Hírmorzsák 2014-12-12 (22:00)

Melónak nem lenne ellenére, ha elcserélnék a Knickstől?! A játékos és ügynöke is cáfol. A Thunder érdeklődik Wilson Chandler iránt. Pau Gasolnak a játékrendszer nagyon fontos volt a nyári csapatválasztásánál. A Bucksnál Hammondnak és Kiddnek egyenlő szava van a személyi döntéseknél, ha ellentét van, a tulajdonosok döntenek. Bogutot holnap is pihenteti a Warriors, de nem sérült. A Sixers kitette Gutierrezt, leigazolták Roberts Jr.-t, de Kirilenkót egyelőre megtartják.

A hírek középpontjába került újfent Carmelo Anthony. Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a sztár eltekintene no-trade vétó lehetőségétől, ha a Knicks úgy döntene, hogy cserélik. Az informátor szerint nem akar cserét kérni a sztár, de nem lenne ellenére, ha egy jó csapathoz postáznák, mert azt tudta ugyan, hogy nem lesz egyszerű ez az idény, de nem gondolta volna, hogy ennyire rosszul alakul majd a szénájuk. Még bízik Phil Jacksonban, de fél is tőle - nem is akarja otthagyni a Knickst, de egyre frusztráltabb a történelmien gyenge kezdés miatt, ráadásul csapattársaival egyetemben neki is gondjai vannak a Triangle elsajátításával.

Melo és ügynöke, Leon Rose is cáfolták a megjelenteket. A játékos azt nyilatkozta, hogy azok után, hogy idecseréltette magát, ráadásul hosszabbított is, természetesen nem akar lelépni, ez csak azt mutatná, mennyire gyenge. Rose a New York Daily Newsnak mondta el, hogy Anthony teljes mellszélességgel a Knicks mellett áll, szó nem volt arról, hogy cserélik vagy hogy szeretne távozni, és minden ennek ellentmondó találgatás, cikk vagy pletyka nonszensz.

Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint az Oklahoma City Thunder erősen érdeklődik a Denver Nuggets kiscsatára, Wilson Chandler iránt, meg is keresték már a coloradói együttest. Arról egyelőre nincs hír, hogy hol állnak a tárgyalások, van-e reális esély Chandler Oklahoma Citybe költözésére.

A Chicago Bulls egyik nyári szerzeménye, Pau Gasol mesélt arról Nick Friedellnek (ESPN), hogy a játékstílus legalább annyira döntő szempont volt nyári csapatválasztásánál, mint bármi más. Gasol szerint nagyon jól illik a játékához a Bulls által használt rendszer, ennek feltérképezésére nagy hangsúlyt fektetett, mielőtt aláírt volna Chicagóba. Fel akarta mérni, mik a legfontosabb szempontok a csapatnál, hogyan járatják a labdát, hogyan kerül a játékszer a festékbe a magasemberekhez, és hogy onnan hogyan alakítják a további figurákat. Gasol idei 19.8 pontos, 12.2 pattanós átlagai mutatják, jó döntést hozott ő és a csapat is.

A Milwaukee Bucks egyik tulajdonosa, Marc Lasry a már említett Chris Mannix-nak mondta el, hogyan alakulnak náluk a személyi döntések. Elmondása szerint nem akar konfliktust John Hammond GM és Jason Kidd vezetőedző között. Ha valamit mond Hammond, akkor azzal Kiddnek is egyet kell érteni, és fordítva is ugyanígy működik a dolog. Ha nincs egyetértés a szakmai stáb és a vezetőség között, akkor a tulajdonosok mondják ki a végső szót, nem akarnak ebből állandó harcot vagy sértődést.

A Golden State Warriorsnél Andrew Bogut holnap este sem játszik majd, de David Aldridge (nba.com) értesülései szerint nem sérülés miatt, hanem mert fáradt, kicsit pihenteti őt Steve Kerr. Aldridge jelentése szerint ha rájátszás lenne, tudna játszani az ausztrál középjátékos.

A Philadelphia Sixersnél most is volt mozgás: a két nappal ezelőtti Andrei Kirilenko-féle cserében megszerezték a mexikói irányítót, Jorge Gutierrezt is, de őt ma ki is tették keretükből, a "helyére" pedig Ronald Roberts Jr.-t igazolták le. Kirilenkót egyelőre nem rakták szabadlistára, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint ugyanis lehet, hogy megtartják a cserehatáridőig, hátha egy cserébe be lehet vonni az oroszt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus