Hírmorzsák 2014-12-14 (21:30)

Steph Curry New Yorkban akart játszani draftolása előtt, ügynöke mindent meg is tett ennek érdekében. Rose Miroticot dicsérte. Nick Young még egy beszólása Bryantnek az előző meccsen. Egyre jobb a hangulat a Knicks körül. A Cavs GM-je cserélni akar, de Waitersszel nem akarnak sietni - a dobóhátvéd szerint most sokkal jobban érti, mit akar tőle a csapat. Kidd szerint Antetokounmpo fejlődése a több büntetőjének köszönhető. Thomas szerint gond van a Suns mentalitásával. Matt Barnest 25.000 dollárra büntette a liga. Saunders szerint ha olyan az állomány, nem kell aggódni a tankolás miatt. Kanter szeret Snyder irányítása alatt játszani. Aldemir megkapta a vízumot, hamarosan Philadelphiában lesz.

A Golden State Warriors szupersztárja, Steph Curry 2009-es draftolása idején a New York Knicksben szeretett volna játszani, és a körülötte lévők mindent meg is tettek annak érdekében, hogy ez így legyen. Édesapja, Dell Curry azt nyilatkozta Harvey Aratonnak (New York Times), hogy akkoriban volt pár megkérdőjelezhető figura a Golden State-nél, a New Yorknak irányító kellett, ráadásul úgy érezték, Mike D'Antoni rohanós stílusához nagyon is illik Curry játéka, aki nagyon szeretett volna a Madison Square Gardenben játszani.

Ügynöke, Jeff Austin bevallotta, hogy semmit nem engedett a Warriors akkori GM-jének, Larry Riley-nak: nem is láthatta edzésen Curryt, nem is beszélhetett vele, és közölte is a szakvezetővel, hogy New Yorkban akar játszani az irányító. Austin szerint egyértelműen Riley érdeme, hogy így is kihúzta, nem tudták eltántorítani ettől semmivel. Austin szerint senki nem tudja, hol tartana most a Knicks, ha akkor egy hellyel előrébb választhatnak, ez pedig meg is mutatja, hogy a draft nem egy egzakt tudomány, nagyon sok minden a szerencsén múlik.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint bár csak 5-20-szal állnak, a legutóbbi, Boston Celtics elleni győzelem után egyre pozitívabb a gárda körüli hangulat. Derek Fisher azt nyilatkozta, hogy végre úgy néztek ki a pályán, mint egy igazi csapat, míg Carmelo Anthony elmondta, tudja, hogy ez az egy siker is nagyban csendesíteni fogja a körülötte lévő pletykákat. Anthony szerint ha elkezdenek sorozatban nyerni, szó nem esik majd arról a feltételezésről, hogy szeretné magát elcseréltetni.

A News Herald forrásai szerint a Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin lépésre szánta el magát, szeretne cserélni. Mint ismert, jól védekező centert és 2-3-as posztos játékost keresnek - ötösbe Timofey Mozgov és Kosta Koufos, míg utóbbi helyre Corey Brewer, Andrei Kirilenko és Tayshaun Prince neve merült fel eddig. Dion Waiters utóbbi hetekben mutatott játéka kavarhatja meg a dolgokat, vagy tolhatja el a csere időpontját, ugyanis két gyenge hét után az utóbbi pár meccsen magabiztosabban és sokkal hasznosabban játszik a cserepadról érkezve.

Waiters egyébként Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) lenyilatkozta, hogy teljesen más a hozzáállása mostanában. Korábban már akkor ideges és mérges volt, mikor még csak pályára sem került, most azonban sokkal jobban érti, mit akar tőle a Cleveland, mi a pontos szerepe a csapatnál. Sokat kellett önmagával is küzdenie, de most megpróbálja kihozni az adott helyzetből a legtöbbet. Nagyon sokan törődnek vele, úgyhogy úgy érzi, nem lesz probléma vele.

A Chicago Bullsnál Nikola Miroticnak elég sok lehetősége volt az utóbbi időben a sérülések miatt, jó játékát pedig a csapattársak is észrevették. Derrick Rose Mike McGraw-nak (Daily Herald) azt mondta, szerinte Miroticnak fogalma sincs arról, mennyire jó játékos valójában. Jól pattanózik, képes a betörésekre is, jól passzol - nem tud olyan dolgot mondani, amit ne tudna a montenegrói-spanyol.

A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo nagyon sokat fejlődött az előző évhez képest, Jason Kidd vezetőedző pedig úgy gondolja, ennek leginkább ahhoz van köze, hogy sokkal többször támadja a gyűrűt a másodéves görög kosaras, és sokkal többször mehet büntetőzni. A tréner Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) azt mondta, Antetokounmpo megértette, hogyan kell úgy hatékonyan játszani, hogy nem triplákat vagy középtávoli tempókat dobál. A büntetővonalon töltheti a meccsek jó részét, és Kidd szerint a legjobb játékosok többsége ezt csinálja a ligában.

A Phoenix Suns hátvédje, Isaiah Thomas Paul Coróval (Arizona Republic) beszélgetett arról, hogy mi lehet az oka a csapat gyengébb teljesítményének. Thomas szerint egyszerűen nem jó a hozzáállásuk, ez a probléma. Úgy érzi, nem teszik oda magukat minden egyes meccsen, nem úgy állnak minden összecsapáshoz, hogy nekik ez a győzelem most kell. Thomas szerint ezen sürgősen változtatniuk kell, különben nagyon mély gödörbe fognak kerülni hamarosan.

A Los Angeles Clippers játékosát, Matt Barnest 25.000 dollárra büntette liga, miután egy vizespalackot a nézők közé rúgott, és durva szavakat kiabált a szurkolók felé a szombat hajnali, Washington Wizards elleni mérkőzésen.

A másik Los Angeles-i csapatnál is zajlik az élet. Még a San Antonio Spurs elleni meccsen Nick Young látta Kobe Bryanten, hogy fáradt, ezért saját elmondása szerint odaszólt neki: "Pihenj egy kicsit, kisember, fáradtnak tűnsz.".

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders nem ért ugyan egyet Magic Johnson nyilatkozatával, miszerint a Los Angeles Lakersnek az összes hátralévő meccsét el kellene veszítenie, de megérti a taktika lényegét és látja az előnyeit. Saunders Michael Randnek (Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy ő soha nem fogja azt mondani, hogy tankoljanak, vagy direkt veszítsenek, hagyni kell a játékosokat játszani, de attól függően, hogy kik alkotják az állományt, nem is nagyon kell adott esetben aggódnia emiatt. Értette, mire célzott Magic és tudja, hogyan gondolkodik a legtöbb ember: ha nem jut PO-ba a csapat, akkor legyen minél rosszabb a minél jobb drafthely érdekében.

A Utah Jazznél Enes Kanter mintha életjeleket mutatna idén, és a török játékos Jody Genessynek (Deseret News) elmondta, nagyon szeret az új vezetőedző, Quin Snyder rendszerében játszani. A center szerint Snyder nagyszerű edző, mert megérti a játékosait. Nagyon jól kommunikál, és megvan a jó kapcsolat közte és a csapat között. A keret minden tagja megtesz minden tőle telhetőt, amikor pályára kerül.

Ha már török magasember: Furkan Aldemir megkapta a vízumot, így hamarosan utazik is Philadelphiába, belátható időn belül hivatalosan is aláírhatja új szerződését a Sixersszel. Nagyjából három hete húzódik az ő története, miután a Galatasaray pénzügyi problémákkal nézett szembe, és a legtöbb játékosukat elérhetővé tették. Több akadály is volt az igazolás előtt, de úgy tűnik, mostanra minden megoldódott. Ronald Roberts Jr. leigazolása után nincs üres helye a keretben a csapatnak, így valakit ki kell tenniük Aldemir szerződtetése előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus