Hírmorzsák 2014-12-18 (21:15)

A legújabb fejlemények Rondo elcserélésével kapcsolatban: ajánlatot tett a Mavs mellett a Lakers is, a Rockets Rondótól függetlenül is lépni fog holnapig, a játékos pedig jól érzi magát Bostonban. Payton nem akar Rondo lenni, csak játékának bizonyos elemeit akarja átvenni. A Knicksnél mindenki vihető Melón kívül. Anthony nem bánja, hogy nem a Bullshoz igazolt a nyáron, nem foglalkozik már ezzel, csak előre tekint. Batum maradna Portlandben.

Természetesen egész nap Rajon Rondo körül forogtak a hírek. Steve Bulpett (Boston Herald) írta meg, hogy a GM Danny Ainge végleg feladta annak az esélyét, hogy az irányító mellé szerezzen egy másik sztárt, így maradásra bírja a játékmestert hosszútávon is, a Herald újságírója szerint azonban nincs akkora érdeklődés Rondo iránt, mint amivel Ainge számolt előzetesen.

Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy Rondo a Houston Rocketsnél és a Dallas Mavericksnél kész hosszabbítani, amennyiben valamelyik együtteshez cserélik a kettő közül. A két együttes közül a Rockets szinte biztosan felhasználja a holnap estig a Jeremy Lin miatt keletkező 8.4 milliós TPE kivételüket - azért teszik meg mindezt, mert így február 19-én, még a deadline előtt cserélhetővé válik az az ember, akit most szereznek. A Dallas a hírek szerint megtette ajánlatát a reggel már megírt Brandan Wright és első körös pickek csomaggal, de Gary Washburn (Boston Globe) úgy tudja, Jae Crowder neve is felmerült a tárgyalásoknál.

Ahogy azt reggel is megírtuk, a Los Angeles Lakers is bejelentkezett Rondóért, de Berger szerint ők sokkal inkább nyáron lehetnek opció az irányító számára, ha szabadügynökként aláír hozzájuk. Ettől függetlenül Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint az aranysárga-lilák is megtették ajánlatukat: Steve Nash-t és több draftjogot adnának Rondóért.

Maga az érintett éjszaka azt nyilatkozta a riportereknek, hogy nem tudja, hányszor kell még elmondania ugyanazt, a csapattal kapcsolatos érzései, véleménye nem változott a média nap óta. Élvezi az életet. Nagyon jól érzi magát a jelenlegi Celtics-kerettel, fiatal, azt csinálhatja, amit szeret. Egy álma vált valóra, nem nagyon panaszkodhat semmi miatt. Ainge az egyik helyi rádióműsorban elmondta, semmi különös nincs az idei évben - már a Rondo-pletykákkal kapcsolatban -, több csapattal is beszélnek, de ez minden idényben ugyanígy van.

Rondóhoz sokszor hasonlítják az Orlando Magic irányítóját, Elfrid Paytont, aki Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elárulta, ez van, az emberek csak a munkájukat végzik azzal, hogy két játékos játékát egymáshoz mérik, ő azonban meg sem próbál Rondo lenni, csak játékának bizonyos részeit akarja átvenni. Payton szerint a Celtics játékmestere nagyon jó játékos, sikeres is, hiszen nyert már egy gyűrűt, de ettől függetlenül tényleg nem akarja másolni, csak azt akarja átvenni, amit tud hasznosítani.

A Rondo-pletykák peremén megjelent a New York Knicks is, igaz, sok esélyük nincs a megszerzésére - ettől függetlenül Ian Begley (ESPN New York) úgy tudja, a Knicks ezen a héten nagyon sokat beszélgetett más csapatokkal egy-egy potenciális cseréről. Ez a hír egybevág Howard Beck (Bleacher Report) hét eleji cikkével, amelyben azt írta, Carmelo Anthonyn kívül mindenki vihető a Knickstől.

Ha már szóba került Carmelo Anthony, akkor folytassuk vele: a sztár Fred Kerberrel (New York Post) beszélgetett, és elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy nem a Chicago Bullshoz írt alá a nyáron - a két csapat hajnalban összecsap egymással. Melo szerint nem kérdezgetheti magától, hogy mi lett volna, ha máshova szerződik, mert ha elkezdi megkérdőjelezni a saját döntéseit, az mentálisan teljesen tönkretenné. Ami történt, megtörtént, nem gondolkodik rajta többet. Ez már a múlt, és eszébe sem jut ezen a dolgon polemizálni.

Melo hisz abban, hogy a csapat hamarosan több jó játékost is szerez majd mellé, így több segítsége lesz és jobb eredményeket is elérhetnek, de azt is elmondta, hogy egyelőre ezen sem agyal túl sokat, hiszen 55 meccs még hátra van az alapszakaszból. Sem a mostani, sem a következő off-szezonra nem gondol. Anthony szerint a legfontosabb, hogy hinnie kell. Soha nem adta fel az életben és pályafutása során sem. A jelenlegi helyzet nem az, amire számítottak, de hinnie kell abban, hogy jobb lesz majd egyszer, és folytatnia kell a munkát, amit megkezdett. Azon már nem tudnak változtatni, ami megtörtént, csak azzal kell foglalkozniuk, hogy mi lesz a jövőben.

A Portland TrailBlazers francia kiscsatára, Nicolas Batum Shams Charaniával (RealGM) beszélgetett, és elmondása szerint ugyan elgondolkodott azon, milyen lenne a San Antonio Spursnél játszani, ám jelenleg nem látja okát annak, hogy elhagyja a Blazerst. Batum szerint nagyon sok idő van még addig - 2016 nyarán választhat majd új csapatot -, nincs is nagyon értelme még ezen gondolkodni, de miért ne maradna Portlandben?! Hét éve van már a csapatnál, nem nagyon tudna indokot mondani, miért távozna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus