Hírmorzsák 2014-12-19 (21:00)

Durantnek bokaficama van, a következő meccsen már játszik. Jeff Green iránt érdeklődik a Clippers, a Grizzlies és a Pelicans - egyelőre hiába. A Mavs tűnik befutónak Jermaine O'Nealért. A Rockets közel áll Corey Brewer megszerzéséhez. Rivers szerint nem cserélik Crawfordot, de érdeklődnek Ray Allen iránt. Van Gundy szerint gyors, atletikus játékosokra van szükségük. Jimmy Butler nem akar sztár lenni. A Pelicans kitette keretéből Mekelt. Darko Milicic első kickbox-meccse (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant 30 pontot dobott a Golden State Warriors elleni meccs első félidejében, de a második negyed utolsó másodperceiben egy betörésnél rálépett Marreese Speights lábára és kifordult a jobb bokája. Megcsinálták a röntgent és szerencsére nincs nagyobb baj, csak egy bokaficamról van szó. Durant azt mondta, eleinte ideges volt, aztán ahogy ráállt, érezte, hogy nincs gond. Óvatosságból megcsinálta a röntgent, a viszont terv az, hogy játszik már a következő összecsapáson is, de majd meglátja, milyen állapotban lesz holnap reggel. Elmondása szerint meg kellett arról győzniük, hogy ne menjen vissza, mert játszani akart, a csapat azonban óvatosságból nem küldte már vissza.

Ellentmondó információk jöttek ki tegnap este Jeff Greennel kapcsolatban. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Boston Celtics egy első körös pickért elcserélné a kiscsatárt, Jeff Zilgitt (USA Today) azonban azt írta, hogy Danny Ainge-ék visszautasították a Memphis Grizzlies, a Los Angeles Clippers és a New Orleans Pelicans érdeklődését is Green irányába. Szintén Zilgitt jelentette még tegnap, a Rajon Rondo-csere előtt, hogy az irányítóért és Greenért Jordan Hillt és egy első köröst ajánlott a Los Angeles Lakers, természetesen erre is nemet mondott a Boston.

A Rondo-cserével egyébként a Mavs két legyet üthet egy csapásra, Marc Stein (ESPN) információi szerint ugyanis ezzel a lépéssel elég nagy előnybe kerültek a Jermaine O'Nealért folytatott küzdelemben, komoly sanszuk van arra, hogy leigazolják a veterán centert. A Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors is reménykedik még, de Stein szerint a Mavs elég egyértelmű befutónak tűnik.

Szintén a Rondo-cseréhez tartozó részletek: a Celtics az előző idényben még három első köröst kért az irányítóért. A Lakers Steve Nash-t, a Rockets által odaadott első köröst, illetve egy második köröst ajánlott. A Brooklyn Nets is bepróbálkozott, de nem tudtak olyat ajánlani, ami tetszett volna a Bostonnak. A New York Knicks 2018 előtt nem adhatott első köröst, ők ezzel ki is estek a rostán.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint a Houston Rockets egyre közelebb áll ahhoz, hogy megszerezze Corey Brewert a Minnesota Timberwolvestól. Mint ismert, a texasiak még ma nyélbe akarnak ütni egy üzletet a 8.4 milliós TPE-jükkel, hogy a most megszerzett játékosokat esetleg még tovább tudják cserélni a deadline előtt. Brewer hasznos lehet játékosként is a Houstonnak, de Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy Ronny Turiaf is a Rocketshez költözhet, márpedig neki csak szerződésként van jelentősége, hiszen ő ebben az idényben nem játszik, miután nemrég megműtötték csípőjét.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Arash Markazinak (ESPN Los Angeles) elmondta, hogy nem olvas semmit, és tegnap hallott egyáltalán arról először, hogy Jamal Crawfordot el akarnák cserélni. Szerinte teljesen fölösleges erről a dobóhátvédet kérdezni, semmi alapja nincs ezeknek a pletykáknak. Ray Allennel kapcsolatban azt mondta, hogy jó játékosnak tartják, márpedig egy jó játékossal több mindig elfér a csapatban, úgyhogy egyértelműen megerősítette: még mindig érdeklődnek Allen iránt.

A Detroit Pistonsnál Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (nba.com) elmondta, 5-21-gyel állnak, nem kell hozzá nagy tehetség, hogy valaki megmondja, nagyon sok csapattal beszélgetnek cserékről. SVG szerint olyan játékosokra van szükségük, akik nagy energiával játszanak, és itt ki is emelte, hogy gyors, atletikus embereket kell szerezniük, mert a lassú játékosok soha nem lesznek energikusak. Van Gundy úgy érzi, hogy a játék sokkal szélesebb területen játszódik jelenleg, mint korábban, nekik pedig nagy problémáik vannak védekezésben, állandóan egy lépéssel le vannak maradva. Olyan emberek akar szerezni, akik robbanékonyak, magasak, hosszú karjaiak vannak, nagyobb területeket képesek levédekezni.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler a csapat hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, nem akar sztár lenni, csak egy jó kiegészítő egy nagyon jó csapatban. Azt csinálja, amire éppen szükségük van: pontot dob, pattanózik, helyzetbe hozza a társakat, védekezik, ez a dolga. Szerinte nagyon könnyű helyzetben van az önbizalmával kapcsolatban, hiszen a csapattársai is nagyon bíznak benne. A pontszerzéssel kapcsolatban azt mondta, hogy jól teljesít, de a társai nagyon jó helyeken találják meg, jó ütemben, neki nincs túl nehéz dolga a befejezésekkel. Soha nem ő volt a legjobb játékos a csapatában, és valószínűleg soha nem is lesz az, de mindig mindent megtett a sikerért, bízott önmagában, nem adta fel soha, így most a Chicago Bullsnál játszhat.

A New Orleans Pelicans kirakta keretéből Gal Mekelt.

A végére pedig Darko Milicic, aki megkezdte kickbox-karrierjét - egy vereséggel, a második negyed elején ugyanis egy sípcsontsérülés miatt leléptették:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus