Hírmorzsák 2014-12-09 (11:00)

Lowry és Aldridge a hét játékosai. A Denver irányítót keres. Silver nem büntet az "I can't breathe" feliratú pólók miatt, de szeretné, ha az előírt viseletnek megfelelnének a játékosok. A tavalyi PO-fal automatikusan garantált lett Clifford 2015/16-os szerződése. Nené térdével vannak gondok. Wall elvesztette 6 éves barátját, könnyek közt fejezte be interjúját a Boston elleni meccs után (videó). Katalin hercegnő és Vilmos herceg a Nets-Cavs meccsen (videó).

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry és a Portland TrailBlazers magasembere, LaMarcus Aldridge lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Lowry 2-1-es héten van túl a kanadaiakkal, miközben 29.3 pontot, 8.7 gólpasszt, 3.0 pattanót és 1.3 szerzett labdát átlagolt. A Portland 3-0-s hetet tudhat maga mögött, Aldridge pedig 27.0 ponttal és 11.7 pattanóval segítette őket mérkőzésenként.

Adam Silver, a liga komisszárja bejelentette, hogy nem fogják megbüntetni Derrick Rose-t és más játékost sem az "I can't breathe" feliratú póló viselése miatt. A commish azt nyilatkozta, hogy tiszteli Rose és minden más játékos véleményét is, azt is, hogy fontos ügyekben kimondják, amit gondolnak, de azt szeretné, ha a pályán előírt viseletnél maradnának, nem térnének el attól.

Úgy néz ki, hogy a Denver Nuggets irányítót keres, legalábbis vezetőedzőjük, Brian Shaw a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy mivel Nate Robinson és Randy Foye nem áll rendelkezésükre, így nincs olyan játékosuk Ty Lawson mögött, aki képes lenne irányítani az egész támadójátékot. Ezt meg kell oldaniuk Shaw szerint, szerezniük kell egy irányítót, mert ha Lawson sincs valamiért, óriási bajban vannak, ilyen egyszerű a helyzet.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Charlotte Hornets vezetőedzőjének Steve Cliffordnak a 2015/16-os opciója automatikusan életbe lépett, mivel az előző idényben rájátszásba jutottak. Clifford három évre 6 millióért írt alá tavaly nyáron, így az utolsó 2 milliós éve is garantálttá vált. Ezzel egyébként a Houston Rockets mestere, Kevin McHale lett az egyetlen tréner a ligában, aki lejáró szerződéssel rendelkezik.

A Washington Wizards magasembere, Nené megint nem lépett pályára. Nem sokkal ezelőtt hagyott ki 5 meccset, miután meghúzódott a talp-ínszalagja a jobb lábában, most pedig a jobb térde fáj. Azt nem tudni, mennyit kell kihagynia, egyelőre nem tűnik túl komolynak azért a probléma.

Szintén a Washingtonhoz tartozik, hogy irányítójuk, John Wall ma hajnalban újfent kitűnően teljesített, ám ennek volt is oka. A fővárosiak játékosa tegnap tudta meg, hogy egy barátja, a 6 éves Damiyah Telemaque-Nelson nem tudta legyőzni a rákot, elhunyt. A csapata utolsó 10 pontját szerző Wall a találkozót követően könnyekben tört ki, de elmondta, ez a győzelem Miyah-ért volt.

És még egy videó a végére, a Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers mérkőzésen ugyanis megjelent Katalin hercegnő és Vilmos herceg is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus