Hírmorzsák 2014-12-13 (13:00)

Jermaine O'Neal januárban eldönti, folytatja-e pályafutását. McDermott jobb térdét ma műtik, James Youngnak viszont jobb vállsérülése miatt nem kell kés alá feküdnie. Kerr a Seahawks edzőjétől nézett el néhány dolgot, például a jó hangulat megteremtését. Brett Brown nem örül az állandó cserélgetéseknek és Brandon Davies távozásának sem. Jeanie és Jim Buss Kobe fizetéséről, elcserélésének lehetőségéről, illetve a tankolásról beszéltek. Bryantről új dokumentumfilmet filmet forgattak (videó). D-Liga mozgások (Mitchell, Ledo, Adams, Moreland)

A jelenleg szabadügynök Jermaine O'Neal Marc Steinnek (ESPN) elmondta, az ünnepek után, januárban eldönti, folytatja-e pályafutását, aláír-e még az idény hátralévő részére valamelyik csapathoz vagy befejezi. Több bajnokesélyes, a liga első feléhez tartozó csapat is érdeklődik a center szolgálatai iránt, többek között a Cleveland Cavaliers, a Los Angeles Clippers, legutolsó csapata, a Golden State Warriors vagy a Dallas Mavericks.

Maradjunk még a Warriorsnél: vezetőedzőjük, Steve Kerr Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) elárulta, nyáron nagyon sokat tanult a Superbowl-győztes Seattle Seahawks trénerétől, Pete Carrolltól. Természetesen nem taktikai dolgokat, hanem azt, milyen légkört teremtsen edzésen annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legjobban érezzék magukat, ugyanakkor a lehető legenergikusabbak legyenek, és a lehető legtöbbet adják ki magukból a tréningeken és a meccseken is. Kerr elmondta, hogy a taktika is fontos rész számára, de 80%-ban inkább a kapcsolatokra és ennek az atmoszférának a megteremtésére törekszik, például a Seahawks mintájára vannak most már zenék is a Warriors edzésén, mert látta, hogyan reagálnak erre a játékosok.

A Chicago Bulls újoncát, Doug McDermottot ma megműtik - a csapat orvosának egy artroszkópos beavatkozást kell elvégeznie a játékos jobb térdén, emiatt a testrész miatt hagyott ki több meccset is McDermott az utóbbi időben. Visszatérési időpontot egyelőre nem tudni, azt majd a műtét után ad ki az együttes.

A Boston Celtics egyik újonca, James Young is megsérült, méghozzá a D-Ligában, a Maine Red Clawsnál. A csapat vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta Chris Forsbergnek (ESPN Boston), hogy Young jobb vállánál egy izomsérülésről van szó, és nem kell műteni a játékost, megpróbálják rehabbal helyrehozni a problémát. Young hivatalosan határozatlan időre esett ki a játékból.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Comcast újságírójának elárulta, nagyon nem örül annak, hogy Brandon Daviesnek távoznia kellett - az Andrei Kirilenko-féle cserében küldték a Brooklyn Netshez. Brown rámutatott Sam Hinkie-ék taktikájának gyenge pontjára, elmondása szerint ugyanis még náluk is megpróbálnak egy jó csapategységet kialakítani, ami minden ilyen cserénél természetesen negatív érzéseket vált ki belőlük és a játékosokból is. Megérti mindenki a dolog üzleti oldalát, hiszen tudják, erről szól a liga, de ettől még nem kell, hogy tetszen nekik. Azt is elmondta Brown, hogy tudja, lesz még egy csomó változás náluk, nem a stabilitás az első jelző, amit a mostani Sixersszel kapcsolatban használni lehet, így pedig nagyon nehéz a játékosokat közelebb hoznia egymáshoz. Daviest dicsérte, szerinte sokat fejlődött náluk, és úgy érzi, ő tipikusan az a játékos, akit a csapatok a 13., 14. vagy 15. helyre keresnek, csak csinálja a dolgát, azt viszont sallang nélkül.

Több D-Liga mozgás is történt hajnalban. A Detroit Pistons a Grand Rapids Drive-hoz küldte Tony Mitchellt - már negyedjére ebben az idényben. Jordan Adams ugyanígy negyedjére kerül le, őt a Memphis Grizzlies irányította az Iowa Energyhez (14.8 pont, 6.5 pattanó, 2.0 szerzett labda). A Dallas Mavericks visszahívta a Texas Legendstől Ricky Ledót - nem nagy meglepetésre ő is negyedjére volt lent a D-Ligában (13.3 pont). A Sacramento Kings a Reno Bighornshoz küldte Eric Morelandet - igen, őt is negyedjére ebben a szezonban (14.4 pont, 13.6 pattanó, 2.0 blokk).

A Los Angeles Lakers tulajdonosai, Jeanie és Jim Buss is nyilatkoztak, méghozzá leginkább Kobe Bryantről. Jeanie a kétéves, 48.5 millió dolláros szerződésről azt mondta, hogy kevés olyan játékos van a ligában jelenleg, aki képes Kobe szintjét hozni, és szerencsések, hogy náluk kosarazik. Jim azt mondta, szerinte ez ugyanaz az üzenet, amit már 30 éve közvetítenek: törődnek a játékosaikkal. Hitt Bryantben, aki szerinte megérdemli ezt a pénzt. Ugyancsak ő mondta azt, hogy imádja Kobe-t, szerinte a város is ugyanígy érez a játékossal kapcsolatban, úgyhogy nem lát arra esélyt, hogy Bryant távozzon, más csapatban játszon.

Jeanie óvatosabban fogalmazott, ő azt mondta, hogy nem látja maga előtt Kobe-t más csapatban, nem is akarja megélni a napot, hogy ez megtörténik, de tudják, hogy a liga üzlet is. Jeanie azt is elmondta, hogy szerinte a tankolás konkrétan káros a sportnak, mert fiatal játékosokat rossz szokásokhoz szoktatnak hozzá. Rövid rotációt használnak az ilyen csapatok, néha nem is a posztjukon szerepeltetik az embereket, növelik a sérülés kockázatát is ezzel. Jeanie szerint ez felelőtlenség, és egyetlen sportnak sem lehet része.

A végére pedig maga Kobe Bryant, akiről "Kobe Bryant's Muse" címmel dokumentumfilmet készített a Showtime - állítólag olyan oldala kerül előtérbe, amelyet eddig a nyilvánosság nem ismert. Februárban várható a teljes film, az első trailer pedig nemrég látott napvilágot:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus