Hírmorzsák 2014-12-16 (21:30)

Reggie Miller szerint Jordan a legrosszabb napján is 10-szer jobb volt, mint Kobe a legjobbján. Turiaf (csípő) befejezte erre az idényre, Spoelstra szerint valószínűleg McRoberts is. A Heat is érdeklődik Stephenson iránt. Mullin év közben nem veszi át a Kingst, Corbin maradhat a szezon végéig. Ma visszavonultatják Peja Stojakovic 16-os mezszámát a Kingsnél (videó). Evan Turner nem érti, miért fütyülték ki őt a Philly szurkolói. Nagyon sok a tárgyalás a ligában.

Minden idők egyik legjobb clutch játékosát, Reggie Millert kérdezték a Dan Patrick Show-ban arról, hogy Kobe Bryant megelőzte Michael Jordant a pontlistán. Miller a kérdésre azt válaszolta, hogy Jordan a legrosszabb napján is 10-szer olyan jó játékos volt, mint Bryant a legjobb napján. Nem akarja kisebbíteni egyáltalán Kobe érdemeit, de bármikor, bárhol Jordant választaná helyette. Méltatta is Bryantet, ahogy tette azt twitteren is: szerinte különleges pályafutása volt a Lakers ikonjának, borzasztóan sok az a pontmennyiség, amit dobott, és arról is árulkodik, milyen hosszú ideig tudott magas szinten teljesíteni Kobe.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra az érdeklődő riportereknek elmondta, a csapat egyre biztosabb benne, hogy az egész idényre elvesztették Josh McRobertset a meniscus-szakadása miatt. Megfogják vizsgáltatni az állapotát egy NBA által kijelölt orvossal is, és amennyiben az is megerősíti félelmüket, úgy a Heat DPE kivételért folyamodni fog a ligánál - ami McRoberts szerződésének maximum 50%-t, azaz 2.65 millió dollárt jelenthet majd a floridaiaknak, ennyiért igazolhatnak majd.

Szintén a Heathez tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint ők is érdeklődnek Lance Stephensonért, de velük sem túl komolyak egyelőre a Charlotte Hornets tárgyalásai, mivel túl sok mindent nem tudnak adni a dobóhátvédért.

McRobertsnél még semmi sem biztos, a Minnesota Timberwolves azonban bejelentette, hogy Ronny Turiaf ma átesett a csípőműtétjén, neki egészen biztosan befejeződött ezzel a 2014/15-ös szezon. A csapat elnöke, Flip Saunders a riportereknek azt nyilatkozta, hogy valószínűleg megpróbálnak találni valakit a francia center helyére legalább rövid távra, de ahhoz ki kell tenniük valakit, ugyanis már most is 16 fős a keretük, újabb Hardship Exception kivételért pedig nem folyamodhatnak.

Nagy tüzijáték várható a ligában a cserehatáridő előtt, legalábbis a jelenlegi állapotok szerint, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint ahhoz képest nagyon sokat tárgyalnak a csapatok egymással, hogy még csak december közepe van. Wojnarowski az alábbi csapatokat nevezte meg, mint akik folyamatosan a "telefonon lógnak": Celtics, Pistons, Suns, Timberwolves, Hornets, Clippers, Pacers, Nets, Nuggets, Rockets. A Los Angeles Clippers elnöke, Doc Rivers Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) le is nyilatkozta, hogy nagyon sok opciót megvizsgálnak, gyakorlatilag mindenkit, akiről lehet tárgyalni - így a jelenleg szabadügynök Jermaine O'Nealnél is bejelentkeztek.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Sacramento Kingsnél attól félnek, szezon közben nehéz lesz meggyőzni Chris Mullint arról, hogy legyen ő a csapat vezetőedzője. A jelenleg tanácsadóként dolgozó szakember szeretne edzősködni, de úgy, hogy nyáron a saját stábját alakíthatja ki, és egy teljes edzőtábor rendelkezésére áll a csapat összerakására. Stein úgy tudja, hogy ettül függetlenül többen is úgy gondolják liga szerte, hogy Ranadive kapcsolata Mullinnel elég szoros ahhoz, hogy már most meggyőzze arról, hogy üljön le a kispadra. Az előbb említett Broussard értesülései szerint sem ül le Mullin év közben a padra, és ha meg is teszi, az csak nyáron fog bekövetkezni. Sam Amick (USA Today) információi alapján George Karl nincs képben, de Tyrone Corbin szerinte is marad év végéig. Mullinnek lesz szerepe az edzéseken, megpróbálja a támadójátékot kicsit rendbe szedni, de nem lesz még vezetőedző egyelőre Amick forrásai szerint sem.

A Kingsnél emellett is zajlik az élet: a hajnali, az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen visszavonultatják Peja Stojakovic 16-os mezszámát:

Ma hajnalban a Boston Cetlics könnyedén verte a Philadelphia Sixerst, de Evan Turnert szépen kifütyülték a hazai drukkerek. Turner a találkozót követően a Sporting Newsnak elmondta, azt se tudta, mi történik éppen. Nem értette, miért fütyülik a meccsen folyamatosan, mintha az összes jó embert kivitték volna a csarnokból. Nem nagyon érdekli ettől függetlenül a dolog, és azt is hozzátette, hogy bár nem akar nagyon furcsát mondani, de Jézust is nagyon sokan utálták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus