Hírmorzsák 2014-12-09 (21:00)

Deron Williams, Joe Johnson és Brook Lopez is eladó a Netsnél. Howard közel a visszatéréshez? Meeks talán már pénteken játszhat. Ujiri szerint most nem kell kockáztatnia. Johnson, Kirilenko és Lopez sem játszik a Brooklynnál a Bulls ellen, Noah és Teletovic játéka kérdéses a meccsre. A Bucks tulajdonosa PO-ot akar ebben az idényben. Phil Jackson szerint még mindig a lúzer mentalitás uralkodik a Knicksnél. Byron Scott szerint 2016/17-re a Lakers visszakerül oda, ahova való. Harden jó idei védekezését Morey is reklámozta (videó). Westbrook az új Foot Locker reklámban (videó). Young és Powell újra a D-Ligában.

Ohm Youngmisuk (ESPN) értesülései szerint a Brooklyn Nets elkezdte megkeresni a csapatokat, és tudatták velük, hogy Deron Williams, Joe Johnson és Brook Lopez, tehát a jelenlegi keret három alapja cserélhető státuszba került. Mindháromtól azért szabadulnának, mert látszólag képtelenek olyan elegyet alkotni, amely egy keleti második körnél tovább viheti a gárdát, és mindhárman nagyon komoly fizetéssel bírnak - igaz, pont emiatt is lesz nehéz értük kérőt találni. Johnson szerződése jövőre jár le, de 25 millió dollárt fog keresni, Deron Williamsnek még 2016/17-re is van egy 22.3 milliós játékosopciója, míg Lopeznek a következő szezonra van egy ugyanilyen, de 16.7 millió dollárról szóló lehetősége. Az EPSN úgy tudja, nemcsak kiszórni akarják a fizetéseiket, de értéket is akarnak értük kapni.

A sérülések rovatot is a Nets-cel kezdjük: kifejezetten tartalékosan látogatnak majd Chicagóba - holnap játszanak a Bullszal, de Lopez és Andrei Kirilenko mellett Johnson sem fog pályára lépni betegsége miatt, és bár Mirza Teletovic elutazik az együttessel, játéka erősen kérdéses. A Bullsnál Joakim Noah nem edzett jobb bokája miatt, ő is kérdéses a holnapi meccsen.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard viszont lehet, hogy közelebb van a visszatéréshez, mint azt gondolhattuk volna, Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint ugyanis vasárnap már egy elég intenzív tréningen is részt vett a térdsérüléséből lábadozó középjátékos. Keith Langlois (Pistons.com) úgy tudja, hogy a Detroit Pistons új dobóhátvédje, Jodie Meeks is közel áll ahhoz, hogy bemutatkozzon az autóvárosiaknál. Stan Van Gundy azt nyilatkozta, hogy a következő két nap látnia kell edzésen a játékost mozogni, de ha minden jól megy, pénteken debütálhat a Pistons színeiben Meeks.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri nyilatkozott Michael Grange-nek (Sportsnet.ca). Ujiri elmondása szerint amikor elfogadta az állást, rá kellett jönnie, kikkel tud együtt dolgozni és kikkel nem. Utóbbi csoportból vannak olyanok, akiktől azonnal megszabadult, másokkal pedig várt még. Most azonban abba a fázisba ért, amikor annyi a dolga, hogy hagyja fejlődni a játékosait, erre szerinte nagy szükség is van. Természetesen folyamatosan figyelik, merre tart a csapat, de fiatal kosarasokkal vannak tele, akik remélhetőleg egyre feljebb és feljebb lépnek majd. Most csak hátra kell dőlnie és hagynia kell, hogy a dolgok maguktól alakuljanak, nem szabad rizikóznia és úgy érzi, nem is kell kockáztatnia.

Zach Lowe (Grantland) a Milwaukee Bucksról írt egy hosszabb cikket, amelyben megszólalt többek között Marc Lasry, a csapat egyik tulajdonosa. Lasry azt mondta, hogy bár a fiatalokra építenek, de nem elégszik meg annyival, hogy ők játékidőt kapjanak, azt szeretné, ha idén PO-ba jutna az együttes. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy azoknak az időknek vége, amikor nemrég draftolt első körös fiatalokat rövidtávú segítségért cserélnek el - történt ez például a Tobias Harris - JJ Redick tranzakciónál. Lasry azt is elmondta, biztos abban, hogy sikerül pénzügyileg olyan megállapodást kötniük a várossal, hogy új csarnokot tudnak majd építeni, és nem akarják nyugatra költöztetni az együttest.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson még tegnap nyilatkozott az újságíróknak, ebből közöltünk is már részeket. Jackson azt is elmondta, hogy nem a tehetséggel vagy azzal van a gond, hogy nincs elég képzett játékosuk, egyszerűen a lúzer mentalitás uralkodik még mindig az együttesnél. Nem nagyon akarják befogadni az új rendszert, a kultúraváltozást, illetve hogy sokkal fegyelmezettebben kellene játszaniuk, ez az oka annak, hogy most ott tartanak a tabellán, ahol. Úgy érzi Jackson, idővel sokkal jobb lesz a helyzet ebből a szempontból, jó csapat lesznek, amint képes lesz mindenki elfogadni a változásokat.

Mitch Kupchakkel ellentétben a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott úgy gondolja, hogy a csapatnak lesz lehetősége meggyőznie Kobe Bryantet, hogy írjon alá 2016/17-re is, mert arra az idényre már visszakerülnek oda, ahova valók Scott megfogalmazása szerint. Jimmy Smith (The Times-Picayune) azt írta, hogy Scottnak nem árult zsákbamacskát Kupchak és Jim Buss tulajdonos, mindketten tudatták a trénerrel, hogy az első két szezonban elég nehéz lesz a helyzet a csapatnál, mivel újjáépülnek.

A Boston Celtics a D-Ligába, a Maine Red Clawshoz küldte megint James Youngot és Dwight Powellt.

A végére két videó. Egyrészt a Houston Rockets sztárjáról, James Hardenről készült egy 11 perces videó, hogy idén komolyabban veszi a védekezést, mint a korábbiakban. A Rockets GM-je, Daryl Morey twitterén jelezte, hogy a 16-4-es mérleg és a ligaelit védekezés úgy, hogy a kezdőötösük többsége hiányzik, nem véletlen. Hardent 2-way játékosként és az MVP-ként harangozta be Morey, majd linkelte a videót.

Másrészt Russell Westbrook az új Foot Locker reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus