Hírmorzsák 2014-12-10 (10:30)

Magic szerint a Lakersnek tankolnia kellene, Scott ezzel nem ért egyet. T-Mac szerint a Lakers ideális lenne számára a visszatérésre. A Nets és a Sixers újra Kirilenkóról tárgyal. Phil Jackson nem szeretné, ha Bargnanira úgy tekintenének, mint valami leprásra. Carter ki akarja tölteni jelenlegi szerződését. Nowitzki szerint minden irányítójuk valami másban tudja segíteni csapatukat. Harden (hát) és Bogut (térd) játéka is kérdéses ma este. Pekovic futás közben rásérült a bokájára, további egy hónapig nem lesz. Kantert 25.000 dollárra büntette a liga. McDaniels Toronto elleni hatalmas blokkja miatt agyrázkódást szenvedett egy nő. Kobe-ék is "I can't breathe" feliratú pólóban melegítettek, erről beszélt a sztár (videó).

A liga egyik ikonja, Magic Johnson azt szeretné, ha a Los Angeles Lakers tankolna. Magic úgy fogalmazott egy New York-i rendezvényen, hogy reméli, az aranysárga-lilák minden meccsüket elveszítik ebben a szezonban, mert ha veszíteni kell, akkor tegyék azt, és ezt komolyan is gondolja. Magic szerint veszíteni kell, mert középen végezni a legrosszabb. Vagy jónak kell lenni, vagy minél rosszabbnak a minél jobb draftpick érdekében - mint ismert a Lakers csak akkor tarthatja meg 2015-ös első körösét, ha a legjobb 5-ben végez a lottery után is, különben a draftjog a Phoenix Sunshoz kerül. A franchise legendája azt is elmondta, hogy szerinte jó helyzetben van a Lakers, ha tudnak szerezni igazolás vagy csere útján egy tehetséges játékost, és megint elmondta, hogy inkább lenne rossz, minthogy a középmezőnyben végezzen.

Egykori hátvédtársa, a Lakers jelenlegi vezetőedzője, Byron Scott természetesen nem értett egyet Magic-kel. Scott szerint sokkal jobb, ha már most megtanulják, hogyan kell nyerni, sokkal hasznosabb lesz ez hosszútávon. A tréner szerint nagyon fontos a nyerő kultúra kialakítása, és egyértelműen kijelentette, hogy a csapat nem fog tankolni annak ellenére sem, hogy 6-16-os mérlegük a nyugati utolsó előtti helyre jó.

Maradjunk még helyben: Tracy McGrady Les Carpenternek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy számára a Lakers lenne az ideális csapat, ha visszatérne az NBA-be. Ettől a kijelentéstől függetlenül nincs túl sok esély arra, hogy ez meg is történik, mivel T-Mac azt is elmondta az újságírónak, hogy nem akar újra a ligában játszani, ha nem töltött el legalább egy edzőtábort egy csapatnál.

És még mindig az aranysárga-lilák: úgy tűnik, Earl Clark mégsem lesz a játékosuk. Néhány hete röppent fel ennek a lehetősége, de a jelenleg a Rio Grande Valley Vipersnél játszó kosaras Marc Stein (ESPN) információi szerint közel áll egy kínai szerződéshez.

A tegnapi Brooklyn Netses cserepletykákhoz tartozik, hogy az ESPN forrásai szerint nincs előrehaladott tárgyalás sem Brook Lopezzel, sem Deron Williamsszel, sem Joe Johnsonnal kapcsolatban, viszont Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy egy fronton közel a megegyezés: a Nets újra komolyan beszélget a Philadelphia Sixersszel Andrei Kirilenkóról. A hírek szerint a Philly draft picket akar azért, hogy átvegye az oroszt - valószínűleg jövőbeli második köröst -, és persze azonnal ki is vásárolnák.

A Memphis Grizzlies veterán játékosa, Vince Carter 40 éves lesz, mikor lejár jelenleg érvényes szerződése 2017 nyarán, a swingman pedig Dwain Price-nak (Fort Worth Star-Telegram) elmondta, játszani is akar addig. Bár napról nap, évről évre nézi már csak a dolgokat, túl hosszú távon nem, de amíg teste, fizikai állapota engedi, játszani szeretne, mindenképpen szeretné kitölteni szerződésének teljes hosszát.

A Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki Steve Aschburnerrel (nba.com) beszélgetett a csapat irányítóiról. Dirk szerint mindenki másban jó, másban tud segíteni a csapat számára. Jameer Nelsont tartja a legjobb dobónak, Devin Harris bontja meg a legjobban a védelmet, Raymond Felton játéka valahol a kettő között van, JJ Bareáról pedig azt sem tudja, mit is csinál, csak odaadják neki a labdát, ő pedig megőrül. Adnak neki 1-2 elzárást, ő meg köröz egyfolytában. A lényeg Nowitzki szerint, hogy mindannyian képesek segíteni a Mavst.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson a New York Postnak adott interjút, amelyben kitért Andrea Bargnanira. Jackson elmondása szerint nagyon csalódottak az olasz sérülései miatt, de a játékos is ugyanígy van ezzel - Bargnani többször is hangsúlyozta neki, hogy korábban soha nem voltak ilyen combhajlító és vádli húzódásai, és rosszul is érzi magát amiatt, hogy nem tud játszani. Jackson nem szeretné, ha úgy tekintenének a magasemberre, mint valami leprásra, aki meg sem próbál visszatérni a parkettre. Az elnök azt is elmondta, lesz még lehetősége Bargnaninak a bizonyításra, de ő nem egy csodaszer, nem lesznek tőle hirtelen jók.

A Houston Rocketsnél ugyan tegnap biztató hírek jöttek ki Dwight Howardról, de kiderült, hogy másik sztárjuk, James Harden játéka is kérdéses a ma esti, Golden State Warriors elleni rangadón. A dobóhátvéd a tegnapi edzés nagy részét végigcsinálta, de hátfájdalmakkal küzd.

Ezen a Warriors - Rockets összecsapáson a Golden State centere, Andrew Bogut sem biztos, hogy játszik. Mint ismert, Bogut az előző, Minnesota Timberwolves elleni találkozót már az első negyedben befejezte, a jobb térdével vannak gondok. Bár ő és Steve Kerr vezetőedző is azt mondta a meccset követően, hogy nincs nagy probléma, érhető, hogy óvatosak az ausztrál középjátékossal.

És még sérülés: a Minnesota Timberwolves centere, Nikola Pekovic újra rásérült eddig sem egészséges bokájára. A montenegrói középjátékos a rehabját végezte, futott, ekkor történt a szerencsétlen mozdulat, ami miatt további egy hónapig lesz harcképtelen.

A liga 25.000 dollárra büntette Enes Kantert, miután a Utah Jazz magasembere a fogvédőjét a nézők közé dobta a Sacramento Kings elleni vesztes mérkőzés közben. Kanter twitteren elnézést kért a ligától és a sacramentói drukkerektől is, állítólag senkit nem akart megdobni, egyszerűen ideges volt, így vezette le a feszültséget, de megígérte, hogy ez nem fog még egyszer előfordulni.

Szintén a Jazzhez tartozik, hogy a már említett Stein értesülései szerint közel állnak ahhoz, hogy leszerződtessék Patrick Christophert. A játékos a Memphis Grizzliesnél volt edzőtáborban, a szezon kezdete óta pedig a D-Ligában, az Iowa Energynél kosarazik.

Az Atlanta Hawks a D-Ligába küldte Adreian Payne-t. Nem először fordul ez elő idén, de az érdekesség az, hogy nem a Fort Wayne Mad Antshez irányították a játékost, hanem az Austin Toroshoz, a San Antonio Spurs fiókcsapatához.

A Philadelphia Sixers újoncával, KJ McDanielsszel a Sports Illustrated készített interjút. A játékos kitért a Toronto Raptors ellen, Greivis Vasquezen bemutatott blokkjára is, amiről azt mondta, hogy még önmagát is meglepte azzal a "szereléssel". McDaniels azt mondta, hogy a hölgy, akit eltalált utána a labda, agyrázkódást szenvedett, de amint meghallotta, mi történt vele, küldött is neki virágokat.

A végére pedig Kobe Bryant, aki azt magyarázza el, miért fontos azért kiállni, amiben hisznek - a Lakers ma hajnalban "I can't breathe" feliratú pólóban melegített.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus