Hírmorzsák 2014-12-23 (21:15)

A Kings-Nets beszélgetéseknek vége. Brook Lopez wookie akar lenni a következő Star Wars filmben. A Sixers azt akarja, hogy Kirilenko megjelenjen a csapatnál - különben ők is és a liga is büntetni fogják a játékost. A Philly szerződést köt Malcolm Thomasszal. Josh Smith-ért minden PO-csapat bejelentkezett. Rondo és Cuban is nagyon szeretné, ha hozzájuk igazolna Smith. Jermaine O'Neal valószínűleg a Dallast választja. A Suns Thomast cserélné el leginkább, nem Bledsoe-t vagy Dragicot. McRobertset megműtötték, vége az idényének. Kawhi Leonard kézsérülése súlyosabb, mint először gondolták.

A pár napja meglebegtetett Deron Williams - Sacramento Kings házasságból Chris Broussard (ESPN) információi szerint nem lesz semmi, ugyanis az újságíró úgy tudja, a Kings célja nem az irányító volt, hanem Mason Plumlee, őt pedig nem adja a Brooklyn Nets, így gyakorlatilag a beszélgetések befejeződtek a két együttes között.

Ha már szóba került a Nets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy centerük, Brook Lopez Andy Katz-cal (ESPN) beszélgetett, méghozzá arról, hogy szívesen vállalna szerepet a következő Star Wars filmben. Lopez azt mondta, hogy Wookie szeretne lenni, nem kell, hogy az arcát mutassák, vagy legyen bármiféle szövege, hogy bármilyen színészi tehetséget kelljen mutatnia. George Lucasnak azt üzente, hogy nem fog semmit sem elrontani.

Az is részben a Netshez tartozik, hogy az általuk a Philadelphia Sixershez cserélt Andrei Kirilenko egyelőre nem jelent meg új csapatánál, márpedig Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Philly azt szeretné, ha az orosz csatlakozna a kerethez. A csere után úgy volt, hogy kiteszik keretükből Kirilenkót, ám most úgy tűnik, meg akarják tartani - legalább egy ideig. Ha nem jelenik meg a játékos a Sixersnél, akkor a csapat és a liga is megbüntetheti emiatt.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Wojnarowski szerint hamarosan újra szerződést kötnek Malcolm Thomasszal. A játékos idén már járt a Sixersnél, és Ronny Turiaf helyére érkezik majd - őt szabadlistára teszi a Philly.

Szintén az előbb említett Broussard jelentette, hogy Josh Smith-nél bejelentkezett az összes PO-os, vagy a rájátszással egyáltalán kacérkodó együttes, bár a legtöbben csak kötelességből, tudják, hogy nincs esélyük leigazolni. Egyetlen kivétel van: Smith volt csapata, az Atlanta Hawks, ők nem kérnek az erőcsatárból.

Bár a Houston Rockets tűnik befutónak, a Dallas Mavericks is mindent megpróbál, hogy megszerezze Smith-t. Rajon Rondo Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy minden nap beszélnek barátjával, és mivel elcserélték rá Brandan Wrightot, így Tyson Chandlert leszámítva minden magasemberük inkább a kinti dobásokban jeleskedik. Szükségük lehet egy atletikus négyesre, tudnák használni, mert Rondo szerint Smith nagyon sok mindenben segítség lehet: pattanózik, védekezik, képes helyzeteket kialakítani. Szerinte bármelyik együtteshez megy, jól illik majd oda Smith, de náluk különösen jó lehetne.

A Dallas tulajdonosa, Mark Cuban is megerősítette, hogy érdeklődnek Smith iránt. Szerinte a játékos borzasztóan tehetséges, és olyan kosaras, amilyet szeretnek a csapathoz vinni: rossz a megítélése, és az ilyen játékosokból szeretik kihozni az igazi énjüket, mint például Monta Ellis, Jerry Stackhouse vagy Jason Terry esetében tették.

Szintén kapcsolódik a Mavshez, hogy Jermaine O'Neal twitteren jelezte, a család fontosabb lesz számára csapatválasztásánál, mint az, hogy kivel milyen kapcsolatba került korábban. Ez egyrészt azt sejteti, hogy ebben az idényben még visszatér a magasember, másrészt mivel Dallasban él, régóta szeretne a környéken játszani, és a csapat is szeretné leigazolni, így esetében szinte biztos, hogy a Maverickshez fog aláírni - várhatóan januárban.

Zach Lowe (Grantland) ligaforrásoktól úgy tudja, hogy a Phoenix Suns inkább Isaiah Thomast cserélné, mint Goran Dragicot vagy Eric Bledsoe-t. Ken Berger (CBS Sports) jelentette a hétvégén, hogy a szlovén hátvéd az, akit legszívesebben megtartana a csapat, hiába lesz Dragic szabadon igazolható a nyáron.

A Miami Heatnél megműtötték Josh McRoberts térdét, és a csapat szerint nagy valószínűséggel ezzel be is fejezte a szezont a magasember. A Heat már ki is kérte a ligától a McRoberts esetében 2.65 millió dollárt érő DPE kivételt, amellyel az előbb tárgyalt Josh Smith-t szeretnék leigazolni.

A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard sérülése súlyosabb is lehet, mint azzal előre számoltak. A játékos azt nyilatkozta nemrég, hogy hamarosan visszatérhet, de Gregg Popovich szerint ez nincs egészen így. Beszélt az orvossal, aki kezelte Leonardot és injekciót adott a játékosnak vasárnap - ő azt mondta, hogy 40 éve van a szakmában, de nem találkozott ilyen sérüléssel, úgyhogy komplikáltabb lehet ez a szalagszakadás, mint azzal eredetileg számoltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus