Hírmorzsák 2014-12-21 (13:30)

Háromcsapatos csere a Rockets, a Sixers és a Minnesota között, Corey Brewer Houstonban. A Kings és a Nets Deron Williamsről beszélgetnek. Turiaf és Garcia is szabadlistán. Cuban szerint fiatalabb lett a mag, ami köré hosszútávon is építkezhetnek. Rondo optimista, reményei szerint is együtt marad ez a Mavs. Nelsont nem vásárolja ki a Boston, de már beszélgettek a hogyan továbbról. Kahwi Leonard kezében elszakadt egy szalag, határozatlan ideig nem játszik. A Cavsnél többeknek is gondja van David Blatt-tel. Lin elvállalná pár meccsnyerő dobást, de tudja, hogy ezeket Kobe kapja majd mindig. Silver szerint nincs tankolás, amit a Philly csinál, az teljesen legitim.

Egy háromcsapatos csere történt még pénteken, amelyben a Houston Rockets, a Philadelphia Sixers és Minnesota Timberwolves vett részt. Corey Brewer és Alexey Shved kerültek a texasiakhoz, Troy Daniels, a Kings 2015-ös második köröse (50-60 védett) és a Houston 2016-os második köröse (31-45 védett) ment Minnesotába a Rocketstől, a Timberwolves Ronny Turiafot küldte a Philadelphiához, míg a Rockets a 2015-ös második körös draftjogát és Serhiy Lishchuk játékjogát küldte még a Sixersnek.

Hogy a Houston beférjen a 15 fős maximális keretlétszámba, Francisco Garciától meg kellett válniuk, ő már szabadlistán van. A francia középjátékos, Turiaf sem sokáig volt új csapatánál, őt is kitette már waiverre a Sixers - ő egyébként is befejezte az idényt csípőműtétje miatt.

A Sacramento Kings és a Brooklyn Nets egy Deron Williams köré épülő cseréről beszélgetnek Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint. A Kings Derrick Williamst, Jason Thompsont és Darren Collisont küldené a Netshez, de a Kings szeretné még Mason Plumlee-t is Deron mellett, ez pedig komoly akadály egyelőre a csere beteljesülésében. Az utóbbi két idény miatt nincs túl jó viszony Deron és a Nets között, a váltásnak mindkét fél örülne a hírek szerint - szerződése egyébként 2017-ig tart, a következő két idényben pedig 43 millió dollár fölött keres, a csapat ezért is akar tőle megválni. A The Brooklyn Game értesülései szerint egyébként jelenleg nem tárgyal a két együttes, de bármikor újrakezdhetik a beszélgetéseket, nincs még lejátszva, hogy nem lesz ebből tranzakció, bármennyire nem szeretné Plumlee-t feláldozni a Nets.

A Rajon Rondo-cseréről természetesen még nagyon sokat és sokan beszéltek az elmúlt két napban. A leginkább érintettek közül a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban elmondta, az irányítót olyan játékosnak tartja, aki köré fel lehet húzni egy csapatot, de erre nincs is feltételnül szükség egy olyan együttesnél, ahol ott van mellette Monta Ellis és Chandler Parsons, erre a három játékosra hosszabb távon is tudnak építeni. Cuban szerint korábban 35 éves volt a "fiatal" mag, ami köré építkeztek, ez most 28-29 év, és ezt a magot akarják együtt tartani.

Rondo annyit mondott, hogy nagyon izgatott és optimista azzal kapcsolatban, hogy a Mavshez került. Azzal, hogy ott van Ellis és visszaszerezték Chandlert, a jövő is fényesnek tűnik. Megpróbál olyan gyorsan újabb bajnoki címet szerezni, amilyen gyorsan csak tud, aztán reménykedik benne, hogy ezt a keretet többé kevésbé együtt lehet tartani hosszútávon is.

A RealGM forrásai szerint a Boston Celtics már elkezdett tárgyalni Jameer Nelsonnal arról, milyen minőségben tudja majd segíteni a csapatot, mi lehet majd a szerepe, és mire számíthat még a februári cserehatáridő lejárta előtt, kivásárlás viszont egyelőre nem került szóba. Nelson két évre írt alá a Dallashoz, egy potenciális bajnokesélyes gárdához, ahonnan most egy olyan alakulathoz került, amelynél még az sem biztos, hogy egyáltalán PO-ba jut. Ettől függetlenül a hírek szerint Nelson nem elégedetlenkedik, ezt a kihívást is felvállalja, még ha a Mavshez a gyűrű reményében is igazolt.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard megint kihagy néhány meccset, ugyanis elszakadt a jobb kezében egy szalag. A hivatalos verzió szerint nem tudni, mennyi időt kell pontosan kihagynia az előző döntő MVP-jének, de a Spurs nem nagyon aggódik a sérülés komolysága miatt.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnél gondok lehetnek, miután a játékosok egy része vagy közömbös a vezetőedző, David Blatt irányába, vagy alkalmanként kifejezetten idegesíti őket a tréner. A forrás szerint többen sokkal jobb kapcsolatot ápolnak a segédedzővel, Tyronn Lue-val, miután utóbbi volt játékos és több éve a ligában van már edzőként is, jóval jobban ismerik már őt. Blatt több dolgot is elvetett már az általa az off-szezonban erőltetett Princeton támadási rendszerből, és folyamatosan próbálgatja a különböző felállásokat, rotációkat, ez sem igazán tetszik többeknek.

Szombaton hajnalban Kobe Bryant újabb potenciális meccsnyerő dobást hagyott ki - sorozatban 12. ilyen rontott dobása volt, ha egyenlítésről vagy a vezetés átvételéről volt szó a negyedik negyedek és a hosszabbítások utolsó 5 másodpercében. Csapattársát, Jeremy Lint kérdezték erről, aki azt mondta, hogy szerinte a Thunder elleni meccsen nagyon jó helyzetből vállalhatott Kobe, idő kérdése lesz, és ezeket újra be fogja dobálni, számtalan alkalommal megtette már ezt korábban. Ő is szeretne elvállalni ilyen kulcsdobásokat, de megérti, hogy Bryant ezeknek a királya, ő fogja eldobni ezeket mindig, és rá is fog érezni, hogyan legyenek ezek a vállalások sikeresek, ezért az Kobe, aki. Maga az érintett is azt mondta, hogy az Oklahoma City ellen olyan dobása volt a végén, amit akart.

A liga komisszárja, Adam Silver Andy Katz-cal (ESPN) beszélgetett, újfent a tankolás volt a téma. Úgy érzi, a köztudatban nagyobb a füstje ennek a dolognak, mint a lángja, mert szerinte egyetlen csapat sem akar veszíteni. Egyetlen játékos sem lép úgy pályára, hogy ki akar kapni. Ami a menedzsmentet illeti, szerinte mindenhol legitim módon működnek a vezetőségek. Nagyon nehéz a ligában nyerni, és ennek megfelelően elég összetett is a siker titka. Szerinte ami a Philadelphiánál történik, az olyan, mintha egy tweetben akarnánk összesűríteni egy hosszabb dolgot. Ha csak az jelenlik meg az újságcikkekben, hogy "legyél rossz ahhoz, hogy utána jó lehess", akkor megérti a dolog fogadtatását, de ez nem ilyen egyszerű, hogy ilyen röviden lehetne róla beszélni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus