Hírmorzsák 2014-12-17 (10:30)

Jabari Parker ACL-szakadást szenvedett, vége a szezonjának - maradni akar Milwaukee-ban pályafutása végéig. A Cavs bejelentkezett Matthewsért, de a dobóhátvéd nem eladó. Robin Lopeznek 6-7 hetet kell kihagynia. A Pistons csak Josh Smith elcseréléséről tárgyal, Monroe-nak elege van a pletykákból, a tulaj szerint pedig jó irányba halad a Detroit. Jamal Crawford iránt a Kings, a Thunder és a Nuggets érdeklődik. A Rockets még mindig nagyon akarja Corey Brewert. Durant szerint hülyeség, hogy ne akarnának a játékosok Kobe-val játszani. Mark Jackson hosszasan beszélgetett Mullinnel, D'Alessandróval és Cousinsszal, a Kings megkereste Del Negrót is. Annak a 10-10 játékosnak és csapatnak a listája, akikre 2014-ben a legtöbbször kerestek rá a Google-ben.

A Milwaukee Bucks újoncánál, Jabari Parkernél az egyik legrosszabb eshetőség következett be, ugyanis a tegnap hajnali, Phoenix Suns elleni találkozón elszakadt az ACL térdszalagja, és Marc Stein (ESPN) forássai szerint úgy számolnak a wisconsini csapatnál, hogy a teljes hátralévő idényt ki kell hagynia.

Parker még sérülése előtt beszélgetett nemrég Sean Deveney-vel (Sporting News), akinek újra elmondta, hogy nagyon szeretné egész karrierjét a Bucksnál tölteni - megpróbál olyan sokáig a csapatnál maradni, amennyire csak lehet. Még ha rossz formában is lesz majd valamikor és el akarják cserélni, akkor is megpróbál minél többet dolgozni, minél többet javulni, hogy maradhasson. Parker azt is elárulta, hogy nagyon jó a viszonya a két új tulajdonossal, Marc Lasryvel és Wesley Edensszel. A kiscsatár elmondása szerint nagyon sok helyen úgy gondolnak a tulajokra, mint a rabszolgaságra, mintha a tulajdonuk lenne a játékos, de náluk igazi társakként kezelik őket.

A Cleveland Cavaliers tényleg minden jó védőnél bepróbálkozik, legyen szó centerről, vagy 2-3-as posztos kosarasról. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) információi szerint a Portland TrailBlazersnél érdeklődött a Cavs Wesley Matthews felöl, de a Blazers világosan kijelentette, hogy nem fogják elcserélni a dobóhátvédet, nagyon bíznak abban, hogy nyáron sikerül vele új szerződést kötniük - lejáró kontraktussal bír Matthews.

Ha már sérülések és Portland: centerük, Robin Lopez twiterren jelezte, hogy nem 4, hanem 6-7 hét múlva térhet vissza majd a pályára, tehát több mint másfél hónapot ki kell hagynia a középjátékosnak.

Vincent Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons egyetlen játékos elcseréléséről tárgyalt eddig ebben az idényben, ez pedig Josh Smith, sokáig azonban egyetlen szálon sem jutottak a beszélgetések.

A Detroit magasembere, Greg Monroe el is mondta Ellisnek, hogy nagyon unja már az állandó cserepletykákat, amikben szerepel. Szerinte nyáron is ez volt: valaki kitalált valamit, aztán neki kellett válaszolnia a felmerülő kérdésekre, erre viszont egyáltalán nincs ideje, főleg most. 13 meccset vesztettek zsinórban, aztán nyertek párat, erre megint erről kell beszélnie ahelyett, hogy a meccsre tudna készülni. Kezd egyre idegesítőbb lenni ez számára. Megpróbálják visszahozni a szezonjukat, fordítani a dolgok eddigi menetén, és megint egy olyan dologgal kell foglalkoznia, egy olyan pletykát kell megmagyaráznia, amihez semmi köze nincs, kicsit elege van már ebből.

A Pistons tulajdonosa, Tom Gores David Mayónak (MLive) azt nyilatkozta, hogy továbbra is nagyon bízik Stan Van Gundyban, és szerinte jó irányba tart a csapat. Tudja, hogy SVG mennyire akar nyerni, és mennyire szeretné, ha a csapat folyamatosan fejlődne. Számára az a legnehezebb, hogy tudja, milyen keményen dolgozik az együttes, mégsincs eredménye, nem jönnek a sikerek. Azt is hozzátette, hogy talán ez a pályán nem látszik meg, de személy szerint tudja, hogy Van Gundy minden nap folyamatosan dolgozik, a lehető legjobb dolgokat csinálja, és biztos is emiatt abban, hogy ez később győzelmekben is meg fog mutatkozni.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint Jamal Crawford is bekerült a legutóbbi cserepletykákba. Amico úgy tudja, hogy a Sacramento Kings, az Oklahoma City Thunder és a Denver Nuggets mozdulhatnak rá a hatodik emberként még mindig nagyon hasznos kettesre, de nem mostanában lesz üzlet a dologból, egyelőre csak puhatolóznak a csapatok.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Houston Rockets még mindig nagyon sokra tartja Corey Brewert, nagyon szeretnék megszerezni a Minnesota Timberwolves swingmanjét. Wolfson hozzátette azt is, nincsenek közel a megegyezéshez a felek.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez irányították Clint Capelát. A svájci center eddig négy meccsen lépett pályára a Rocketsnél, de összesen mindössze 12 percet töltött a parketten. A Sacramento Kings újra felhívta a Reno Bighornstól Eric Morelandet.

A ma a 15.000 pontot minden idők második legfiatalabb játékosaként átlépő Kevin Durant Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy szerinte óriási baromság, hogy a játékosok ne akarnának Kobe Bryanttel együtt játszani. Ő minden meccsen egy ilyen győztessel az oldalán akarna játszani, főleg egy olyan emberrel, aki ennyire akar nyerni, aki ilyen sokat dolgozik, aki ilyen sokat vár el a csapattársaitól is, és aki ezáltal folyamatosan fejleszti is őket. Lehet, hogy valakit irritál Kobe stílusa vagy ahogyan a játékhoz áll, de ő imádja ezt.

Durant legjobban Bryant munkamorálját, a hozzáállását csodálja. Egyáltalán nem okoz neki gondot, hogy egy igazi "sz*rházi" legyen, és minden nap nagyon keményen dolgozik, de ezt várja el a társaitól is. Ez utóbbit a saját bőrén is tapasztalhatta, amikor a 2012-es Team USA-nél együtt játszottak, ezáltal azonban mindenki jobb lesz, mert mindenkiből a lehető legjobbat hozza ki a pályán, ez pedig tiszteletreméltó. Durant szerint a játékosok többsége szereti ezt. Talán nem ugyanolyan a személyiségük, de ugyanúgy állnak a játékhoz, és már abból is nagyon sokat tanult, hogy nézhette Kobe-t.

A Sacramento Kings edzőkeresésében újabb fordulat állt be, Mark Jackson ugyanis több mint másfél óráig beszélgetett az OKC elleni vereség után a csapat tanácsadójával, Chris Mullinnel, a GM-mel, Pete D'Alessandróval és a sztárjátékosukkal, DeMarcus Cousinsszal. Mint ismeretes, Mullin lehetne a befutó a vezetőedzői posztra, de a legutóbbi hírek szerint ő nem akarja év közben átvenni a csapatot. Mullin és Jackson nagyon jóban vannak, Cousins pedig az előbb említett Amick értesülései szerint külön kérte, hogy találkozhasson a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Jacksonnal.

Közben Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a Sacramento megkereste Vinny Del Negrót is, de még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy Tyrone Corbin marad a jelenlegi helyén ebben az idényben.

A végére pedig egy kis érdekesség: a Google nyilvánosságra hozta azt a 10 játékost és csapatot, amelyre a legtöbbször kerestek rá 2014-ben. Az első helyen a Team USA edzőtáborában súlyos lábtörést szenvedő Paul George áll a nyáron csapatot választó Carmelo Anthony, illetve a sokáig cserepletykákban résztvevő, majd Clevelandbe el is cserélt Kevin Love előtt. A csapatoknál az új Big3-t összerakó Cleveland Cavaliers, a bajnok San Antonio Spurs, illetve némi meglepetésre a Charlotte Hornets foglalják el a dobogó három fokát. A top10-ek sorrendben:

Játékosok: Paul George, Carmelo Anthony, Kevin Love, LeBron James, Shabazz Napier, Kevin Durant, Lance Stephenson, Ray Allen, Blake Griffin, Damian Lillard.

Csapatok: Cleveland Cavaliers, San Antonio Spurs, Charlotte Hornets, Washington Wizards, Dallas Mavericks, Portland Trail Blazers, Oklahoma City Thunder, LA Clippers, Indiana Pacers, Phoenix Suns.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus