Hírmorzsák 2014-12-13 (22:00)

Nick Youngnak új beceneve van. Kobe szerint érheti kritika a stílusát, de eredményes, amit csinál. Ray Allen öt csapat közül választ - csak januárban. Dwight Howard hajnalban visszatér. Curry arról mesélt, mivel nyerte meg őt a nyáron Steve Kerr. Spoelstra Justin Hamiltont és Whiteside-ot dicsérte. Vaughn mesélt az Oladipo - Payton párosról. Brandon Davies szerint a Philly játékosai nem tankolnak.

A Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Nick Young ma hajnalban győztes kosarat dobott a bajnoki címvédő San Antonio Spursnek, a találkozó után pedig elmondta, új beceneve van a Swaggy P helyett: IDM, azaz I Don't Miss (nem hibázok).

A gárda sztárja, Kobe Bryant is megszólalt, ő Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) a csütörtöki edzésen történt kirohanásáról beszélt. Kobe szerint kritizálhatják őt, mondhatnak a stílusára bármit, de ezt csinálja már a középiskola óta. A kosárlabdát azért játsszák, hogy bajnoki címeket nyerjenek, neki pedig már öt van belőle.

Jordan Schultz (Huffington Post) forrásai szerint Ray Allen öt csapat között dönt majd. Egyelőre még nem tudja, hogyan, hol folytatja pályafutását, de ajánlatot kapott a San Antonio Spurstől, a Cleveland Cavalierstől, a Washington Wizardstól, a Golden State Warriorstől és a Chicago Bullstól. Jermaine O'Nealhez hasonlóan ő sem dönt ebben a naptári évben, legalább januárig kell arra várni, hogy megtudjuk, melyik lesz új csapata.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard 11 meccses kihagyás után hajnalban, a Denver Nuggets ellen visszatér. A középjátékos a Houston Chronicle-nek elmondta, hogy jól érzi magát, egy nap kétszer edz a csapattal együtt, egyszer pedig külön is, hogy formába lendüljön. Nem gondolja ezt túl nagy kihívásnak, általában gyorsan felveszi a ritmust, csak próbálja magát minél jobban motiválni, hogy a lehető leggyorsabban menjen a dolog.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry mesélt Marcus Thompson II-nek (San Jose Mercury News) arról, hogyan sikerült Steve Kerrnek megnyernie őt, miután Mark Jackson helyét kellett átvennie, akit ő és a többi játékos is nagyon kedvelt. Curry szerint nagyon jól kezelte a helyzetet az új tréner. Megértette, mennyire volt kényes a szituáció és miért is volt az. Soha nem viselkedett arrogánsan, soha nem mondta, hogy ő a legjobb edző a világon, aki majd az ígéret földjére vezeti őket.

A Miami Heat két fiatal magasembere, Justin Hamilton és Hassan Whiteside is kezdi meggyőzni a gárda vezetőedzőjét, Erik Spoelstrát. A tréner Ira Windermannek (Sun Sentinel) azt nyilatkozta, hogy mindketten másban tudják segíteni a csapatot. Hamilton nagyon intelligens gyenge oldali védő, aki mindig a jó helyen van. Shane Battier-hez hasonlította őt Spoelstra, mert sok olyan dolgot csinál, ami a statisztikákban nem jelenik meg, de fontos a csapatnak. Whiteside pedig nagydarab és jó érzéke van a blokkoláshoz.

Szintén a Heathez tartozik, hogy Whiteside-ot és Shabazz Napiert a D-Ligába, a Sioux Falls Skyforce-hoz irányították - mindketten először járnak majd lent ebben az idényben.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Jacque Vaughn az nba.com újságírójának elmondta, hogy nem sietnek egyelőre azzal, hogy egymás mellett játszassák Elfrid Paytont és Victor Oladipót, de ha előbbi fejlődik, ez is bekövetkezhet. Vaughn azt mondta, majd meglátja, hogyan szuperál ez a kettős. Szerencsére megvan a szeme, aminek nagyon sokszor hisz. Manapság ott vannak hozzá a statisztikák is, így a részletekbe is bele tud menni, úgyhogy el tudja dönteni, mikor alkalmas a két játékos arra, hogy egymás mellett is hatékony legyen.

A Philadelphia Sixerstől a Brooklyn Netshez cserélt Brandon Daviest kérdezte arról Keith Pompey (Philadelphia Inquirer), hogy mi volt a helyzet volt csapatánál a tankolással. Davies azt mondta, hogy ő csak arról tud beszélni, ami az öltözőben történt, de ott mindenki mindent megtett azért, hogy győzzenek. Szerinte ezt mutatja az is, hogy sok szoros meccset játszottak jó csapatok ellen is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus