült, hogy Jeremy Lin és Carlos Boozer kerülnek a kispadra, helyettük Ronnie Price és Ed Davis foglalják el a kezdő pozíciókat.

A Minnesota Timberwolves elsőéves hátvédjének, Zach LaVine-nek még sokat kell tanulnia az NBA-ről, de ezt ő is tudja - mellette szerezte Nick Johnson szombat hajnalban a győztes kosarat, amivel a Houston Rockets megverte a T-Wolvest. LaVine szerint nagyon sok ragad ilyenkor az emberre, megtapasztalja, mit nem szabad csinálni egy szoros végjátékban. Nagyon nehezen viselték azt a vereséget, de tovább kell küzdeniük.

Ha már a Rockets, akkor a sérülések rovatot velük kezdjük: Kostas Papanikolaou-nak az MCL térdszalagja húzódott meg, 10-14 napot kénytelen kihagyni. A kosaras azt nyilatkozta, hogy nagyon megijedt először, nem tudta, mire számítson, így szerencsésnek érzi magát, hogy ennyivel megúszta. Kevin McHale vezetőedző Dwight Howardról azt mondta, továbbra sincs közel a visszatéréshez, és nem tudni, hogy egyáltalán körülbelül mikor térhet vissza. Az Indiana Pacers centere, Ian Mahinmi sem lesz egy ideig pályán, miután bal lábában elszakadt a talp-ínszalag, ezért 6-8 hétig az oldalvonal mellé szorult.

A Sacramento Kingsnél DeMarcus Cousins továbbra sem tud edzeni a vírusfertőzése miatt, ezért valószínűleg hétfő este sem léphet majd pályára - Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, további 7-10 napot fog kihagyni a középjátékos. A San Antonio Spursnél viszont örülhetnek, a San Antonio Express News ugyanis úgy tudja, Tiago Splitter kedden már visszatérhet. A brazil magasember 19 meccset hagyott ki az idényben, ebből a legutóbbi 17-et vádlisérülése miatt - összesen egy találkozón lépett pályára, még november 5-én. A Brooklyn Netsnél Brook Lopez ma, még az edzés előtt szenvedett hátsérülést - egyelőre nem tudni, milyen súlyos, az MRI-t most végzik rajta.

A Spurs legendás trénere, Gregg Popovich tovább folytatja harcát a New York Knicks és Phil Jackson ellen. Mint ismert, Jackson még áprilisban nyilatkozta azt a San Antonióról, hogy nem nevezné a csapatot dinasztiának, mert nem nyertek egymást követő években bajnoki címet. Popovichot kérdezték erről a kijelentésről, a tréner Ian Begley-nek (ESPN New York) azt mondta a sajátos, szarkasztikus modorával, hogy "ó, nagyon felbosszantott".

Az Oklahoma City Thunder hátvédje, Reggie Jackson Marc Narduccinak (Hoopshype) elárulta, megpróbál nem arra gondolni, hogy mi lesz a sorsa a nyáron. Hisz Istenben, megpróbál minél kevesebbet gondolkodni a holnapon, és inkább a mára koncentrál, a jelenben akarja megcsinálni, amit csak tud. Szerinte a jövő semmilyen garanciát nem tartogat, úgyhogy egyáltalán nem is foglalkozik ezzel egyelőre.

Adi Joseph (USA Today) a Denver Nuggets keretének mélységéről írt a minap cikket, amelyben arra is kitért, milyen negatívumai lehetnek annak, hogy 12 olyan embere van a coloradóiaknak, akiket be lehet (és kell is) vetni. A gárda erőcsatára, Kenneth Faried azt nyilatkozta erről, hogy egyáltalán nem baj, ha ilyen mély a keret, de nagyon sokszor bizonytalanná teszi a játékosokat. Egyszerűen nincs ideje megérezni senkinek a játék ritmusát, azonnal kell tudni teljesíteni, különben valaki más már jön is a helyedre.

A Dallas Mavericksnél senki nem lepődött meg azon, hogy Jason Kidd ilyen gyorsan adaptálódott az edzői szerepkörhöz. A texasiak trénere, Rick Carlisle Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, mindenki tisztában van vele, Kidd nagyon régóta edzősködik már, akkor is az volt lényegében, amikor a pályán játszott. Carlisle úgy érezte, nagyon jó elképzelései vannak az egykori irányítónak arról, hogyan is kell ezt a játékot hatékonyan, eredményesen játszani, és ezt is tanítja csapatának. Szerinte Kidd megérdemli a tiszteletet.

A Boston Celtics visszahívta a D-Ligából, a Maine Red Clawstól James Youngot és Dwight Powellt. Az Oklahoma City Thunder az Oklahoma City Blue-tól hívta vissza Mitch McGaryt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus