Hírmorzsák 2014-12-15 (21:45)

Wall és Harden lettek a hét játékosai. A Malone-Kings történet háttere a tavalyi évtől kezdve. Gay és Perkins üzengetnek egymásnak. Kerr szerint nem fogják megdönteni a 72-10-es Bulls rekordját. Stephenson iránt már a Nuggets is érdeklődik. Josh Smith és Jennings eladó, Monroe azonban nem mond le a no-trade-jéről. A Raptors a nyáron Marc Gasolt akarja. Bosh pár hétre esett ki (vádli), McRoberts viszont lehet, hogy az egész idényre (meniscus-szakadás). McGee hat hétig nem lesz izomsérülés miatt.

A Washington Wizards irányítója, John Wall és a Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A fővárosiak játékmestere 18.3 pontot, 11.8 gólpasszt és 2.5 labdaszerzést átlagolt, miközben csapata 4-0-s héttel zárt. A texasiak sztárja 34.0 ponttal, 7.3 gólpasszal és 2.67 labdaszerzéssel zárta a hetet, amelyen a Houston 2-1-es mérleget csinált.

A Sacramento Kings és edzőváltásuk volt a nap egyik témája. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) közölt egy hosszabb cikket ezzel kapcsolatban, amelyben azt írta, már tavaly megkezdődtek a problémák a vezetőség és Michael Malone vezetőedző között: ő csereiránytót akart, Vivek Ranadive-ék meg Royce White-ot hozták neki, ráadásul elkezdték kérdezgetni, hogy miért nem játszatja, miközben White teljesen formán kívül volt, látszott rajta, hogy nem is akar játszani, és a D-Liga meccseken is pocsék produkciót nyújtott.

Wojnarowski információi szerint már nyáron is felmerült Malone menesztése, ugyanis őt nem a jelenlegi GM, Pete D'Alessandro hozta - utóbbit két héttel később nevezte ki Ranadive, mint Malone-t úgy, hogy semmilyen kapcsolatban nem voltak korábban, így túl nagy bizalom sem volt egymás irányában. A mostani változtatás azonban a hírek szerint nem D'Alessandro akarata, hanem a tulajdonosé, Ranadive-é, aki azt akarja, hogy run&gun stílusban játszanak, Malone pedig nem ilyen játékot játszatott csapatával.

Nyáron már előkészítették volna a terepet, ugyanis rá akartak mozdulni Alvin Gentryre és Kurt Rambisre is, hogy ők legyenek Malone első számú segítői, de a tréner érezte, hogy már az utódját keresik, ezért gyorsan lecsapott Tyrone Corbinra, aki most a helyét átvette. Emellett volt még egy furcsa nyári történet: Josh Smith-t Ranadive és D'Alessandro szerette volna a csapatnál tudni, és nem is titkolták, hogy megszerezték volna az erőcsatárt, amennyiben tudnak a Detroit Pistons számára megfelelő csomagot összerakni. Nem érdekelte őket, hogy sem Malone, sem az edzői stáb többi tagja nem akarta Smith-t.

Két név, akit nagyon emlegetnek velük kapcsolatban: George Karl és Chris Mullin. Előbbi a run&gunnal jó lehet a vezetőségnek, ráadásul nagyon szeretné megdönteni Don Nelson rekordját az alapszakaszgyőzelmek számában, úgyhogy ezért merülhetett fel a neve. Mullin jelenleg tanácsadóként dolgozik a klubnál, de a hírek szerint csak rajta múlik, hogy átveszi-e a kispadot - egy GM szerint ha ő akar lenni a vezetőedző, akkor ő is lesz.

Szintén a Kingshez tartozik egy kisebb kakaskodás. Még Malone menesztése előtt elégelte meg a csapat kiscsatára, Rudy Gay, hogy az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins állandóan szapulja a Sacramentót. Gay azt mondta, hogy a középjátékos akkora bohóc, hogy nyugodtan be is festhetné az arcát. Perkins ma azt válaszolta, hogy inkább bohóc, mint vírus, mert a festéket le tudja mosni az arcáról, de a vírus az bekerül a véráramba és ott is marad, nem tudsz tőle megszabadulni.

Slágertéma kezd lassan lenni az is, hogy a szezont 21-2-vel kezdő Golden State Warriors képes lesz-e megdönteni a 72-10-es Bulls rekordját, de Steve Kerr vezetőedző az ESPN-nek már most elmondta, hogy nem. A tréner elmondása szerint akkor volt a csapatukban az a fickó, akit Michael Jordannek hívtak. Akkor 41-3-mal nyitották az idényt, úgyhogy ha 21-1-et csinálnak majd a következő 22 meccsen, akkor forduljanak hozzá ezzel a kérdéssel. Abban az évben volt nagyjából 10 meccs, amikor Jordan eldöntötte, azt a meccset megnyerik. és egyedül kezébe vette az irányítást. Kerr szerint soha nem közelítette meg senki Jordant és soha nem is fogja senki, minden más csapat az NBA történetében elvesztette volna azt a 10 találkozót. Meg akarta dönteni a Lakers 69-13-as csúcsát, és így is tett.

Egyre több lesz a cserepletyka is most, hogy eljött december 15-e. Sam Amico (FOX Sports Ohio) jelentette, hogy a Denver Nuggets is azok között az együttesek között van, akik nemrég érdeklődtek Lance Stephenson iránt - azt nem tudni, hol tartanak vagy meddig jutottak a felek.

Howard Beck (Bleacher Report) tudósítása alapján a Detroit Pistons elkezdte árulni Brandon Jenningset és Josh Smith-t, legalábbis a többi csapat vezetője jelezte ezt Beck felé. Mások inkább Greg Monroe-t szeretnék megszerezni, de Jeff Zilgitt (USA Today) értesülései szerint a magasember jelezte, hogy nem fog lemondani no-trade lehetőségéről - amelyet azzal szerzett, hogy egyéves szerződést írt alá -, mert ha megtenné, akkor elveszítené a Bird-jogait, akkor pedig akárhova kerülne, nyáron csak olyan csapathoz írhatna alá, akiknek ténylegesen lesz rá helyük a sapka alatt.

Cathal Kelly (The Globe and Mail) forrásai szerint a Toronto Raptors egyre jobban érdeklődik Marc Gasol iránt, mert bár Jonas Valanciunas minden évben fejlődött eddig, Kelly úgy tudja, hogy a vezetőség kételkedik abban, hogy a litván képes lesz valaha egy csapatot sokáig juttatni a rájátszásban. Túl sok esélye nincs Gasol leigazolására a kanadaiaknak, hiszen a legnagyobb sansz arra van, hogy hosszabbít a Memphisszel, de több csapat is rá fog mozdulni, amennyiben mégsem.

A Miami Heatnél nagyon nehéz hetek elé néznek, miután kiderült, hogy Josh McRobertset és Chris Bosh-t is elvesztették egy időre, sőt. McRobertsről az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy egy kisebb szakadás van a jobb meniscusában, meg kell műteni, és a csapat attól fél, hogy az egész szezonra kiesik a nyáron igazolt erőcsatár. Bosh esetében minimum pár hetes kihagyással kell számolni, miután a bal vádlija húzódott meg. Bosh elmondása szerint nagyon csalódott volt, azt sem tudja, mikor sérült meg pontosan.

A Denver Nuggetsnél JaVale McGee hagy ki hosszabb időt, miután egy izomsérülése van a lábában a sípcsontjától nem messze, ahol tavaly a fáradásos törése volt. Brian Shaw vezetőedző azt nyilatkozta a Denver Postnak, hogy hat hetet hallott az egyik orvostól, de az biztos, hogy a közeljövőben nem tér vissza a center.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus