Hírmorzsák 2014-12-19 (10:30)

Rajon Rondót a Mavshez cserélték. Stephensont egyelőre nem adja a Hornets, hagyják, hadd gyógyuljon meg teljesen. Melónak többen is azt javasolják, üljön ki hosszabb időre térde miatt. Phil Jackson szerint jó volt a Tyson Chandler-csere. Thibodeau és Hinrich is magasztalta Jimmy Butlert ma hajnali 35 pontja után. Larry Sanderst egy meccsre eltiltották, már le is töltötte. Kobe talán elgondolkodna a folytatáson, ha 2016-ig szereznek egy szupersztárt.

Hajnalban megtörtént a Rajon Rondo-csere: a Boston Celtics a Dallas Maverickshez küldte irányítóját Dwight Powell-lel együtt Brandan Wrightért, Jae Crowderért, Jameer Nelsonért, egy első körös és egy második körös draftjogért. Hogy beférjenek a 15-ös keretbe, a Boston kitette keretévől Vitor Faveranit. Az első körös pickről annyit tudni, hogy a 2015-ös drafton akkor kapja meg a Celtics, ha 4. és a 14. hely között van - tehát ha PO-ba jut a Mavericks, akkor sem megy át, illetve ha Top3-ba kerülnének a lotteryn, akkor sem. Ha ez nem teljesül, akkor a 2016-os drafton már csak Top7 védettség lesz rajta, tehát ha nyolcadiknál rosszabb lesz a pick, akkor megy Bostonba, valószínűleg ez lesz az az év, amikor ténylegesen megkapja a Celtics.

Chris Broussard és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) forrásai szerint a Charlotte Hornets viszont úgy döntött, hogy egyelőre megtartják Lance Stephensont, olyan gyenge ajánlatok jöttek rá. A Hornetsnél abban reménykednek, hogy elhúzódó ágyéksérülése miatt nem teljesen 100%-os egyelőre, így javulni fog teljesítménye, úgyhogy a tervek szerint most hagyják pihenni, hadd gyógyuljon meg, aztán megnézik, hogy teljesen egészségesen illik-e a Hornets játékába, vagy legalább vissza tudják-e állítani korábban vélt, a jelenleginél jóval magasabb csereértékét.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Nick Friedellnek (ESPN) nyilatkozott, és elmondta, többen is azt javasolták neki, hogy fejezze be erre az idényre, vagy legalább üljön ki pár hetet térdsérülése miatt. Megpróbál okosan dönteni, de nagyon nehezen veszi rá magát erre amiatt, ahogy alakul jelenleg az idényük. Abban reménykedik, hogy párnapos folyamatos kezeléssel is rendbe jön térde, mert nem igazán tudja, mi lenne a legjobb gyógymód. Egyik nap nagyon jól érzi magát, mindent meg tud csinálni, egy másik nap pedig alig tud felugrani dobásnál, ez teljesen random módon váltakozik.

Anthony "főnöke", Phil Jackson közben twitteren Chris Sheridannel váltott pár szót. Az újságíró szerint óriási baklövés volt a Tyson Chandler-csere, Jackson azonban azt válaszolta, ő teljesen jónak értékeli. A center nagyon jól illik a Dallasba, náluk három megszerzett játékos is játszik. Nagyon rosszul indult a szezonjuk, sok volt a sérültjük, de ezen Chandler sem tudott volna változtatni, és a Knicks elnöke szerint egy-egy cserét 4-5 év múlva lehet igazán értékelni. Sheridan azzal zárta a vitát, hogy a Knicks teljesítménye szégyenteljes.

A Knicks ma hajnalban találkozott a Chicago Bullsszal, akik le is győzték a New York-iakat, nem kis mértékben Jimmy Butler 35 pontjának köszönhetően. A találkozót követően Tom Thibodeau vezetőedző azt mondta, hála Istennek, hogy náluk van Butler. Fontos kosarakat szerez, jól védekezik, sok büntetőt harcol ki, másoknak is megteremti a helyzeteket, önzetlenül játszik és mindig keményen odateszi magát. Ami Thibodeau szerint fontos még, hogy egyetlen labdabirtoklás erejéig sem pihen. Butler csapattársa, Kirk Hinrich azt mondta, Butler játszik olyan jól, mint bárki a ligában, az egész szezonban nagyon fontos volt számukra a jelenléte, és nem is tudja, hol tartanának nélküle.

A tegnap hajnali Milwaukee Bucks - Portland TrailBlazers összecsapáson Larry Sanders hátulról meglökte Nicolas Batum hátát, ami miatt a Blazers francia kiscsatára nagyot esett. A liga egy mérkőzéses eltiltást rótt ki a Bucks centerére, amit le is töltött ma hajnalban a középjátékos, nélküle is nyert azonban a Milwaukee a Sacramento Kings vendégeként.

Baxter Holmes (ESPN) kérdezte arról a Los Angeles Lakers sztárját, Kobe Bryantet, hogy ha Kevin Durant vagy bármelyik másik szupersztár aláírna az aranysárga-lilákhoz 2016 nyarán, akkor folytatná-e pályafutását. Bryant azt mondta erre, hogy nem tudja, talán elgondolkodna rajta, de megint elismételte, amit korábban: ez az ő döntése lesz. Ha játszani akar, játszik, ha nem, nem. Ha nem akar minden nap megszakadni azért, hogy a lehető legjobban készüljön fel fizikailag és mentálisan is a meccsekre, nem fog tovább játszani. Durant nemrég dicsérte Kobe-t, erre azt mondta, hogy nagyra értékeli a Thunder kiscsatárának szavait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus