Hírmorzsák 2014-12-08 (21:15)

Kupchak szerint Bryant 2016 nyarán visszavonul, elcserélné Jordan megelőzését egy bajnokesélyes csapatra. Ha a Lakers a Titanic, Kobe akkor is marad rajta. Lin és Boozer sem örülnek, hogy kikerültek a kezdőcsapatból. Koufos iránt érdeklődik a Cavs. A Memphis GM-je arról mesélt, mik voltak a visszajelzések, mikor megszerezték Marc Gasol játékjogát. A Knicks csak olyan emberért cserél, aki a hosszútávú tervekbe illeszkedik, Jackson továbbra is nagyon bízik Fisherben. Popovich szerint fontos náluk, hogy valakinek jó humorérzéke legyen.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak David Aldridge-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy szerinte ha lejár Kobe Bryant jelenlegi, kétéves szerződése, nem fog újat kötni, hanem visszavonul. Ha valaki arra vár, hogy három év múlva jegyet vegyen és lássa Kobe-t, akkor Kupchak azt tanácsolja, hogy ne tegye, inkább most menjen ki a meccsükre. A szakvezető szerint ha Bryant elhagyja Michael Jordant az örökranglistán, az nagyon szép lesz, arról tanuskodik majd, hogy Kobe hosszú időn keresztül magas szinten játszott, de úgy érzi, senki előtt nem titok, hogy ezt a helyzetet elcserélné egy olyan lehetőségért, hogy bajnokesélyes csapat játékosa legyen.

Kobe nem erre a nyilatkoztra reagált, de a New Orleans Pelicans elleni találkozót követően azt mondta: "Ha ez lenne a Titanic, akkor is rajta maradnék ezen a sz*ron és vele együtt süllyednék el. Nem fogok lelépni."

A Pelicans elleni mérkőzést követően nemcsak Kobe szólalt meg a Lakersnél - a padra kerülő Jeremy Lin és Carlos Boozer sem volt elégedett a velük kapcsolatos helyzettel. Boozer nem is nyilatkozott a médiának, az irányító azonban elmondta, csalódott, úgy érzi, hogy képes kezdőként is megállni a helyét a ligában, és kezdő is akar lenni.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers érdeklődik Kosta Koufos iránt. A Cavs a hírek szerint tisztában van vele, hogy minőségi magasember megszerzéséhez meg kell tudniuk győzni valakit a ligában, hogy cserébe fogadja el Dion Waiterst. A görög center nyáron szabadügynök lesz, és ügynökei közölték már a Grizzlieszel, hogy nem elégedettek azzal a limitált szerepkörrel, amit Koufos az elmúlt két idényben kapott.

A Memphis egy másik lépést már meg is húzott: visszahívták a D-Ligából, az Iowa Energytől Jordan Adamst.

A Grizzlies GM-je, Chris Wallace arról mesélt Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy milyen visszahangja volt, mikor Pau Gasolért Marc Gasol játékjogát kapták anno. Wallace szerint nagyon nehéz volt megmagyarázni a hosszútávú jelentőségét egy olyan játékosnak, aki Spanyolországban játszott akkor, ráadásul középsuliban Memphisben járt. Sokan látták a középiskolában, akik azt mondták neki, hogy még a White Stationön sem tudott játszani Marc, Lausanne-ba kellett távoznia, ahol csak 8 méterről dobálta a triplákat, fizikailag teljesen fomán kívül volt, kizárt dolog, hogy NBA játékos legyen. Azóta tudjuk, hogy Wallace-nak igaza volt.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson egy sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. Elmondása szerint nem fognak cserélni csak azért, hogy valami történjen. Csak olyan játékosért fognak megmozdulni, aki a hosszútávú terveikbe is illik, és az első opció továbbra is az, hogy megőrizzék mozgásterüket a nyárra. Jackson azt mondta, hogy a jelenlegi gyenge szereplés azért bosszantja leginkább, mert attól tart, hogy ez negatív hatással lesz a szabadügynökökre, kevésbé akarnak majd a Knickshez szerződni.

Elmondása szerint továbbra sem akar edzősködni, és azt is elárulta, hogy minden egyes meccset visszanéz Derek Fisher vezetőedzővel és egyik segédjével, Kurt Rambisszel, a csapattal viszont kollektíven három hete nem beszélt. Továbbra is támogatja Fishert, aki szerinte egy elképesztő karakterű ember, és egészen biztos benne, hogy működni fog a játékuk idővel. Jackson szerint a franchise körüli kultúra megváltozása miatt gyengébbek - Fisher korábban azt mondta, hogy a Triangle-ben nem bíznak a játékosai.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a San Antonio Express News munkatársának elmondta, hogy olyan játékosokat keresnek a csapatba, akik elég érettek már arra, hogy képesek legyenek önmagukon is nevetni. A buszutakon, repülőutakon nagyon sokat vannak együtt, és olyan emberek között akarnak lenni, akikkel jól érzik magukat. Ha valakinek nincs humorézéke, vagy időnként nem képes magát egy kicsit kevésbé nagyra tartani, akkor azzal ez a dolog nem is megy.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus