Hírmorzsák 2014-12-18 (09:45)

Rondót újra árulja a Celtics, legalább öt csapat megy érte, a Mavs a legkomolyabb érdeklődő. Dirk szerint Kobe generációja legjobb játékosa. Corey Brewer újra eladósorban, három csapat hajt rá. Stephenson iránt kicsi az érdeklődés. Chandler sajnálja Melót. Isaiah Thomas nem azért váltott ügynököt, mert menni akar a Sunstól. Jamal Crawfordot nem érdeklik a pletykák, bárhol eljátszik. Ranadive olyan edzőt akar, aki támadásban jobban kiaknázza a játékosokban rejlő lehetőségeket. A Memphisé a nap statisztikája. McGary 2-3 hétre kiesett sérülés miatt. Boguton elvégezték a Drakula-terápiát. Brook Lopez valószínűleg lehívja jövő évi játékosopcióját. Shved a nyáron visszamenne Európába.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Boston Celtics újra egyre nagyobb hajlandóságot mutat Rajon Rondo elcserélésére. A hírek szerint nincs közel megállapodás az irányítóval kapcsolatban, de komoly tárgyalásokat folytattak az elmúlt napokban a Dallas Mavericksszel és a Houston Rockets-cel is Rondóról - Marc Stein (ESPN) információi szerint a Los Angeles Lakersszel, a New York Knicksszel és a Sacramento Kingsszel is beszélt a Celtics, de a legkomolyabb beszélgetések a Maverickszel zajlottak, akik több első körös picket és Brandan Wrightot ajánlják az irányítóért. Az egyik ligában dolgozó vezető szerint még mindig sokat kér a játékmesterért a Boston, valószínűleg többet is, mint amennyit a csapatok hajlandóak érte adni. Ahogy arra számítani lehetett, inkább a nyugati konferenciába cserélnék a játékost, mint keleti riválishoz.

Marc Stein és Brian Windhorst (mindketten ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves swingmanje, Corey Brewer is visszakerült a cserepiacra. A hírek szerint a Cleveland Cavaliers és a Houston Rockets érdeklődik iránta a legélénkebben, de a Los Angeles Clippers is beszállt a buliba. A lépés nem meglepő, mert hiába jelentette ki nagyjából egy hónapja Flip Saunders, hogy Brewer túl értékes számukra, hogy elcseréljék, nemrég azt is elmondta, hogy a sok sérülés miatt idén valószínűleg újjáépülnek az eredetileg tervezett "retool" helyett - mivel nem nagyon van esélyük a PO-ba jutni, ezért meg sem próbálják azt, inkább a minél jobb drafthelyre mennek rá.

Az előbb említett Wojnarowski jelezte, hogy Lance Stephenson iránt továbbra is nagyon kicsi az érdeklődés, egyelőre nem nagyon sikerül a Charlotte Hornetsnek értékesíteni őt, még az Indiana Pacers-féle szál sem nagyon indult be.

Zach Lowe (Grantland) ligában dolgozó vezetőktől úgy tudja, hogy Brook Lopez le fogja hívni a 16.7 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre, legalábbis erre számítanak a többi csapatnál. A center az elmúlt években folyamatosan lábtöréssel bajlódott, most sincs bevethető állapotban, a Brooklyn Nets pedig elcserélné őt megfelelő ajánlat esetén.

A sérülések rovatba is kerültek ma cikkek, ugyanis alig kezdte meg az idényt év eleji problémái után az Oklahoma City Thunder magasembere, Mitch McGary, újabb 2-3 hetes kihagyásra kényszerül, miután begyulladt a bal sípcsontja. Egyelőre nem tűnik komolynak a gond, de csökkentik a játékos pályán végzett munkáját, így próbálják meg kezelni a sérülést.

A Golden State Warriors ausztrál centere, Andrew Bogut tegnap átesett az ún. Drakula-terápián, a Platelet-rich Plasma kezelésen - saját, vérlemezkékkel feldúsított vérét fecskendezik vissza az adott testrészbe. Valószínűleg nem ez lesz az egyetlen kezelés, amit kapni fog, David Aldridge (nba.com) forrásai szerint egy ugyanilyen beavatkozás vár rá jövő héten is.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy a D-Ligába, a Santa Cruz Warriorshöz irányították Ognjen Kuzmicot.

A Dallas Mavericks centere, Tyson Chandler azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN Dallas), hogy sajnálja volt csapattársát, Carmelo Anthonyt, mert az előző három évben együtt játszottak, és tudja, milyen nagy benne a versenyszellem. Melo mindig nyerni akar, és a mostani gyengélkedés miatt nagyon sokat kap a médiától, hiába tartozik a liga legjobbjai közé. Aláírta új szerződését, és mindenki azt várta, hogy majd új szintre emeli a csapatot, és Chandler szerint ez meg is fog történni idővel.

Szerencsésen kell alakulni a szabadügynökpiacnak, vagy kell 1-2 előkelő draftjog, de az biztos, hogy időbe fog telni, hogy a jelenlegi vesztes együttesből győztest csináljanak. Új edző van, új a taktika támadásban, az egész csapat identitása is más lett, de a center úgy érzi, hogy amíg a játékosok és a csapat körül mindenki megérti, hogy ez egy folyamat, méghozzá nem rövid, addig nem lesz gondjuk. A nehéz időszak azonban most van, a vereségeknél lesz egyre nagyobb a teher, ilyen helyzetben ugyanis mindent sokkal nehezebb elfogadni.

Ha már dallasi nyilatkozatok, akkor itt lehet megemlíteni a gárda német csillagát, Dirk Nowitzkit, aki szintén MacMahonnal beszélt, de Kobe Bryantről. Dirk szerint valószínűleg Bryant generációja legjobb játékosa, aki ellen játszott. Persze ott volt Shaq, aki domináns volt, Tim Duncan nagyszerű kosaras, de nagyon szerette nézni Kobe játékát. A német ikon úgy érzi, soha nem lesz még egy Michael Jordan, de Bryant olyan közel került ehhez, amennyire csak lehet. Mindent tudott a játékról: jó volt a végjátékokban, bárhonnan be tudta dobni, élmény volt közelről végignézni a pályafutását.

A Phoenix Suns hátvédje, Isaiah Thomas nemrég kirúgta ügynökét, Andy Millert, de elmondása szerint ennek nincs köze a csapattal kapcsolatos jövőjéhez - korábban azt nyilatkozta, hogy nem erre számított, mikor aláírt a Sunshoz. Thomas Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, egyszerűen nem bízik már Millerben, ezért történt a váltás - szakmai és személyes okai is voltak. Szerinte nincs igaza azoknak, akik szerint cserét akar kérni. Az igaz, hogy nincs kibékülve a jelenlegi helyzettel, de szerinte ugyanez igaz a csapattársaira is, hiszen hat meccset vesztettek zsinórban, ezzel pedig nem lehet elégedett.

Az plusz érdekesség a történethez, hogy ma a Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Jamal Crawford is megvált Millertől. Crawford Dan Woike-nak (Orange County Register) elmondta, hogy a vele kapcsolatos cserepletykák nem zavarják, és ugyan szíve szerint maradna a Clippersnél, ettől függetlenül bárhol tudja hozni ugyanezt a szintet, amit jelenlegi csapatánál.

A Memphis Grizzliesé a nap statisztikája: 2000/01 és a Milwaukee Bucks óta ők az első csapat, amely egymás utáni napokon megverte az aktuális tabellaelsőt, majd a címvédőt is - az is igaz, ez a párosítás nem sokszor fordulhatott elő.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive kedden beszélgetett James Hammel (ESPN) Michael Malone vezetőedző menesztéséről, és elmondta, hogy olyan edzőt keresnek, aki olyan rendszerben játszatja a játékosokat, hogy támadásban is képesek legyenek megmutatni a bennük rejlő lehetőségeket. Ranadive szerint a védekezés remek dolog, de védekezésre és támadásra egyaránt szükségük van. Eddig a szabályok voltak az elsődlegesek - ezt is kellett tenniük, hiszen teljes káosz volt a klub körül -, most azonban az értékeket kell előtérbe helyezni. Olyan támadójátékra van szükségük, amely nem betanított, sokkal inkább a védekezés leolvasása és az adódó lehetőségek szerint alakul, szabadszelleműbb, mint amit Malone irányítása alatt használtak.

Ranadive egyébként szinte mindent megtett, hogy Malone távozzon, Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint többször is megpróbálta megmondani az edzőnek, hogy kit játszasson. Egy eset lett publikus: múlt szombaton kezdett Ryan Hollins, miután édesapja meghalt - ezt is a tulaj javasolta az edzőnek, de ezzel Malone egyet is értett.

A RealGM forrásai szerint Alexey Shved nagyon reménykedett abban, hogy az NBA-ben folytatja majd pályafutását, de olyan kevés lehetőséget kapott, hogy erősen fontolgatja, hogy a nyáron visszatér Európába. Lejár a szerződése az idény végén, és állítólag több millió dolláros ajánlatai vannak az öreg kontinensről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus