Hírmorzsák 2014-12-22 (13:30)

Kobe fáradt, lehet, hogy kap pár meccs pihenőt. Westbrook most gyengébb volt a végjátékban, de kritikusainak üzent egyet. Durant a jobb bokája miatt megint nem játszott, szerda hajnalban már lehet, hogy pályára lép. Joerger szerint Koufos kezdő szintű center az NBA-ben. Shumpert vállát nem kell megműteni, pár hét múlva vizsgálják meg újra. Többen megkeresték a Sunst, a három hátvéd közül egy távozhat. Stephenson a Pacers-játékosok között nem túl népszerű. A Pistons is feladta az évet, csak a hosszútávú célokra koncentrálnak. Karl az első számú jelölt a Kingsnél, Mark Jackson nem lesz a Sacramento vezetőedzője. Stevens elkötelezett a Celtics iránt, nem akar távozni. D-Liga (Adams, Stokes, Dawkins, Kirk, Jerrett)

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a legutóbbi, Sacramento Kings elleni találkozón ugyan szerzett 25 pontot, de mindezt 8/30-as mezőnymutatóval és volt még 9 eladott labdája is. Az összecsapás után Byron Scott vezetőedző azt mondta, gondolkodik azon, hogy Kobe-t pihentesse a közeljövőben legalább egy meccs erejéig, a sztár pedig egyetértett a trénerrel. Bryant szerint nem sok lehetőség maradt hátra, a pihentetésnek pedig lenne is értelme, mert fáradt és fáj is szinte mindene. Azt is hozzátette a játékos, hogy a másik oldalról viszont szeretné a 82 meccset végigjátszani, mert az emberek a nehezen megkeresett pénzüket arra költik, hogy lássák a csapatot abban reménykedve, hogy ő is pályára lép, ezt is figyelembe veszi minden egyes este.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant már a második meccsét hagyta ki hajnalban a New Orleans Pelicans ellen, miután szerda hajnalban kiment a jobb bokája a Golden State Warriors elleni meccsen. Anthony Slater (The Oklahoman) forrásai szerint jobban van Durant bokája, de annyira nem csökkent a fájdalom, hogy pályára tudjon lépni. A kiscsatár állapota day-to-day, és van rá esély, hogy már kedden - magyar idő szerint szerda hajnalban -, a Portland TrailBlazers elleni divíziórangadón is ott lehet a parketten társaival.

A Thunder egyébként kikapott a Pelicanstől, Russell Westbrook pedig ezúttal nem volt jó a végjátékban - talán először ebben az idényben. Az OKC sztárja azt nyilatkozta a meccs után, hogy mikor nyolc meccset nyertek zsinórban, senki nem szólt egy szót sem, hogy nem passzol, úgyhogy most sem nagyon akar hallani egy hangot sem. Azért fizetik, hogy folyamatosan támadjon, próbáljon betörni, pontot szerezni, kialakítani és befejezni helyzeteket. Ha kihagyja a dobást, kihagyja, de együtt tud élni a gondolattal, bármi is történik.

Tegnap este összecsapott a Memphis Grizzlies is a Cleveland Cavaliersszel - a dolog azért is volt érdekes, hiszen a legutóbbi hírek szerint a Cavs a memphisiek cserecenterét, Kosta Koufost szeretné megszerezni. Dave Joerger, a Grizzlies vezetőedzője elmondta, megérti, miért érdeklődik a görög középjátékos iránt a Cleveland, ugyanis szerinte Koufos kezdő szintű center. Azt nem akarja megmondani, hogy 8 vagy 10 csapatban kezdhetne, ezt nem az ő dolga megítélni, de legit kezdő szerinte az NBA-ben, és az egyik, ha nem a legjobb csapattárs a ligában.

A New York Knicks dobóhátvédje, Iman Shumpert a New York Daily News újságírójával közölte, nem kell megműteni sérült vállát - december 12-e óta nem játszik Shumpert, pár hét múlva vizsgálják meg állapotát. Shumpert elmondása szerint olyan gyorsan vissza akar térni, amilyen gyorsan csak lehet, de ez egy gyógyulási folyamat, nem lehet siettetni. Jobban érzi már magát jóval, mint egy héttel ezelőtt, és nem kell semmilyen gyógyszert szednie, csak jegelnie kell vállát. Nem fáj a testrész, ha csak járkál, nem kell felkötnie sem, csak erősítenie kell az izmot, hogy ne ugorjon ki megint a válla. Megvárja, amíg az orvosok azt mondják, teljesen meggyógyult, mert csak ekkor érzi majd magát komfortosan a pályán, csak így tud belemenni az ütközésekbe.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint több együttes is megkereste a Phoenix Sunst, hogy mibe kerülne az, hogy felbontsák ezt a három hátvédes rendszerüket. A legnagyobb érdeklődés valószínűleg Goran Dragic iránt van, hiszen ő lejáró szerződéssel rendelkezik, valószínűleg őt lehet a legkönnyebben megszerezni, és a Houston Rockets kívánságlistáján is ő áll például az első helyen. Mellette Isaiah Thomas sem túl boldog, ezt le is nyilatkozta az utóbbi hetekben, hónapokban többször is, ráadásul nemrég ügynököt is váltott.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a hétvégén több Pacers-játékost is megkérdeztek arról, mennyire kellene rámozdulnia a csapatnak Lance Stephenson visszaszerzésére, de a válaszok finoman szólva sem voltak biztatóak. Emiatt lesz nehéz dolga a Charlotte Hornetsnek, ha értéket akar kapni a dobóhátvédért, hiszen az Indiana az előző idény végére teljesen elfogyott fejben is, Stephenson pedig rekord idő alatt tette tönkre a Hornets csapategységét.

A Minnesota Timberwolves után a Detroit Pistons is feladta ezt az idényt. Stan Van Gundy azt nyilatkozta Keith Langlois-nak (Pistons.com), hogy egyértelműen a jövő már a prioritásuk. A célok nem változtak: bajnokesélyes csapatot akarnak felépíteni, de nem fogják feláldozni a jövőt azért, hogy ebben a szezonban pár győzelemmel többet szerezzenek. Még mindig nyerni akarnak a lehető legtöbb mérkőzésen, nem fognak vereségekre játszani, de a személyi változtatások terén csak a hosszútávú eredményességet fogják szem előtt tartani.

Aaron Bruski (Pro Basketball Talk) forrásai szerint a Sacramento Kings első számú jelöltje George Karl a vezetőedzői posztra, hiába nyilatkozták azt, hogy Tyrone Corbinnak esélye lesz ebben az idényben végig irányítani az együttest. Bruski úgy tudja, egyetlen dolog van, ami Karl ellen szól: a Kingsnél úgy gondolják, a 2012/13-as szezon legjobb edzőjének megválasztott tréner 5 millió dollár környékén kér majd évente, ennyit pedig nem akarnak neki adni. Bruski azt is leírta cikkében, hogy Mark Jackson kinevezésére semmi esély nincs, a vele való találkozásnak csak annyi értelme volt, hogy a jelenleg szakkommentátorként dolgozó szakember neve a címlapokra került, a csapat pedig Karl felé jelezte ezzel, mást is figyelembe vesznek.

Az Indiana egyetem szurkolói körében elkezdődtek a pletykák, hogy esetleg a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens lesz náluk a következő tréner, de Stevens Paul Flannerynek (SB Nation) elárulta, esze ágában sincs otthagyni a Celticset. Ez a jelenlegi munkája, imádja, amit csinál, a csapatot, a lehetőséget, hogy felépíthet valamit, és nem akar távozni az együttestől. Egyszer már otthagyott egy csapatot - a Butler egyetemet -, ezt még egyszer nem akarja megtenni, úgyhogy amíg bíznak benne a vezetők és szeretnék, hogy ő irányítsa a Bostont, addig meg is fogja ezt tenni, teljesen elkötelezett a franchise iránt.

D-Liga mozgások is voltak tegnap. A Memphis Grizzlies Jordan Adamst és Jarnell Stokest is visszahívta az Iowa Energytől. A Miami Heat a Sioux Falls Skyforce-tól rendelte vissza Andre Dawkinst. Alex Kirk a Canton Charge-tól újra visszakerült a Cleveland Cavaliershez. Az Oklahoma City Thunder pedig az Oklahoma City Blue-tól hívta vissza Grant Jerrettet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus